Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
U mnie schodzenie z dawek w pewnym momencie przestaje dzialac i ponizej pewnego progu nie dam rady zejsc, albo za malo mialem samozaparcia, choc raz bodajze 3 tyg sie katowalem i chuj z tego byl, choc wtedy moze zeby odstawic calkowicie, dwa dni pomezyc sie to by mniej bolesne bylo. Wiem tylko tyle ze do czasu jak mam cokolwiek do wypicia i ta mysl w koncu zmusza mnie zeby jakos sie poratowac i wypic i trwa to bez konca.
Ogolnie pregabalin w usa zaczeto stosowac normalnie w klinikach odwykowych przy ghb/gbl, wiem ze u osob z tak mocnymi skokami cisnienia dolaczyc mozna clondine, ale tego chyba u nas na rynku lekarstw nie ma, stosuje sie to bardzo czesto na detoksach czy to od opiatow czy stymulantow.
Myślałem o gabapentynie. Jakie są między nimi różnice?
O dziwo jest lepiej niż było. Schodzę bez problemu. Kocham Giebla, na stimsy jest epic.
2C-B! 2C-C: 2C-I, 2C-E! 2C-T-2 - 2C-P!
Kładzenie ćpuna spać na trzeźwo to jak kładzenie żywego do trumny.
~ Lilia1
GG: 450537
e-Mail: FriendlyToker@gmail.com
Agoniści tak jakby "zapychją" to, gdzie tam brakuje dopaminy (nie powodując jej wysypu, jak stymulanty, tylko po prostu same mimikując jej działanie) powodują, że tam, gdzie jej brak i przepływ impulsów jest zbyt słaby (co powoduje ów akatyzję) powraca optymalne natężenie.
2C-B! 2C-C: 2C-I, 2C-E! 2C-T-2 - 2C-P!
Kładzenie ćpuna spać na trzeźwo to jak kładzenie żywego do trumny.
~ Lilia1
GG: 450537
e-Mail: FriendlyToker@gmail.com
czytal ktos na zagranicznych forach czy tolerka spada np po pol roku niebrania?
Antoś to nie rób ciągów :-p
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło
Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)
Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.