Tytoń ma osobny dział → >LINK<
większej ilości liści widać przebarwienia tzn nie sa jednolitego koloru tylko ciemno-mniej ciemno zielone
Domyślam się że to nie wina przechowywania tu w Polsce tylko takie przyszło, niestety. Jednak chyba to lekkie przegięcie z ich stronuy :o.
Ciekaw jestem ile wynisło by z przesyłką 100 gram albo jeden kilogram ze sklepu runa:]... Chyba to jakiaś lepsiejsza opcja zajmująca się tym.
A co do liści to jednak jestem zdania że w shopie poinni nie wysyłać liści co bardziej dotkniętych zanieczyszczeniami, ale jak niektórym to nieprzeszkadza to luz nie musicie się przejmować, przecież to tylko grzyb (czy ja wiem czy tylko). łŁłIII tam pewnie nie takie rzeczy się szamało co nie ? Hehhe :'/
A co sądzicie o mieleniu liści i kapsułkowaniu-da to jakiś efekt?
Zrobiłem wywar tak jak pisałeś. Mam pół kubka bardzo ciemnego płynu, który w takim stężeniu jest lekko gorzkawy. Jak mi się ładnie wczyta to dodam edita.
EDIT: niestety dalej jestem zawiedziony. Nie czuję żadnego działania na mnie ilex guayusa. Wątpię, żebym miał lipny materiał (m.......o.....pl). Następnym razem spróbuję dwa razy takiej ilości suszu. To jak dla mnie obala teorię o wielkiej mocy tej roślinki.
dajmon pisze: Wątpię, żebym miał lipny materiał (m.......o.....pl). Następnym razem spróbuję dwa razy takiej ilości suszu. To jak dla mnie obala teorię o wielkiej mocy tej roślinki.
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.
Marihuana może pomóc zwalczyć chorobę Alzheimera
Nowe badania sugerują, że w chorobie Alzheimera równie ważne jak nagromadzenie białek (amyloidu i tau) może być zwalczanie stanu zapalnego w mózgu.