Organiczne substancje psychoaktywne oddziałujące na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
Co jest lepsze: tramadol czy kodeina
-kodeina
339
53%
-tramadol
209
33%
-to zalezy od nastroju:P
89
14%

Liczba głosów: 637

ODPOWIEDZ
  • 3523 / 54 / 0
najlepiej robi tramadol z kodeiną ;]
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 25 / / 0
zgadzam sie z WildMonkey ;D

obie substancje dzialaja dobrze osobno ale polaczone sa swietne, zarowno przeciwbolowo jak i rekreacyjnie
Uwaga! Użytkownik ZulugulaBlackadder nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 648 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Shuudan »
Kodeina to opiat tysiąc razy lepszy niż ten zasrany tramadol. Tyle powiem. Bo taka jest prawda.
Matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności.

https://soundcloud.com/second_hand123 - Moja własna Twórczość muzyczna.
  • 25 / / 0
tramadol to nie opiat ;P
Uwaga! Użytkownik ZulugulaBlackadder nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 648 / 1 / 0
A ja napisałam że to jest opiat ;oo ????

• 121 / / 0
no troche dziwnie napisalas... kolega mogl to odczytac w dwojnasob. odczytal akurat tak jak mu sie widzialo :cool:
Każdy jest trochę dziwny, może oprócz ciebie i mnie, choć czasami jednak nie mam pewności co do ciebie.
  • 648 / 1 / 0
No dobrze, dobrze. Wybaczcie mi. BTW Kodeina jest lepsza niż Tramadol ;). Dziękuję za uwagę. ;).

• 3523 / 54 / 0
bardzo nam przykro z tego powodu
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 298 / / 0
Nieprzeczytany post autor: qqq111 »
Kodeina jest lepsza, kiedy działa. A działa krócej od Tramadolu. Po kodeinie mam większą ochotę coś zrobić, porozmawiać z ludźmi, natomiast po tramadolu bardziej być w sobie i delektować się fazą. Jednak z tych dwóch wybrałem tramadol. Po pierwsze i najważniejsze - cena. Jest tańszy od Antidolu/Thiocodinu z apteki nawet na czarnym rynku, co więcej w tym porównaniu liczę 3 opakowania z apteki (które podziałają 2 godziny i koniec) kontra 1000mg tramadolu, który mogę rozłożyć na cały dzień i cały dzień być na fazie. Gdybym chciał cały dzień być na fazie kodeinowej, to byłoby jeszcze, jeszcze drożej, a poza tym by się nie udało - po wrzuceniu kolejnych 3 opakowań po tych 2 godzinach jak faza mija i tak by nie zadziałało, bo enzym musi się zregenerować. W moim przypadku 6 godzin to minimum pomiędzy dawkami, żeby coś poczuć potem. Po drugie raz kupiony tramadol wystarcza na tydzień-dwa, nie trzeba biegać codziennie do apteki. Po trzecie, najmniej ważne, nie trzeba połykać na raz 30 tabletek lub męczyć się z ekstrakcją.
  • 1384 / 14 / 0
Kodein vs mofina-co lepsze??
HEL IV %-D
ODPOWIEDZ
Newsy
Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne

Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.