Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 377 / 15 / 0
Nieprzeczytany post autor: gofel »
z tego co ja pamiętam to mida można normalnie na białym druku wypisać, kiedyś był tylko w leczeniu zamkniętym teraz już nie jest,
nie zmienia to faktu ze strasznie przypałowa jest taka recka
Uwaga! Użytkownik gofel nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1154 / 36 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gargamel »
Gofel, czytales kilka ostatnich stron? Mida owszem mozna normalnie wypisac w formie Dormicum w tabletkach, ale nam chodzi o to czy mozna wypisac szkla na recepcie czy tylko maja je w leczeniu zamknietym. Recka na Dormicum tabletki wcale nie jest przypalowa. Nieraz wykupywalem bibule na 20x15mg Dormicum. Z tym, ze dawka 15mg jest w 2 na 10 aptek, w wiekszosci jest dawka 7,5mg.
  • 377 / 15 / 0
Nieprzeczytany post autor: gofel »
no ja pisałem o mida w szkle,
nigdy tabletek midazolamu nie jadłem :)
Uwaga! Użytkownik gofel nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 201 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Babydoll »
Swego czasu byłem o krok od zdobycia Dormicum i przy okazji znalazłem takie coś:
The bioavailability following oral administration has been shown to be between 35 and 44% [3, 4].
Other routes of administration have been investigated especially in children. Recent studies have demonstrated good premedication or induction following intranasal administration of midazolam [5, 6]. The bioavailability in children following intranasal midazolam is 78% with peak plasma concentrations at 10 min [7].
The main advantage of intranasal application is avoidance of the hepatic first-pass-effect [8]. However, in individual cases a varying amount of the administered fluid may run postnasally into the oropharynx. Swallowed and gastrointestinally absorbed midazolam is submitted to the hepatic first pass effect which decreases the bioavailability.
źródło: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1873675/
Może komuś się przyda - to zawsze jakieś wyjście zamiast od razu pakować w kanał.
  • 213 / 47 / 0
Nieprzeczytany post autor: PeterDoherty »
Walę Dormicum 15 mg (mam jeszcze bardzo dużo) i Xanax też czasem. Np. dzisiaj zacaząłem kurację Paroksetyną i po prostu nie chało mi się żyć. Pomogło tabletka 0.5 Xanax znakomicie :)

Jak chce dobrze zasnąć to ostatnio przed snem 1 mg Xanaxu + 30 mg Dormicum w klame i niezły lot w krainę fantazji i snów.

Właśnie jestem jeszcze na końcówce działania Xanaxu, przed chwilką wciągnąłem w klamę 15 mg miadzolamu.
Ścieram niebieskie otoczki bardzo dokładnie uważając żeby nie zetrzec białego prochu pod otoczką.
Chcę to walnąć w kanał jutro 15 mg (to nie za mało) - i czy przygotowanie takie będzie odpowiednie:

1.Starcie otoczki, dokładnie rozpylenie tabletki, wsypanie do kieliszka,
2.Dodanie 2.5 ml wody i szczyptę kwasku cytrynowego, dokładnie wymieszanie,
3.Naciągnięcie do pompki przez kawałek filtra (maluti kawałek chysteczki zwilżonej), założenie igły 4.5,
4.Dość szybkie walniecie w kanał.

Wszystko okej??
%-D :liść: :grzybki: :liść: :grzybki: :liść: %-D
  • 433 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: kodziarz »
Grapefruit juice reduces intestinal 3A4 and results in less metabolism and higher plasma concentrations.
Wybróbuję jutro biorąc wcześniej citrosept, ciekawe czy podbije działanie midasa. Widać, że CYP2D6 i 3A4 to glowni winowajcz eđli chodzi o te fajniejse leki (winwowajcy w tym sense, że rozkładają nam niepotrzebnie niektóre fajne rzeczy (w przypadku kody i 2d6 historia jest odwrotna;)).
Dzisiaj 7.5 w nos niespecjalnie podziałało póki co, zaraz chyba pójdzie całe 15 pogryzione pod język.
Uwaga! Użytkownik kodziarz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 356 / 7 / 3
Fakt, mini-amnezje zaobserwowałam już po 30 mg. Nie pamiętam 2 godzin z dzisiejszego dnia.
Samo działanie raczej paranoidalne niż rozluźniające.
Uwaga! Użytkownik onaJegoMac nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2179 / 31 / 0
jak byście porównali działanie nasenne midazolamu do nasenu? Działa silniej nasennie czy słabiej, jak z wybudzeniem w trakcie działania, jest mocne zamotanie? Po zolpidemie generalnie sie dziwnie odpierdala, jakies paradoskalne reakcje a jak jest w przypadku mida?
Hidden Mefedron User
  • 1743 / 26 / 0
W sumie mida to taki średniaczek, po Stilnoxie niby krótkodziałającej rano mi sie nie chce z wyra wstać, za to na spanie polecam Nitrazepam :)
Ale ja mam tolerke na alko i klony więc mówietylko ze swojego punktu widzenia ;-)
Non omnis moriar.
  • 2179 / 31 / 0
ale mi chodzi o krótkodziałające , nitra trzyma dobe wiec sie nie nadaje. Mam od takich opcji estazolam lub klony.
Hidden Mefedron User
ODPOWIEDZ
Newsy
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.

83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu

Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.

Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę

Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.