khawaje pisze: Także efekty 'mulące' po benzo przestałem odczuwać po pierwszych 4 latach ciągu.
Czy można to benzo brać w dzień, żeby wyciszyło i uspokoiło a nie wyłącznie nasennie? Bo z tego co wyczytuję to wszędzie jest jako benzo nasenne. Brałam już "nasenne" benzo na uspokojenie w ciągu dnia ale nie wiem czego po tym mogę się - ewentualnie - spodziewać.
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Edit: Acha, tolerka. Działa na mnie odpowiednio np. około 3-5 mg afobamu. Zależy. Nie twierdzę (i stąd zmiana, między innymi) że jest idealnie, ale działa. Zastanawiam się w takim układzie ile Dormicum będę musiała wziąć żeby poczuć.
Edit:27 sie 2010, 14:28
Jest lepiej, sprawa nieaktualna :)
Scalono - Dzielnicowy
e: a ma to jakies zastosowanie rekreacyjne , nie liczac i.v ? i jak sie do tego zabrac?
tak offtopowo: jako, że mam dostęp do różnych benzo w szkle (głównie rolki i clony), czy warto je w ogóle ładować per rectum? tzn czy jest różnica ZNACZĄCA niż przy jej wypiciu (tak, wiem, są szkodliwe dla żołądka)
Tak poza tym wypadałoby się w końcu przywitać - cześć ,jestem Pisak z Warszawy
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Marihuana może pomóc zwalczyć chorobę Alzheimera
Nowe badania sugerują, że w chorobie Alzheimera równie ważne jak nagromadzenie białek (amyloidu i tau) może być zwalczanie stanu zapalnego w mózgu.
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.
Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami
22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.