Pochodne kwasu lizergowego, jak na przykład LSD, czy LSA.
Więcej informacji: Lizergamidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 109 / / 0
Na ulicach pojawiają się przeróżne kartony, najczęściej są to substytuty do-x(?), nie często będąc cholernym syfem, nie przynoszącym oczekiwanych efektów, pozostawiając doznaniowe rozczarowanie bądź jedynie rozbudzając namiastkę, tego co czyni porządne lsd. Zakładam ten temat, po to iż o wiele łatwiej byłoby tropić docelową substancję i chronić przed tą wątpliwą. Ktokolwiek testował któryś z podawanych papierów, niech podzieli się przydatnymi informacjami, współpraca jest zajebiście istotna (-;

Warto podawać kartony według poniższego schematu, topik będzie bardziej przejrzysty:

1. Nazwa na ulicy np. "x-ray"
2. Miejsce występowania np. Lublin
3. Okres, czas występowania
4. Grafika blottera (opis or link)

Moim pierwszym typem do identyfikacji jest:

1."turborower hoffmana"
2. Warszawa
3. Obecnie, kwiecień 2010
4. http://www.erowid.org/chemicals/lsd/ima ... fmann2.jpg bez daty milenijnej, z tyłu obrazek Alexa Greya.

Pozdrowienia
Ostatnio zmieniony 23 kwietnia 2010 przez therakognita, łącznie zmieniany 1 raz.
“Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power. If you realize that you have enough, you are truly rich.” Tao Te Ching
  • 125 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Zadi »
gdzieś był temat "identyfikacja substancji na kartonach"
  • 883 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: Elwis »
Ten temat się nazywa "Klasyfikacja substancji znajdujących się na kartonach" czy coś w ten deseń. Tutaj, jak zrozumiałem, chodzi o opisywanie papierów na których jest LSD.

Skoro już napisałem, może dorzucę nieco dawnego papiera:
1. ??
2. Trójmiasto
3. Zima 2008
4. Panoramix
Ostatnio zmieniony 24 kwietnia 2010 przez Elwis, łącznie zmieniany 1 raz.
Zdecydowanie odradzam Ci ćpanie.
x = x
  • 4024 / 371 / 951
Nie wiem, czy da się uniknąć sytuacji, by ten wątek stał się identyczny z tamtym, ale zobaczmy.
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 304 / / 0
@therakognita jak z mocą tego papierka?bo słyszałem że są bardzo dobre 2x mocniejszy od zwykłych hoffmanów
Chyba już nic nie wiem. nie ma nas a co ?
jestem tu gdzie jestem!
  • 109 / / 0
Nieprzeczytany post autor: therakognita »
Właśnie jeszcze nie testowałem, czekają na swój majowy dzień.
Hmm, ale skoro chodzą takie opinie o tym kartonie, to bardzo fajnie (-;
“Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power. If you realize that you have enough, you are truly rich.” Tao Te Ching
  • 2179 / 30 / 0
Hofmanny z Wrocka 2010 całkiem sympatyczne. 1,5 daje już konkretną psychodelię. Ponoć 150, na pewno mocniejsze od "puli lubelskiej".
Hidden mefedron User
  • 2814 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: PcP »
Bogdan Szukalski;Metody analizy środków uzależniających;Instytut Psychiatrii i Neurologii;Warszawa 1997;s.23 pisze:
Próba Ehrlicha (Test 20) P(olowy)/L(aboratoryjny)
-Umieść na płytce niewielką ilość badanego materiału.
-Dodać 2 krople odczynnika 20.
Wynik] Zabarwienie fioletowe,pojawiające się w ciągu kilku minut,wska-
zuje na obecność LSD.
Uwagi: Inne substancje,zarówno objęte,jak i nie objęte kontrolą,dają
z tym odczynnikiem podobną reakcję.
W przypadku podejrzenia,że LSD występuje w postaci impregnacji papie-
ru,reakcję tę należy wykonać na kawałku tego papieru.

Piśmiennictwo:
Pindur U.: Pharm. Unserer Zeit. 11,74, 1982.
Bogdan Szukalski;Metody analizy środków uzależniających;Instytut Psychiatrii i Neurologii;Warszawa 1997;s.43 pisze:
Test 20. Próba Ehricha
Odczynnik 20]

Jakby ktoś chciał mieć pewność,czy na kartonie występuje dana substancja i miał czas na zabawę to przydatne mu informacje.

Według "Blotter acid mimics (containing 4-Bromo-2,5-dimethoxy-amphetamine (DOB)) in Concord,California" Microgram bulletin, vol.XXXIX, no.11, November 2006, s.136 (dostępne na www.justice.gov w formie PDF na s.4) test ten daje negatywny wynik dla DOB.Dla innych substancji działaniem zbliżonym do LSD nie mam informacji co do wyników dla tego testu,ale prawdopodobnie będą fałszywe.
Uwaga! Użytkownik PCP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2497 / 49 / 0
ald-52, pro-lad i podobne juz na 99 dadza zabarwienie na tym tescie, mozna co najwyzej wykluczyc fenetylaminy
ale sadze, ze na 99% na kartonie bedzie lizergamid, albo fenetylamina i marquisem powinnismy wykrys fenetylamine, kwas sie nie odbarwi, w przypadku ehrlicha powinno byc odwrotnie
Uwaga! Użytkownik świetliste macki kosmicznej jaźni nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2814 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: PcP »
Jak wygląda popularność "ald-52,pro-lad i podobne"?
Uwaga! Użytkownik PCP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Hiszpania: obowiązkowe testy na alkohol i narkotyki dla kierowców zawodowych?

Hiszpańska scena polityczna podzieliła się wokół nowej propozycji Partii Ludowej (Partido Popular), która chce wprowadzenia obowiązkowych corocznych testów na obecność alkoholu i narkotyków dla kierowców zawodowych. Projekt ustawy zmieniający hiszpańskie prawo o ruchu drogowym, zgłoszony kilka tygodni temu, trafił już pod obrady Kongresu Deputowanych, wywołując ostry spór między rządem a opozycją.

Wysokie Mazowieckie: Matka znalazła narkotyki u 39-letniego syna i powiadomiła policję

67-letnia mieszkanka powiatu wysokomazowieckiego zawiadomiła policję o znalezieniu podejrzanych substancji w pokoju i ubraniach swojego 39-letniego syna. Funkcjonariusze z wydziału kryminalnego zabezpieczyli narkotyki i przedstawili mężczyźnie zarzuty.

Nowy gatunek grzyba produkującego alkaloidy sporyszu zidentyfikowany na WVU

Studentka mikrobiologii z Uniwersytetu Zachodniej Wirginii (WVU) dokonała przełomowego odkrycia, które może zrewolucjonizować rozwój farmaceutyków. Corinne Hazel, stypendystka programu Goldwater i specjalistka mikrobiologii środowiskowej, zidentyfikowała nieznany wcześniej gatunek grzyba, który produkuje związki chemiczne o działaniu zbliżonym do LSD – substancji wykorzystywanej w terapii depresji, zespołu stresu pourazowego (PTSD) i uzależnień.