Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Gargamel pisze: Tramal moze niszczyc zeby, ale to imo zalezy glownie od 2 rzeczy](a raczej jej braku)[/i] w czasie ciagu i "gryzienia" retardow, ktorych kawalki zostaja "na chwile" w zebach (dlatego lepiej je rozkruszyc na kartce np. walkiem do ciasta, ewentualnie grubym kubkiem analogicznie jak walkiem, sypac do japy i zapijac, najlepiej ciepla herbata/kawa ewentualnie ciepla woda).
Co ciekawe kodeine moge brac nawet 2,5 tygodnia dzien w dzien i po odstawieniu... jest ok ;-)
tak sobie poczytalam was i mam glupawke
zaczelam brac tramal jako lek, jakies 100mg na dobe
ale mam jakies dzikie objawy, zaczyna mnie dopadac depresja ktora kiedys byla moja najwierniejsza przyjaciolka
troche po drodze z nadmiernym uzywaniem alkoholu
kto podpowie, czy lepiej zyc z bolem ale odstawic tramal, czy to tylka jakas taka babska panika ?
jak widac koordynacja mysli tez mi szwankuje
klopoty z alkoholem mialam na mysli, ale nie lacze alkoholu z tramadolem, to idzie jakby dwoma osobnymi torami, do tej pory tramadol byl okazjonalnie, ale okazuje sie ze od kilku dni nie radze sobie z bolem wiec biore lek
klopoty ze snem, pocenie sie takie jak to wyczytalam kilka postow wyzej, czyli mozna zmieniac posciel co godzine
wilgotne slepia, uczucie calkowitego rozbicia
problemy z koncentracja
mialam jakis czas temu problemy z depresja, silne antydepresanty, kilka mies zostaly odstawione, ale info o zaburzeniach poziomu serotoniny tez mnie zmartwily
ot rozwazam czego wiecej w przypadku brania tramadolu i jak dlugo moge go brac "bezkarnie", wojuje z bolem i pojawil sie czas ze przeszlam z okazjonalnego brania na codzienne
to tak z grubsza
a psychiatra, zeby to bylo takie latwe to juz bym tam byla :) widac jest powod ze nie moge tego zrobic ale to nie na publiczne forum
i oswiec mnie unrealizmie co okreslacie mianem "cug"
w kazdym razie dzieki :)
Wg mnie cug to regularne branie przez minimum 4 dni. Cug, ciąg - to tylko nazwa. Ciągnąć cug :) można przez miesiące.
mieszkam za granica, znajomosc tutejszego jezyka niby mam ale na sensowna dyskusje z psychiatra z lekka za mala
wiekszosc lekow tutaj zleca lekarz pierwszego kontaktu
wyszlo mi z twojego wyjasnienia ze jestem wlasnie w cugu :)
dobrze bylo tu trafic bo chyba jednak powojuje o inny lek, malo zabawne dla mnie byloby wrocenie do stanu sprzed jakichs 2 lat
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Podziemie narkotykowe w więzieniu, skorumpowani strażnicy. Prokuratura oskarża
Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko ośmiu osobom w związku ze zorganizowaniem w Zakładzie Karnym w Nowym Wiśniczu (Małopolska) narkotykowego podziemia. W odrębnym postępowaniu zarzuty ma kilkoro strażników więziennych. Śledztwo przeciwko funkcjonariuszom jest w toku.
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia
Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.
Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne
Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.