Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
Już wiele osób pisało o podobnym wpływie tego środka na kwestię snu.
Jednakże nie dostrzegam różnicy między snami w 2-3 dni po nim, albo 2-3 miesiące. Jedyna śmieszna rzecz to, że bardzo rzadko cokolwiek śni mi się bezpośrednio po tripie, często dopiero następnego dnia.
Powód: sny, temat juz jest
Po dzisiejszym robię przerwę
W czasie tygodniowych przerw w dxm'ie rzeczywiście zapamiętywałem większą ilość snów niż zawsze, lecz u mnie to nie jest zasada.
Natomiast zasadą jest ciekawy przypadek z którym się spotkałem, otóż:
Kładę się późno spać, wstaję rano - 7, 8 (co jest ogromnym wysiłkiem i nie mogę się nadziwić, że przeżyłem LO takim trybem), zarzucam acodin na 2 stadium i relaksacja. Po południu ok godz 18 gdy już faza dawno zeszła, wróciłem do normy i zaczynam odczuwać zmęczenie kładę się na 2-3 godziny. WOW ! Wtedy to dopiero są sny. Bardziej realne niż normalnie. Non stop, aż zapominam z natłoku o niektórych, a co najważniejsze, mam w nich inną świadomość. Nie jest to typowe LD (lucid dream - świadome śnienie - trochę w tym siedzę - medytacje itp), ale moje JA jest bardziej hmmm realne. W tych snach czuję, jestem świadomy tego co robię, MYŚLĘ (a przecież większość snów polega na zasadzie obserwacji, nawet gdy oglądamy go z perspektywy 1ej osoby), i tylko trochę brakuje do spostrzeżenia że "jestem we śnie". Porównałbym to do faktu, że ciało śpi, ale umysł nie do końca usnął, i gdzieś jest ta cząsteczka, która pamięta o fizycznej formie leżącej bezpiecznie w łóżku i daje od czasu do czasu o sobie znać na krótki moment. Godzina 21 - budzę się i nadziwić nie mogę co się w nich działo. Trudno jest w pełni słowami opisać co wtedy czuję, ale zdaję się na wasze doświadczenia. Ja wiem, że wtedy tam byłem.... :-)
pozdro
mam tak samo jak ty, po tripie nie mam żadnych snów. jeśli wogóle uda mi się zasnąć
ja po dexie spać nie mogę...a jak już cudem zasnę to snić snię, jednak nie sa to sny jakieś nadzwyczajne...
Teraz to ja Obama;D
Przy mniejszych dawkach (5-8 sztuk) raczej żadnych szczególnych snów nie miałem, właściwie - żadnych.. Sen był zbyt twardy.
Dresu pisze: nie wiem czy można nazwać to OOBE ale jakaś siła wyrzuciła mnie z ciała przeleciałem przez ściane, poleciałem kawałek wokół mojego domu i wróciłem do ciała .
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Korea Południowa: Torebki wyglądające jak herbata wypływają na plaży. W środku narkotyki
Ketamina w torebkach przypominających herbatę - takie pakunki znajdują na plaży mieszkańcy południowokoreańskiej wyspy Jeju. Władze ostrzegają, aby ich nie dotykać i nie otwierać, a także informować policję.
Publikacja: ręczny system do wykrywania MDMA
Komunikat Instytutu Ekspertyz Sądowych im. Prof. dra Jana Sehna w Krakowie.
Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu
Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.