Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 100 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Władek »
i tak naprawdę dwa słowa twojej matki wystarczą, żeby cię tam zamknąć przymusowo, bo przed sądem i tak będziesz traktowany jako człowiek niższej kategorii, ćpunie.
Dobrze, że Ty nie jesteś sędzią. Bo z takim myśleniem doskonale byś się sprawdziła w III Rzeszy. A tak na poważnie, to naprawdę myślisz, że same słowa matki cpunexa wystarczą, żeby go zamknąć w zakładzie zamkniętym? Zauważ, że zbyt łatwo można by było w takim ośrodku umieścić niechcianego ojca/matkę itd. Jeżeli cpunex nie popełnił przestępstwa, to na jego zamknięcie musi wyrazić zgodę psychiatra. Takie są przepisy.
Jak nie pracuje można go wymeldować.
  • 3129 / 26 / 0
Nieprzeczytany post autor: chusajn »
Dokładnie, to jest właśnie zjebany system. Łatwiej chorego wyrzucić na bruk, niż poddać leczeniu.
High, how are you?
  • 238 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mya »
cpunex pisze:
W dodatku jestem na 2 roku szkoły policealnej i jeśli mnie tam wysle juz nigdy do szkoły nie pójdę więc też mam jakiś plus tego wszystkiego. Się zobaczy.
mnie tam go nie będzie żal, jak go zamkną na przymusowym. a Tobie, Władku?
skrzydlatych wiatrów pełne niebieskie przestworza,
potoków wy źródliska i ty, falo morza
rytmiczna, i ty ziemio, wszystkich nas rodzico,
i ty wszechwidzącego słońca krągłe lico,
spojrzyjcie, jakie znoszę, bóg, od bogów znoje!
  • 100 / 1 / 0
mi chyba też nie, przynajmniej jego matka odpocznie :-)
  • 22 / / 0
Nieprzeczytany post autor: tasitasi »
Władek pisze:
i tak naprawdę dwa słowa twojej matki wystarczą, żeby cię tam zamknąć przymusowo, bo przed sądem i tak będziesz traktowany jako człowiek niższej kategorii, ćpunie.
Jeżeli cpunex nie popełnił przestępstwa, to na jego zamknięcie musi wyrazić zgodę psychiatra. Takie są przepisy.
Jak nie pracuje można go wymeldować.
mysle , ze cpunexa psychiatra ma takie same zdanie jak matka.
Uwaga! Użytkownik tasitasi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 31 / / 0
Nieprzeczytany post autor: neosb »
Mya mam nadzieję, że na prawo się nie dostałaś...
I don't like the drugs '' but the drugs like me
  • 238 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mya »
hehe, nie. ale świetnie bym się nadawała, wiem!
skrzydlatych wiatrów pełne niebieskie przestworza,
potoków wy źródliska i ty, falo morza
rytmiczna, i ty ziemio, wszystkich nas rodzico,
i ty wszechwidzącego słońca krągłe lico,
spojrzyjcie, jakie znoszę, bóg, od bogów znoje!
  • 138 / / 0
Nieprzeczytany post autor: HunT »
Lepiej nie lataj po necie pytając, jak uniknąć leczenia, tylko rusz tym zaćpanym łbem i z pocałowaniem ręki przyjmij skierowanie na odwyk w zamkniętym.

Idioty mi nie żal, szkoda ino matki, która jest praktycznie bezsilna. Tragedia.
  • 298 / / 0
Nieprzeczytany post autor: qqq111 »
Mya pisze:
mnie tam go nie będzie żal, jak go zamkną na przymusowym. a Tobie, Władku?
Mi by było bardzo żal. W tej chwili narkotyki to jedyne co mi zostało w życiu. Jakby i to mieli mi zabrać, to nie miałbym po co żyć.
  • 100 / 1 / 0
Co innego ćpanie, co innego jakaś minimalna odpowiedzialność za siebie. Żyj i pozwól żyć innym.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Właściciele sklepów z marihuaną pozywają stan. Urzędnicy pomylili się przyznając im licencję

Grupa kilkunastu punktów sprzedaży marihuany w Nowym Jorku wniosła w piątek pozew przeciwko stanowi. Właściciele domagają się uznania, że lokalizacje ich sklepów są zgodne z prawem pomimo błędu urzędników, którzy przyznali, że przez lata źle interpretowali przepisy dotyczące minimalnej odległości od szkół. Sprawa trafiła do stanowego sądu najwyższego w Albany.