Więcej informacji: Fenyloetyloaminy w Narkopedii [H]yperreala
blueberry pisze: Co prawda wizualnych flashbackow nie miałem (lub coś na granicy placebo - możliwe, że wkrętka) ale po ostatnim razie z 2C-E zdarzyło mi się ze 3 razy czuć strach przed istnieniem - takie popieprzone uczucie, że ten cały świat, to wszystko dookoła jest wymyślone i bez sensu. Wyglądało to dokładnie jak na tripie tylko osłabione z dziesięć razy.
Zastanawiam się czy to nie może być czasem sprawa pozostania śladowych ilości tego specyfiku w organiźmie.
Znam przyczyne tego i wyobraz sobie ze nie wpieprzam bezmyslnie psychodelikow. Ciekawe tez jak wytlumaczycie to, ze to z czasem zanika... Gash..
Ani flashbacki, ani różne neutralne po-psychodeliczne przejściowe zaburzenia percepcji to nie jest jeszcze HPPD. Były przeprowadzone badania, że nie trzeba HPPD, żeby użycie psychodelików (w przypadku tych badań akurat LSD) upośledzało np. rozróżnianie kolorów (i nie tylko - ale tylko jeden artykuł chciało mi się szukać).
Widzę, że tutaj to jest popularny termin na wszystko, ale naprawdę nie wszystkie oevy długo po ostatnich dawkach psychodelików jeśli są neutralne dla psychiki i funkcjonowania to jeszcze nie jest HPPD, które jest chorobą psychiczną.
blueberry pisze: Znam przyczyne tego i wyobraz sobie ze nie wpieprzam bezmyslnie psychodelikow. Ciekawe tez jak wytlumaczycie to, ze to z czasem zanika... Gash..
wlasnie jesli nie zarzucam nic przez jakis czas to slabnie ale od kiedy zaczalem jesc rc to jeszcze ani razu nie puscilo mnie zupelnie.
swoja droga kiedy "TO" jest HPPD a kiedy nie-HPPD? z tego co wyczytalem to wlasnie "TO" co mam to HPPD.
wiec moze jakis konkretny art kiedy w ktorym wyczytales ze sa jakies "specjalne" kryteria? (pytanie do dodecachoron odnosnie tego co napisalem akapit wyzej)
Hallucinogen Persisting Perception Disorder
Diagnostic Code]
blueberry pisze: Czlowieku nie nazywajmy wszystkiego HPPD i co ma wspolnego flashback z mutacja w chromosomach?
Znam przyczyne tego i wyobraz sobie ze nie wpieprzam bezmyslnie psychodelikow. Ciekawe tez jak wytlumaczycie to, ze to z czasem zanika... Gash..
tylko po halucynogenach występują rzadko flashbacki :D
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
DMT, meskalina i psylocybina mogły wyewoluować jako narzędzia ekologiczne
Chińscy naukowcy uważają, że naturalne substancje halucynogenne mogły ewoluować przede wszystkim jako narzędzia ekologiczne, pomagające organizmom przetrwać, bronić się i wchodzić w interakcje z innymi gatunkami.
Niemal 3 tony kokainy pod ziemią. Policja przejęła rekordową kontrabandę
Australijska policja skonfiskowała 2,7 tony kokainy, ukrytej w plastikowych pojemnikach zakopanych pod ziemią na obrzeżach Sydney. Wskazano, że to rekordowa ilość narkotyków przejęta w tym kraju.
Druga poprawka i marihuana. Amerykański SN wydał ważny wyrok ws. broni
Sąd Najwyższy USA jednomyślnie orzekł w czwartek, że rząd federalny nie może pozbawiać prawa do posiadania broni osób okazjonalnie używających marihuany, uznając, że ściganie karne na tej podstawie narusza drugą poprawkę do konstytucji gwarantującej to prawo.