4-MMC, M-CAT, metyloefedron
Więcej informacji: Mefedron w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 69 / / 0
Nieprzeczytany post autor: aboracz »
jak sami porównujemy do kokainy czy mdma to wszystko spoko :D A jak ktoś inny to już nie ? :D Przecież Ci dziennikarze nie walili w klamke mefa zeby sprawdzić jak działa tylko z opinii ludzi takich forum jak to wyciągneli takie wnioski! Mnie bardziej denerewuje określenie "śmiertelny dopalacz" :D
  • 3523 / 51 / 0
http://wiadomosci.onet.pl/2143627,11,ni ... ,item.html
niedługo i w PL przyczepią się do tego żydowskiego wynalazku
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 375 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Bodzi0 »
Prawda jest taka, że wszystkie odnotowane "ofiary mefedronu" to ludzie którzy:
a) Przyjmowali ogromne ilości mefu przez długi okres czasu
b) Mieszali go z innymi, twardymi narkotykami

Jak bym wypił litra a potem walną działe hery i się przekręcił to by napisali? "Wódka zabija"? Nigdy bo to żadna sensacja. "Hera zabija" to też wszyscy wiedzą... Ale kreska mefu, potem metadon, pare drinków i zgon to już mamy "kolejną ofiarę śmiertelnego doplacza działającego jak extazy". Hieny mają "TEMAT".

I chuj, alternatywa już czeka na swoją kolej. Szybciej powstają nowe substytuty niż te ich "ustawy antydopalaczowe".
Ostatnio zmieniony 19 marca 2010 przez Bodzi0, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Bodzi0 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 63 / / 0
Hmmmmm, widzieliście to ???

"Poland: Mephedrone is still legal in Poland (27.02.2010), but it can be mistakenly regarded as amphetamine by police since it comes out as amphetamine in standard police tests."

WTF ????? Myślicie, że to jakieś potwierdzone info, czy raczej bełkot kogoś na zasadzie "powiedział co wiedział" (bo na wiki chyba każdy w praktyce może edytować hasło...? ).

źródło: http://en.wikipedia.org/wiki/Mephedrone#Legal_status

I jako wiadomość pokrewna, taka ciekawostka:
http://wiadomosci.onet.pl/2137840,11,za ... ,item.html
  • 375 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Bodzi0 »
Słyszałem o tym, ale żadnych potwierdzonych info. Ktoś tam kiedyś pisał, że wykryło...może miał towar żeniony z fetą, czy coś...moze to plotka.

Murtibing pisał, że sprawdzał testerem i ni chuja niemożliwe.
Uwaga! Użytkownik Bodzi0 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 30 / / 0
Nieprzeczytany post autor: leser »
NajwyższyCzasNaRejestracje pisze:
leser pisze:

nie oszukujmy sie, mef nie miał i nie ma żadnych szans stać sie zagrożeniem dla kokainy, niezaleznie od tego ilu dziennikarzy nazwaloby go "legalną koką".
Nie sądzę, żeby kokainie grozila jakakowiek konkurencja.
A delegalizacja mefa sprawi, ze wyjdzie na ulice, skoczy cena a dile bedą go miksować z czym popadnie, zeby więcej zarobić i dopiero wtedy stanie sie niebezpieczny....no ale jak ustawodawca moze przewidziec cos takiego...
Bez wątpienia, koks i mef reprezentują różną jakość, i mnie również irytuje porównywanie tych dwóch substancji.

Jednak, bez względu na to, czy Ci się to podoba, czy nie - mef nie tylko ma sznsę, ale już zastąpił (przynajmniej w niektórych kręgach) kokainę. Mieszkam w Republice Angoli i wiele razy spotkałem się tutaj z nazywaniem mefa "poor man's charlie", określeniem, które niegdyś przylgnęło do amfetaminy.
Wszyscy, których na to stać i mają dostęp do wysokiej jakości koksu, na pewno się na mefa nie przesiądą. A reszta, mniej zamożna lub zmęczona poszukiwaniem uczciwego (?) dila dysponującego względnie czystym stafem, konsumuje mefa.
Wolałbym sprawić sobie raz w miesiącu gramik dobrego koksu za £50 niż dwa gramy mefa za £15. Ale zważywszy na to, jak cholernie trudno jest kupić przyzwoitą kokainkę (to co tutaj padalce oferują, to moim zdaniem mieszanka lidokainy z łupieżem angielskich emerytów)- zostaję przy mefie.
Przynajmniej na razie.

Kurwa, ale się rozmarzyłem...
Cóż może być piękniejsze od boskiego koko?
Uwaga! Użytkownik leser nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 105 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Qax »
Dzisiaj po wciągnięciu większej porcji mefa ok. 300 mg na szczycie fazy zauważyłem ciekawe wizualizacje przy zamkniętych oczach. Widziałem takie jakieś powoli opadające różne figury geometryczne. Bardzo podobał mi się ten stan i ładnie komponował się z resztą efektów. Macie też coś takiego?
  • 481 / 5 / 0
ja mam coś takiego że nie wale już mefa i mam nadzieje że szybko zostanie zdelegalizowany :-) że to niby do wciągania ? panie dzieci i panowie to są produkty do użytku labolatoryjnego i nie nadają się do konsumpcji :motz:
  • 261 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: ripperg »
Narkotyki sa nielegalne wlasnie przez osoby ktore nie potrafia kontrolowac swoich decyzji, osoby ktore sa slabe psychicznie. Ja mam mefa pod reka 24/h <ciach. wybacz, jeśli rozbija strukturę Twojego posta, ale powinieneś sam wiedzieć ocb.> i jakos go nie wale. Jestescie slabi, zdelegalizuja to wjebiecie sie w cos innego
Ostatnio zmieniony 20 marca 2010 przez pokolenie Ł.K., łącznie zmieniany 2 razy.
Uwaga! Użytkownik ripperg nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 53 / / 0
kurwa po mojej ostatniej przygodzie z mefem serce juz drugi dzień nachalnie daje znac o sobie. Aż dochodzę do wniosku, że nie było warto. A co dopiero jakbym jechała na takich ciągach jak co poniektórzy tutaj. Przez chwilę jest cudownie a potem ......... Życie takie dodupne, a nawet naćpać się nie mogę eh. Zamówiłam jeszcze raz . Będę rozsądniej dozować i zobaczę jak będzie. Jak sytuacja się powtórzy to chyba sobie dam spokój z tym drugiem. Szkoda.....
Ostatnio zmieniony 20 marca 2010 przez LucyintheSkywithDiamonds, łącznie zmieniany 1 raz.
"Im wyżej się wznosimy tym mniejsi wydajemy się tym co nie umieją latać." F. Nietsche
"Lepiej być władcą w piekle, niż służyć w niebiosach". J. Milton
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej

Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.

Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów

Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.

"Bardzo lubiłem amfetaminę". Znany muzyk o narkotykach

Kazik Staszewski opowiedział o swoim doświadczeniu z narkotykami. Muzyk sporo eksperymentował z używkami.