Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 578 / 14 / 0
Chciałbym się wybrać na Burning Mana w tym roku w związku z tym mam pytania.
Wiem że 2c-e jest unscheduled w stanach, jak to jest z 4-ho-met?
I jeszcze jedno: czy jeśli są to dragi unscheduled to moge je bez problemu przewieźć, bo na lotnisku mogą o nie zapytać?

PS. Może już ktoś z was był na tym festiwalu?
Burial - Archangel (Uppermost Rework)
  • 3490 / 57 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
A prawo analogowe?
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 519 / 2 / 0
Też to chciałem napisać ale dopiero przed chwilą dostałem dostęp do knajpy. Zauważcie że mimo prawa analogowego RC w USA są dostępne bez trudu. Jednak o ile sklepy sprzedają RC jako substancje do badań laboratoryjnych. To już osoba prywatna mogła by mieć problem. Strasznie namieszałem, powiem tak:
Na lotnisku jeśli znajdą 2c-e to masz przypał na 110%(stodziesięć). W USA nie zajmują się posiadaczami(jak ktoś mieszka w usa to może potwierzić/zaprzeczyć), kupisz na festiwalu tyle dragów ile będziesz chciał
  • 294 / 5 / 0
zajmują się głównie sprzedawcami, ale od czasu do czasu użytkowników też wsadzą, żeby pokazać, że zażywać też nie wolno.
2c-e jest analogiem nielegalnego 2c-i, więc może być sprzedawany/posiadany jedynie, jeśli ma mieć nienarkotyczne zastosowanie, np. do badań.
4-ho-met nie jest nielegalny, nie wiem czy jakieś substancje nielegalne są strukturalnie zbliżone do niego.
I guess time flies when you're havin' fun
So enjoy life, you only get one
  • 519 / 2 / 0
Wydaje mi się że w prawie analogowym nie jest brane pod uwagę jedyne podobieństwo strukturalne, ale również podobne działanie.
  • 294 / 5 / 0
jest kilka kryteriów. nie pamiętam dokładnie jakich, jakby co to ustawa się nazywa "analog act" bodajże.

jeśli jest brane podobne działanie, to powinni się bezproblemowo dojebać do jwh-018, a tak łatwo im nie poszło i teraz delegalizują w poszczególnych stanach.
I guess time flies when you're havin' fun
So enjoy life, you only get one
  • 585 / 52 / 0
wg mnie nie ma znaczenia czy u nich to lapie jak nielegal czy nie. Na lotnisku w us tlumaczyc sie co masz za proszek przy sobie, jest zawsze rownie nie wygodnie. Jesli nie masz obywatelstwa tamtejszego to i pewnie w tym momencie zakonczysz wycieczke bo nie wpuszcza na teren us :-P
Inna sprawa nie oszukujmy sie, przewiesc ilosc proszku (100mg do 5g) jest dziecinie prosto i wykrycie rowna sie prawie zero :-D
Każdy mam prawo do wypowiedzi, choć nie oznacza to, że zna się na tym o czym mówi
  • 2497 / 50 / 0
4-ho-met jest wchuj oczywistym analogiem psylocyny, wystarczy popatrzec na wzor strukturalny. Na twoim miejscu olalbym proszki i zabralbym kartony, ktore 100 razy latwiej ukryc
Uwaga! Użytkownik świetliste macki kosmicznej jaźni nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 617 / 6 / 1
Nieprzeczytany post autor: fraktal »
Olej rc i kup kartony, tylko nie przyklejaj do brzucha bo będą za wysokie loty.
:kawa: & :skret: o n l y
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?

Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.