Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
Czy preparaty z Sertralina pomogly Ci w leczeniu twoich zaburzen?
Tak, bardzo pozytywnie
361
36%
Tak, ale mialem przy niej problemy
329
33%
Nie, to straszny syf, opoznia orgazm!
129
13%
Nie, nie dziala.
193
19%

Liczba głosów: 1012

ODPOWIEDZ
  • 693 / 7 / 0
EriXson to nie dostajesz tego setaloftu na P? Ja płaciłem 5zł za 50mg.. chyba ze mówisz o 3 opakowaniach..
we were born to suffer, and glory in our pain, each dream has jaws to crush us..

again and again
  • 286 / 3 / 0
ziper09 pisze:
witam serdecznie ide jutro do lekarza, zasugeruje zeby mi przepisal wlasnie sertraline. nie bede wnikal w szczegoly jakie mam problemy itd bo to wlasciwie jest zbedne. po prostu jestem pewien ze chce ten lek
HA HA HA uwazasz ze lekarz wypisze Ci lek bo ty powiesz
a nie jemu (lekarzowi) wnikac w szczegoly HAHAHA coraz smieszniej na forum
__
http://en.wikipedia.org/wiki/Morphine
  • 200 / 3 / 0
warmshade pisze:
HA HA HA uwazasz ze lekarz wypisze Ci lek bo ty powiesz
a nie jemu (lekarzowi) wnikac w szczegoly HAHAHA coraz smieszniej na forum
Ja tak robie od kiedy pamietam i nigdy jeszcze nie spotkalem sie z jakimkolwiek oporem. Co innego jak bym chcial recepte na morfine. Sertralina jest akurat lekiem pierwszego rzutu przy depresjach, wiec lekarze raczej nie robią problemow, zeby ja wypisac, a malo ktory bedzie chcial wnikac w to, co Ci wlasciwie dolega, bo to nawet dla nich jest wrazliwy temat. Oczywiscie caly czas mowie o zwyklych lekarzach rodzinnych, psychiatra juz moze zadac kilka pytan :) A wracajac do tematu, to z tymi lekami jest roznie. Niektorzy uznają tylko zoloft, inni sobie chwalą jakies konkretne generyki, a dla pozostalych to wszystko jedno. Niby substancja czynna jest ta sama, ale istnieje duzo doniesien mowiacych o tym, ze jednak zamiennik zamiennikowi nierowny. Ja uzywam Asertin bo jest w miare tani i dobrze na mnie dziala, a spotykalem sie na tym forum z opiniami, ze jest to najgorszy ze wszystkich generykow i jest chuja wart. Nie spotkalem sie jeszcze z negatywnymi opiniami na temat zoloftu i asentry, ktora jest najdrozszym odpowiednikiem. Ja sam dzisiaj ide do apteki i pomimo tego ze na recepcie mam wypisany asertin to poprosze wlasnie o asentre i zobacze czy jest jakas roznica w dzialaniu.
Ostatnio zmieniony 26 marca 2010 przez entranced, łącznie zmieniany 2 razy.
Ronski Speed - Something Happened On The Way To Heaven ( 7 Skies Remix )
  • 286 / 3 / 0
ja chcialbym zobaczyc jak idziesz do lekarza dziendobry poprosze o ;)
a na pytanie dlaczego odpowiadasz - nic Ci do tego panie doktorze
a on z usmiechem a no oczywiscie przepraszam ze pytalem
prosze recepta ;D
__
http://en.wikipedia.org/wiki/Morphine
  • 200 / 3 / 0
Tylko chodzi o to, ze moj lekarz nigdy nie zadaje pytania dlaczego. On wie, ze kiedys mialem problemy z opiatami i cieszy sie ze juz nie przychodze do niego po recepty na tramal i klono, tylko po normalne leki. On nie pyta mnie po co mi ten asertin, bo sam sobie doskonale zdaje sprawe z tego, ze po kilkuletnim ciagu opiatowym mogly sie pojawic problemy z moja główką :) Jedyne pytanie, ktore czasem zadaje to 50 czy 100 ?
Ostatnio zmieniony 26 marca 2010 przez entranced, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 312 / 2 / 0
entranced pisze:
Jedyne pytanie, ktore czasem zadaje to 50 czy 100 ?
A nie dostajesz stałej dawki?
Jeśli zna Twoją przeszłość i wie co i jak to ok.
Dobrze, że już po tamte substancje nie przychodzisz tylko po sertrę. :-)
"I begged my doctor for one more line
He said 'Son, words fail me'
(...)
I'll be fine
If you give me a minute
A mans got a limit
I cant get a life if my hearts' not in it!"

Noel Gallagher
  • 1743 / 25 / 0
Sorki, nico offtop, ale z leków SSRI poznałem wielu lekarzy i uwierzcie, że najlepszym jest PAROKSETYNA (żadne Prozaki i Asentry). A dużo ludzi narzeka, bo chce cuda po tych lekach i czuje się lepiej jak zaczyna je brać, choć one wtedy nie działają wcale (placebo), a po miesiącu, gdy dopiero widać efekty to jedni rezygnują, a inni uważają za lek co nic nie daje :-)

Jak ktoś taki kozak to niech wali Moklobemid 300mg rano i 150mg popołudniu to poprawi mu sie po tygodniu a nie po trzech ;-)
Non omnis moriar.
  • 454 / 26 / 0
Baclofen to jest dopiero wyluzowywacz :-D wziąłem dzis na bóle napieciowe głowy i miesni... niepomógł za wiele za to super mnie wyciszył bez zamulenia... nie ma to jednak jak hamulec nerwowy GABA ;]
  • 312 / 2 / 0
nutella-cole pisze:
Sorki, nico offtop, ale z leków SSRI poznałem wielu lekarzy i uwierzcie, że najlepszym jest PAROKSETYNA (żadne Prozaki i Asentry).
Fluoksetyna i Sertralina też są w porządku, ale fakt faktem - paroxetyna w moim przypadku naprawdę dobrze się sprawdza.
Tylko że początki są naprawdę odlotowe...
"I begged my doctor for one more line
He said 'Son, words fail me'
(...)
I'll be fine
If you give me a minute
A mans got a limit
I cant get a life if my hearts' not in it!"

Noel Gallagher
  • 200 / 3 / 0
ptakowaa pisze:
Tylko że początki są naprawdę odlotowe...
I pewnie stąd twój nick :D
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".

18-latek złapany na gorącym uczynku. W biały dzień sprzedawał narkotyki na ulicy

Bielańscy wywiadowcy zatrzymali dwóch mężczyzn na gorącym uczynku podczas transakcji narkotykowej. 18-latek przekazał 20-latkowi blisko 20 gramów marihuany. W wyniku dalszych działań funkcjonariusze zabezpieczyli przy nim oraz w jego mieszkaniu dodatkowe narkotyki – marihuanę i tabletki zawierające MDMA. Obaj trafili do policyjnej celi. Prokurator zastosował wobec 18-latka środek zapobiegawczy w postaci dozoru policyjnego.

Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu

Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.