Dotychczas wszelkie przesłanki z jakimi się spotykałem mówiły, o sporządzaniu wywaru z fragmentów korzenia.
Gecko, obawiam się że nikt nie ma sadzonek mandragory poza hogwartem. :P
A na poważnie to w sklepach zielarskich/ogrodniczych podobno pojawiają się jej nasionka.
Ja osobiście wolałbym połączyć to z MJ, podobno bardzo dobrze się komponują (ogólnie atropinowe roślinki)
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
mandragora zeżre Twoja duszę, zabić może bardzo łatwo lub oslepić.
kiedyś poświęcano takiej zwierzę...
ale serio są bezpieczniejsze fazy...
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
borrasca pisze: Ogłuszyć też może, skoro już wymieniamy.
Generalnie są to raczej mroczne doznania, więc nigdy nie wiadomo, kiedy uszy krew puszczą. W czasie wyciągania, cięcia, suszenia, samego doświadczenia czy też już jakiś czas po - bez większej różnicy.
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Chcieli ukryć tony narkotyków w bananach
Peruwiańska policja antynarkotykowa skonfiskowała 3,4 ton kokainy, która miała zostać umieszczona w ładunku bananów przeznaczonych na eksport do Belgii – poinformowały w sobotę czasu lokalnego władze.
Elitarna funkcjonariuszka wpadła po klubowej nocy. Ale to wyrok zaskoczył najbardziej
Dorota K., szerzej znana jako "Doris", była sierżantem w jednym z najbardziej tajnych wydziałów Komendy Stołecznej Policji. Dziś nie łapie już przestępców, teraz bije się w klatkach freak fightowych. Ale to nie sportowy zwrot w jej karierze wywołuje dziś największe emocje, tylko jej sądowa historia. Za posiadanie narkotyków spotkała ją tylko grzywna.
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?
Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.