Tak sobie na onecie poczytałem co "ludzie" piszą i jestem dość zaskoczony a zaskoczyć mnie niełatwo.Ciekaw jestem waszych rozkmin wokół tego tematu.
Fakt faktem jakoś nie łapię kultu miejsca w którym się działo tyle złego, odnawiania go, renowacji, pamiętania i odwiedzin. Gdyby to ode mnie zależało zrównałbym to wszystko z ziemią no ale :-|
Wątpię, żeby ludzie którzy mieli z obozem jakiekolwiek doświadczenia cieszyli się, że ludzie tak o niego dbają i zależało im na nim jako na "pomniku historycznym"
Majki specjalnie bym się nie sugerował czymś takim jak opinie na onecie, udzielają się społeczne uczucia. Media nakazują oburzenie - ludzie się oburzają. Media nakazują współczucie bo np jest żałoba w USA - ludzie robią świeczki na nk i tak dalej szarość społeczna płynie swoim brudnym strumieniem. Odnoszę wrażenie, że "społecznie przeżywać uczucia" jest teraz na topie (patrz chociażby śmierć jacksona).
Po dzisiejszym robię przerwę
arakon pisze: Strach, granaty, krew.
"społecznie przeżywać uczucia" jest teraz na topie (patrz chociażby śmierć jacksona).
[/quote]
Och jak się ciesze, że nie mam uczuć może dlatego zajebanie "arbeita" mnie dosyć rozbawiło.
arakonStrach, granaty, krew.I Lasery :finger:
Ja podejrzewam, że ktoś zajebał żeby właśnie pogonić na czarnym rynku. A pierwsza myśl to było " pewnie się jakaś ekipa najebała i wpadł im śmieszny pomysł do łba".
Może kiedyś się znajdzie :) A jak nie to nowej chyba nie zrobią, chociaż nie wiem.
Odcinam się od was, odcinam, od szarej rzeczywistości, zapominam...
Od jutra rzucam.
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD
W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym
USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło
Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.