nie zmienia to faktu ze strasznie przypałowa jest taka recka
nigdy tabletek midazolamu nie jadłem :)
The bioavailability following oral administration has been shown to be between 35 and 44% [3, 4].
Other routes of administration have been investigated especially in children. Recent studies have demonstrated good premedication or induction following intranasal administration of midazolam [5, 6]. The bioavailability in children following intranasal midazolam is 78% with peak plasma concentrations at 10 min [7].
The main advantage of intranasal application is avoidance of the hepatic first-pass-effect [8]. However, in individual cases a varying amount of the administered fluid may run postnasally into the oropharynx. Swallowed and gastrointestinally absorbed midazolam is submitted to the hepatic first pass effect which decreases the bioavailability.
Może komuś się przyda - to zawsze jakieś wyjście zamiast od razu pakować w kanał.
Jak chce dobrze zasnąć to ostatnio przed snem 1 mg Xanaxu + 30 mg Dormicum w klame i niezły lot w krainę fantazji i snów.
Właśnie jestem jeszcze na końcówce działania Xanaxu, przed chwilką wciągnąłem w klamę 15 mg miadzolamu.
Ścieram niebieskie otoczki bardzo dokładnie uważając żeby nie zetrzec białego prochu pod otoczką.
Chcę to walnąć w kanał jutro 15 mg (to nie za mało) - i czy przygotowanie takie będzie odpowiednie:
1.Starcie otoczki, dokładnie rozpylenie tabletki, wsypanie do kieliszka,
2.Dodanie 2.5 ml wody i szczyptę kwasku cytrynowego, dokładnie wymieszanie,
3.Naciągnięcie do pompki przez kawałek filtra (maluti kawałek chysteczki zwilżonej), założenie igły 4.5,
4.Dość szybkie walniecie w kanał.
Wszystko okej??
Grapefruit juice reduces intestinal 3A4 and results in less metabolism and higher plasma concentrations.
Dzisiaj 7.5 w nos niespecjalnie podziałało póki co, zaraz chyba pójdzie całe 15 pogryzione pod język.
Samo działanie raczej paranoidalne niż rozluźniające.
Ale ja mam tolerke na alko i klony więc mówietylko ze swojego punktu widzenia ;-)
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.
ONZ alarmuje: rekordowa liczba osób zażywa narkotyki
Światowy Raport ONZ o narkotykach pokazuje, że konsumpcja narkotyków na świecie osiągnęła najwyższy poziom w historii dostępnych pomiarów. UNODC ostrzega, że coraz większym zagrożeniem stają się syntetyczne opioidy, w tym fentanyle i nitazeny, a liczba nowych substancji psychoaktywnych stale rośnie. Eksperci podkreślają, że rozwój rynku narkotykowego zwiększa ryzyko dla zdrowia publicznego i utrudnia skuteczne leczenie osób uzależnionych.
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym
USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.