Więcej informacji: Powoje w Narkopedii [H]yperreala
Dodam jeszcze, ze ololiuqui jest z naciskiem na Ipomoea :)
Na dodatek profil alkaloidów lizerginowych w R. corymbosa jest mniej interesujący, chyba że np. dla migrenowców.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
jak dla mnie to mowi samo za siebie a nie ze dostal calosc jako ololiuqui. a to ze rozumiesz inaczej to jest norma. i nie spinaj sie tak bo sie jutro nie wysrasz. elo
http://www.erowid.org/plants/mushrooms/ ... tics.shtml
oo, ciekawy link i opisany profil alkaloidow
Inny cytat:
Ololiuqui [o lo' lee ou' ke] remained a mystery until 1941 when Harvard professor Richard Evans Schultes investigated the bindweeds or morning glories of Mexico, in particular, Christmasvine, Rivea corymbosa (=Turbina corymbosa (L.) Rafinsque) and heavenly blue, Ipomoea violacea Linnaeus.
Ty masz swoją argumentację, ja i @machabeus mamy swoją, nawzajem się nie przekonamy, każdy inny niech sam wnioskuje czyje argumenty do niego przemawiają bardziej.
W ogóle to po co dyskutujesz ze mną skoro szkoda Ci neta na takiego niedojrzałego gnoja jak ja? :D
slim pisze:a to ze rozumiesz inaczej to jest norma. i nie spinaj sie tak bo sie jutro nie wysrasz. elo
Btw. dzięki za linka, posiedzę i porozkminiam ;)
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Ja ostatnio jadłem zmielone nasiona tylko, te z MO właśnie, a że one są czymś przesiąknięte ( zapachem znaczy się, jak wszystko zresztą ) to ja po samym wąchaniu prawie wymiotuję i nie daję rady tego normalnie zjeść. No więc jak jadłem teraz niedawno, to wkurzyłem się, że mnie tak mdli, zapakowałem w kilka bombek z chusteczki i zjadłem i mówię Ci że dało radę i ładnie podziałało. Faktem że to 5 gram tylko, a do tego trochę MJ i w sumie grubo było, dlatego ciężko stwierdzić jaką moc miały te nasiona.
Z MO możesz śmiało zamawiać, działają z pewnością, tylko mdłości są okropne już przy 10g, ale jak wejdzie to poezja, warto. Muszę za jakiś czas wg zaleceń Kurwika spróbować 15 albo +15, wtedy pewnie naskrobię jakiś raporcik, ale to niech zrobi się cieplej, gdzieś w lesie czy na łonie natury.
Nigdy nie robiłem ekstraktu, bo zalecane były wyższe dawki, a mi się nie chciało bawić w rozpuszczalniki czy inne bajery, więc albo do wody i piłem (to też okropna sprawa w moim przypadku), albo najzwyczajniej w świecie jadłem. Ciężko powiedzieć który sposób efektywniejszy, za każdym razem inne dawki po prostu.
A mdłości to sprawa bardzo indywidualna ;) Leżeć, leżeć i jeszcze raz leżeć imho receptą na sukces ;)
– Jak zdołałaś wrócić?
Zawsze można kupić kapsułki i w nie pakować powój, ale to więcej roboty niż z bombkami na przykład. I te mdłości to efekt tego zapachu ;) gdyby nie on spokojnie bym pił i jadł i wszystko... tylko on stoi na przeszkodzie :p Najgorsze jest to, że składniki Ubulawu, które zamówiłem też wydzielają ten sam zapach i z nimi jest też kłopot, ale tam przez sitko, zatykam jedną ręką nos i piję i gładko idzie jak nigdy
PS - zamowilem wlasnie powój z MO, potem skrobnę coś
– Jak zdołałaś wrócić?
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi
Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."
Polskie wyroki a światowa nauka – kto ma rację w sprawie THC?
W Polsce przez lata obowiązywało uproszczone i krzywdzące równanie: wykryto THC we krwi, a więc automatycznie byłeś pod wpływem. Sytuacja uległa pozornej poprawie, gdy Instytut Ekspertyz Sądowych im. prof. Jana Sehna w Krakowie opracował wytyczne, które miały pomóc sądom rozróżnić stan „po użyciu” od stanu „pod wpływem”.
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?
Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.