jak wiadomo każdy rozróżnia sative od indicki , zna dziala nie ( wesołkowatość - sativa , ujebanie - indica)
ale czy ktos moze mi wytłumaczyc róznice w działaniach przy dmianach :
kush
blueberry
bubblegum
haze
thai
g13
czytalem gdzies kiedys ze to odmienne linie genów i mozna je podpiac pod rozne dzialania , szczegolnie interesuje mnie dobry opis roznicy kush od zwyklej indyjki , i roznica haze a zwykla sativa
prosze o odpoiwedzi
dzieki
pzdr
blueberry - oryginal jest drogi a to scierwo z dp to podrobka, ktora nie jest prawdziwa blueberry. Relaksujaca hybryda , bardziej w strone indici. Rowniez neisamowity smak i zapach.
bubblegum - jest duzo fenotypow(sativa i indica), fms zwlaili sprawe i nie oddali prawdziwosci tej odmiany, zapach gumy do zucia ,i nad tym wiara sie spuszcza
haze - multihybryda stworzona przez braci haze, 100% sativa, dluuugo kwitnie
thai - tajlandzka sativa, tez dlugo kwitnie
szczegolow poszukaj na forach konopnych, najlepiej zagranicznych.
kiedyś paliłem blueberry, bardzo przyjemne zamotanie z nutką czegoś kompletnie innego. ciężko to opisać, podobnie jak stan po santa marii(
np rozsławiona amnezja haze czy lepiej super silver haze ?? moze jeszcze inny jakis ??
i tak z wysztkimi pozostalymi
i nie chodzi mi o opis długosci kwinienia , cen i tka dalej , tylko jaka jest roznica w dzialaniu miedzy tymi liniami a zwyklymi indykami czy sativkami , np ze dluzej dzialaja , bardziej wesolo lub nie , bardziej na gadke , bardziej na smiech , bardziej na zamolke , tego typu rzeczy
http://ultimateseeds.com/snes.html
Herer jest niesamowity ale trzeba trafic pheno, dokladniej jest to Skunk #1 x Northern Lights #5 x Haze, mozna dostac wyselekcjonowanego jacka i nie ma tego problemu a moc jeszcze podkrecona w porownaniu do oryginalu z ss
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.
Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików
Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym
USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.