Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
Jon, piszesz ze rozpierdala hepatocyty? Czyli jest szkodliwy dla watroby, tak? Przedrostek hepa- mi sie z watroba kojarzy. Lezalem na hepatologii to wiem co nieco.
konsultacja ze mną zagraża życiu i zdrowiu
Janssen-Cilag powinien mnie dożywotnio sponsorować
matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności
A jak wyglada sprawa z "cpaniem" metadonu? Bo gdzies czytalem, ze duze dawki dzialaja "fajnie". Ale nie wiem, czy to nie bzdura. Wybaczcie, jesli czytacie to pytanie po raz 153. Nie znam sie, wiec pytam, a kto pyta, nie bladzi. :-)
Cypress, pisales w dziale kodeina o buprze. Powiedz mi, jak ja zdobyles. Powiedziales lekarzowi, ze jestes opiatowcem i zeby Ci dal?
Oxan jak czujesz się żle psychicznie to znaczy że masz za małą dawke.
I bynajmniej u mnie działa duża dawka=fajnie. ^_^
zaklin pisze: A więc napewno metadon w jakimś stopniu szkodzi organizmowi,ale widze ludzi którzy chodzą na ten program 10 lat i nic im nie dolega,wyglądaja dobrze,pracują,jedyne na co narzekają to brak ochoty na sex :rolleyes:
http://www.zaklina.com/ kociaku wrrrrrrr.....
Piszcie kiedykolwiek
Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
A tak wogóle poczytaj ulotke Tramalu-skutki uboczne.sądze że każdy substytut je ma.
zaklin pisze:I bynajmniej u mnie działa duża dawka=fajnie. ^_^
jon pisze: jest to metabolit tramadolu (tramadol ulega O-demetylacji w watrobie tak samo jak kodeina, tramadol byl wlasnie próba uzyskania syntetycznego opioidu o profilu dzialania podobnym do kodeiny, o tak duzej jak ona biodostepnosci doustnej, lecz o mniejszym potencjale uzalezniajacym, mniej euforycznym), o znacznie wiekszym od niego powiniowactwie do receptorów opioidowych. niestety, ma bardzo mala biodostepnosc przy podaniu doustnym, takze ja bym jak juz spróbowal w kabel walnac.
Sorry za offtopowanie.
Gargamel pisze: A jak jest z odstawieniem metadonu np. przy pomocy bupry? Piszecie, ze metadon ciezej od helu odstawic. Ciekawe jakby takie odstawianie na buprze wygladalo.
Przed przejściem z metadonu na buprę, zaleca się zejść z dawkami metadonu do 30 mg.
Z tych względów przechodzenie z metadonu na buprę jest trudne. W drugą stronę nie ma za to z tym żadnych problemów. Dlatego lepiej zaczynać od bupry.
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski
Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.
KAS: Przemyt ketaminy w świecach zapachowych
Podczas kontroli w jednej z firm kurierskich, funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej (SCS) z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego (MUCS) w Warszawie zwrócili uwagę na przesyłkę zaadresowaną do odbiorcy w Filadelfii (USA). Zgodnie z deklaracją nadawcy, miały się w niej znajdować świece zapachowe o wartości ok. 111 euro.
Druga poprawka i marihuana. Amerykański SN wydał ważny wyrok ws. broni
Sąd Najwyższy USA jednomyślnie orzekł w czwartek, że rząd federalny nie może pozbawiać prawa do posiadania broni osób okazjonalnie używających marihuany, uznając, że ściganie karne na tej podstawie narusza drugą poprawkę do konstytucji gwarantującej to prawo.