Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
a ja mam takie pytanie. przed chwilą zalałem wodą ok 3kg maku w celu namoczenia. jutro mam zamiar z rana to wysiać. czy nie przeszkodzi nasionom w kiełkowaniu fakt, że najbliższe noce będą bardzo zimne?
Mam jeszcze jednego dobrego spota ale tam wysieje mak za jakieś 2tygodnie.
Ciekawy jestem czy coś z tego wyrośnie w kazdym razie tereny zajebiste-gleba luzna itd-nasiona rozrzucone mokre-bez zadnego przysypywania-puki co pogoda sprzyja-jak z tego mi nic nie wyrośn ie znaczy że się nie warto z tym pierdolić.
Puki co rozsiałem1,25kg,nasion.
Jeszcze 0,25kg.wysieje za wspomniane 2 tygodnie.Coś wyrosnąć musi no nie ma huja...
w następny weekend wysieje ostatnią partie-i bede czekał ze zniecierpliwieniem na dzień-kiedy to z ponacinanych makowin-pocieknie relaksujące mleczko ;] :yay:
Dobrze że mam pare spotów no ale ten wydawał się najbardziej optymalny :-/ najwyżej dorzuce tam jeszcze-a jutro albo w sobote rano wyjebie kolejne ćwierć kilo na spota
KURWA OBY NIE OKAZAŁO SIĘ ŻE NAWET NA PARE STRZAŁÓW opium NIE UZBIERAM
Żadnego kiełka nie widziałem :-/ ale te w kwiatku co sobie są są tak małe że na spocie mogłem ich nie widzieć-więc może...a w kwiatku kiełkowalność chyba ze100%-chyba wszystkie te maczki skiełkowały-chyba je przeniose z ziemią do jakiejś donicy -a najsilniejszą z tych które przeżyją przeprowadzke oszczędze i wychoduje sobie w donicy-z nawozami itd-i z ciekawości wyssać tego maka przez nacięcia-i słome zobaczyć czy da się jednym krzakiem ujebać:)tylko ile litrów ma mieć ta donica??.w sumie to dopiero4-6dni jak nasionami rzucałem.
jak myslicie ma szanse ten mak co taką susze tygodniową zanim jeszcze wykiełkował zaliczył da radę??(kurwa żeby choć 0,5%wyrosło-bo ponad kilo nasion to chyba pare milionów )
PS.toczyła się tu dyskusja jak najlepiej siać mak.
Wg.mnie najlepiej namoczone nasiona,w naczyniu żeby włożyć tam dłoń, zawieść na spota odsączyć z wody-brać taką niepełną garść-i rzucić w powietrze-skumałem na asfalcie.Nasiona są mniej-więcej w dobrych odstępach-rozlatują się na taką "chmure"wcale nie lecą "placki".
Reke wystarczy potrzymać pare minut na powietrzu-jest fajnie tłusta :-) nic nie brudzi.
Miałem pić tą przepłuczke z nasion ale kurwisko tak zle wyglądało,to zrezygnowałem z tego pomysłu.Ale woda ta była w huj zasyfiona-taka mętno-nie chciałem tego pić,ale jakby z tego nie pokopało-znaczy fantazje jakieś-mogłem wypić ale była tego aż szklanka...w sumie nie dawałem kwasku żeby tych nasion nie zepsuć czasem i nie wiedziałem czy kopnie.No ale jak z tego skurwiałego maku z biedronki herbata z nasion nie kopnie znaczy że nie kopnie-bo syfu było tam od huja-jakby świerzo wydziubane ze słomy.
A wogule co wy??nikt nic w ziemie nie wyjebał??-wszyscy kraść moje maki przyjedziecie??
PISZCIE TROCHE.WIEM ŻE PRZYPAŁ LEKKO -dlatego foty wrzuce pózniej-pełną dokumentacje ;-) z jakiegoś pseuda-jak już bedzie po zabiegu.
no ale jeszcze planuje zasiać troche maku-z którejś par5tii coś musi wyrosnąć.
To że w dzień siania nasion padało o niczym nie świadczy-ja nasiona na jednym ze spotów wysiałem w piątek-padało cały weekend i to tak dość mocno-no i ostatnio wiodziałęm nasiona-które specjalnie rozsypałęm w taką skupioną plame-WYSCHŁY 8-( a nie pada od poniedziałku.
Ale mam troche nadzieje ze wyschły tylko te w tej plamie-te rozsiane może sobie poradzą w części...
teraz ma u mnie padać od jutra aż do poniedziałku włącznie-dobrze że namoczyłem troche ziaren-zaraz zrobie metkata-i uderzając do koleżki trroche maku rozsieje
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać
Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.
Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób
Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?
Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.