najsilniejsza? najsłabsza? sprawdź! ogólna charakterystyka odmian
ODPOWIEDZ
  • 6 / / 0
Witam
jak wiadomo każdy rozróżnia sative od indicki , zna dziala nie ( wesołkowatość - sativa , ujebanie - indica)
ale czy ktos moze mi wytłumaczyc róznice w działaniach przy dmianach :

kush
blueberry
bubblegum
haze
thai
g13

czytalem gdzies kiedys ze to odmienne linie genów i mozna je podpiac pod rozne dzialania , szczegolnie interesuje mnie dobry opis roznicy kush od zwyklej indyjki , i roznica haze a zwykla sativa

prosze o odpoiwedzi
dzieki
pzdr
Ostatnio zmieniony 11 stycznia 2010 przez 4homet, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik 4homet nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 174 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: popierdolino »
kush - najbardziej relaksujace z indyk, kuszy jest w huy, najbardziej popularne sa w stanach, gdzie jest oslawione ze wzgledu an duza ilosc cbd, wspanialy smak i zapach. W europie pewnie trafisz na master kusha lub bubba kusha, obydwa sa swietne i stanowia wspaniala pozycje dla kazdego indicatora

blueberry - oryginal jest drogi a to scierwo z dp to podrobka, ktora nie jest prawdziwa blueberry. Relaksujaca hybryda , bardziej w strone indici. Rowniez neisamowity smak i zapach.

bubblegum - jest duzo fenotypow(sativa i indica), fms zwlaili sprawe i nie oddali prawdziwosci tej odmiany, zapach gumy do zucia ,i nad tym wiara sie spuszcza

haze - multihybryda stworzona przez braci haze, 100% sativa, dluuugo kwitnie

thai - tajlandzka sativa, tez dlugo kwitnie

szczegolow poszukaj na forach konopnych, najlepiej zagranicznych.
Uwaga! Użytkownik popierdolino nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 608 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: Zieleń »
mogę się wypowiedzieć tylko o haze, przy pierwszej próbie byłem w szoku: smak zalatujący kadzidłem, ilość niby niewielka a wszystko pokryło się kolorami. haze jest dużo bardziej psychodeliczny niż 'zwykłe' sativy, lądujesz niemal w innym świecie. raz zdarzyło się, że po mocnym upaleniu bałem się wyjść spod kołdry %-D co ciekawe działa tak na mnie tylko czysty haze, różne silver haze, mango haze czy inne krzyżówki mają tylko nutkę tej psychodelii i kadzidłowego smaku.
kiedyś paliłem blueberry, bardzo przyjemne zamotanie z nutką czegoś kompletnie innego. ciężko to opisać, podobnie jak stan po santa marii( :heart: ), niby ziele a jednak nie tylko ;-)
  • 6 / / 0
Nieprzeczytany post autor: 4homet »
moglibyscie polecic z kazdej z tych lini jakies odmiany ?? w sumie nie jakies tylko najlepsze waszym zdaniem , dostepne do kupienia nasiona , cena nie gra roli

np rozsławiona amnezja haze czy lepiej super silver haze ?? moze jeszcze inny jakis ??

i tak z wysztkimi pozostalymi

i nie chodzi mi o opis długosci kwinienia , cen i tka dalej , tylko jaka jest roznica w dzialaniu miedzy tymi liniami a zwyklymi indykami czy sativkami , np ze dluzej dzialaja , bardziej wesolo lub nie , bardziej na gadke , bardziej na smiech , bardziej na zamolke , tego typu rzeczy
Uwaga! Użytkownik 4homet nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 118 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Fachowy »
Moge sie wypowiedzieć na temat amnezji Paliłem prosto z Holandi moge stwierdzić że nazwa nie wzieła sie z dupy po 1 wbiciu z bonga byłem tak upierdolony ze nie miałem siły nic mówić ;D:D Ale jak wiadomo to wszystko zależy od hodowli,warunków itp
  • 608 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: Zieleń »
mnie amnesia haze nie zachwyciła, ssh już lepszy. imho najlepsze co można zasadzić to jack herrer. nie pamiętam co w nim siedzi, na pewno trochę haze'a, ale działaniem i mocą przebija wszystko czego próbowałem. mnóstwo energii, głębokie wkręty i delikatny indyjkowy body high. często jeden dobry buch wystarczy żeby mieć dosyć %-D
  • 174 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: popierdolino »
amnesi haze jest kilka wersji i ich hybrydy posrednie,ta ktora paliles to penie zabijajacy zamulacz, ja milem okazje sprobowac tez prawidzwej amnesi o prawdziwym hazowym dzialaniu i wymiata,
http://ultimateseeds.com/snes.html
Herer jest niesamowity ale trzeba trafic pheno, dokladniej jest to Skunk #1 x Northern Lights #5 x Haze, mozna dostac wyselekcjonowanego jacka i nie ma tego problemu a moc jeszcze podkrecona w porownaniu do oryginalu z ss
Uwaga! Użytkownik popierdolino nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Londyn: Ostrzeżenie przed supermocnym narkotykiem. Może być 500 razy silniejszy niż heroina

Londyńskie kluby nocne ostrzegają swoich bywalców przed niebezpiecznymi niebieskimi i zielonymi tabletkami sprzedawanymi jako ecstasy po tym, jak dwie osoby zmarły w zeszłym miesiącu po zażyciu tej substancji. Groźny syntetyczny opioid jest niezwykle silny i może być śmiertelny.

1 na 50 przewoźników był karany za narkotyki – nietypowe badanie z Holandii

Holenderski urząd statystyczny CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) opublikował wyniki nietypowego badania, mogącego wskazywać na powiązania między branża narkotykową a innymi, legalnymi sektorami gospodarki. Skupiono się przy tym na właścicielach firm oraz prezesach, a na szczycie rankingu pojawili się między innymi przewoźnicy.

Marihuana a zdrowie jamy ustnej: Nowe badania kontra nikotyna i snus. Co szkodzi bardziej?

Największe jak dotąd badanie długofalowego wpływu marihuany na zdrowie wykazało… tylko pogorszenie stanu dziąseł – a i to w mniejszym stopniu niż przy używaniu tytoniu czy snusa! Nie zaobserwowano innych poważnych negatywnych skutków zdrowotnych.