ODPOWIEDZ
  • 6 / / 0
[ external image ]

to jest zdjecie moich maluszkow 4 dni od pierwszego kielka. Mam pytanie w zwiazku z zaistniala sytuacja. Ratowac czy nie ratowac?

z 5 roslinek jedna jest niewzruszona. pozostale 4 zwiedly... nie znam przyczyny ale moze miec to zwiazek ze slaba wentylacja (wlot zostal zastawiony...) lub temperatura (podnioslem je blizej swiatla (250W fluoro blue) mimo, ze nie maja oznak przypalenia i wygladaja jak zwiednieta salata...

ratowac czy nie ratowac? jesli wysialbym kolejna partie nasionek (potrzebuje 3/4 do boxa) to czy nie gryzlyby sie jesli chodzi o cykle w pozniejszej fazie (aktualnie daje im 18/6)?

czekam na info do rana ;) daje im jeszcze szanse tak jak andrzejowi dali po walce z lennoxem :)

dodatkowe pytanie. kiedy wsadzac w glebe? na oko (mocne korzonki pierwsze listki zrzucone) czy po okreslonym czasie?

ps sorry za jakosc foto.
  • 6 / / 0
Nieprzeczytany post autor: laprecaun »
odzyla jedna z padnietych roslinek. co mozna bylo zauwazyc u pozostalych? ich korzonki byly przesuszone. blad wg. mnie polegal na braku monitorowania wilgotnosci boxa. sadzonki byly wysiane w wate, ta natomiast nie byla wystarczajaco wilgotna dla utrzymania roslinek, ogolnie bardzo szybko wyschla i to spowodowalo ze roslinki zwiedly.
aktualnie roslinki sa juz w ziemi, natomiast z niecierpliwoscia zaczynaja kielkowac ich siostry ;)
  • 2879 / 100 / 0
Nieprzeczytany post autor: Syn Bozy »
patrzac po długości tej leżącej łodygi masz źródło światła za wysoko, ale lepiej żeby zerknął na to jakiś bardziej zaawansowany grower niż ja, ja to tam pobieżnie podstawy kojarzę i listę najpopularniejszych błędów
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 19 / / 0
Nieprzeczytany post autor: misiek210 »
RATOWAĆ!!!
Uwaga! Użytkownik misiek210 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 8 / / 0
ratuj bo tam nie ma co dobijać
Uwaga! Użytkownik rychu23 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 6 / / 0
ratowalem i odratowalem 2 sztuki. ta jedna najladniejsza, nie bylo problemow, ta ktora sie tak wylozyla odzyla, ale jest karlem ;) trzymam z sentymentu. oto fotka tej odratowanej sprzed 2 dni:
[ external image ]
stracila dolne listki ale juz widac tam odrosty

tak sie prezentuja wszystkie siostry (mam nadzieje)
[ external image ]
to malenstwo na przodzie to wlasnie skarlowacialy pupilek (trzymam z litosci)

kiedy powinien zaczac sie preflower? bo nie wiem czy to on czy ona i w ogole...
  • 6 / / 0
[ external image ]

[ external image ]

[ external image ]

maly uploadzik postepow :) nowy wiatraaczek, mniej wody i oto roznica :)
  • 33 / / 0
Mmm... pięknioszki :cheesy: dobrze, że je uratowałeś, odwdzięczą ci się za kilka miesięcy. :-D
Uwaga! Użytkownik Haelucynogen nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 6 / / 0
moze mi ktos poradzic kiedy je przyciac? dziewczyny sa po przejsciach... nie znam odmiany, ale juz widze, ze nie jest to jakis kundel ;) w planie mam trzymac je na weg 8-10 tyg i drugie tyle na flo. dobrze zczy e tam? aha i jeszcze chce zmienic na flo zaroweczke na red spectrum. osobiscie moge polecic kompakty z nlite.co.uk, moze i kosztuja troche ale nie sa takie pradozerne (dobre ratio)

ps. czy moge rowniez prosic o przeniesienie tematu do grow logow? dzieki :)
  • 6 / / 0
dziekuje za przeniesienie loga ;)

dzisiaj nastapil ten dzien kiedy postanowilem zaczac trening roslinek. z powodow technicznych (120cm wys. do uprawy), poza tym zauwazylem, ze zaczely sie wyciagac i bylo kwestia czasu wyregulowanie wzrostu. dlatego samo FIMowanie i tak musialo miec miejsce pomimo wielu odrostow (super kompaktowa zarowa ;) )

wczoraj zaczalem je takze nawozic:
http://www.dutch-headshop.com/plagron-t ... p-449.html
podlewam co drugi dzien 0,5 litra mieszanki, jak na butelce.

tak wygladal caly box przed przycinaniem [5tydzien weg]
[ external image ]

tutaj mamy srodek boxa przed cieciem (dalej trzymam karzelka, ale chyba wyleci na out]
[ external image ]

wlasnie to stadium chcialbym zagescic, jak widac przy wszystkich lisciach odbijaja pedy boczne:
[ external image ]

tutaj rzucik z gory na strukture lisci, przed cieciem:
[ external image ]

decapitation :)
[ external image ]

ciecie 1:
[ external image ]

ciecie 2:
[ external image ]

o ile w przypadku dwoch roslinek latwo bylo odpowiednio chlasnac, to w dwoch pozostalych musialem byc bardzo ostroznym, zeby nie uszkodzic bocznych pedow juz wyrastajacych z lodygi!

plan jest nastepujacy. tydzien max 10 dni przy pomyslnych wiatrach przestawiac roslinki na flo. zobacze jak bedzie sie to wszystko prezentowac.

pytanie do bardziej zaawansowanych:
czy warto zrobic cykl 1 tydz kielkowanie - 6tyg weg - 8 tyg flo - 1 tydz zbior? taki mam zreszta plan :)

czy rosliny podczas flo rozrastaja sie w takim samym tempie, czy tylko kwiaty?

dla fanow przyginania roslinek: nie mam na to miejsca :)

pozdrawiam i czekam na wasze komentarze!
ODPOWIEDZ
Newsy
Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ

Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

"Narcos z Podlasia" skazani. Ich narkotyki miały zalać polski rynek

Meksykańscy narcos, którzy produkowali metamfetaminę na Podlasiu, zostali skazani przed sądem w Białymstoku. To pierwszy przypadek w Polsce, który pokazuje zmianę modelu działania karteli - zamiast szmuglować narkotyki do Europy, wysyłają "kucharzy". Tylko w Polsce toczą się procesy jeszcze dwóch innych grup z Meksyku.