Wszystko o kaktusach - metody przyrządzania, uprawa, odmiany, opisy działania
ODPOWIEDZ
  • 666 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: slim »
borrasca pisze:
Czytacie wszystkie posty?
czytamy czytamy ;-) ale co dla jednego bedzie zjadliwe dla drugiego juz niekoniecznie- jesli o to chodzilo. sam niejednokrotnie sluchajac rad ze cos w ten sposob skonsumowane bedzie ok wcale takie nie bylo i sam dopiero wpadalem na pomysl zabicia smaku. takze jedna metoda wcale nie musi byc taka uniwersalna jak by sie moglo wydawac.
Kto zrezygnuje z pewnego i podąży za niepewnym, straci pewne i niepewnego także nie dosięgnie.
  • 2244 / 23 / 0
Nieprzeczytany post autor: borrasca »
I żadna nią nie jest. Dlatego są różne sposoby.
Uwaga! Użytkownik borrasca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 261 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: che »
A jakby z takiego kaktusa po prostu zrobic sałatkę? Dadać warzywek, skropić cytryną, polać oliwą i wsunąć. Można tak?
Druga opcja która chodzi mi po głowie, to winko z San Pedro. Czy ktoś się orientuje jaka jest trwałość meskaliny, czy w gąsiorku się nie rozloży?
tez nie wiem jak z trwaloscia ale chyba takie winko nic by nie zmienilo. smaku raczej to nie zabije. chyba zeby zrobic jakies super mocne bo pic przykladowo 3 szklanki wina to juz wole standardowa jedna szklaneczke mazi.
Kto zrezygnuje z pewnego i podąży za niepewnym, straci pewne i niepewnego także nie dosięgnie.
  • 234 / 7 / 0
Nie bawcie się w zadne wina, sałatki etc. etc. Sproszkujcie sobie kaktuska, zapodajcie łychą, przepijcie czymś cierpkim (wino moze pasować, ewentualnie jakieś soki - grapefruit, pomidorowy, moze nawet colą), przełknijcie szybciutko i po sprawie. Wygotowany kaktus ma naprawdę subtelne działanie w niczym nie porównywalne w konfrontacji ze spozytym "na sucho". Myślę, ze zeby osiągnąć maximum działania musielibyście wygotować dobre 100g by poczyc to samo co przy sproszkowanych i połkniętych 30g. Róznica jest wielka, prawda...?? ;-) Oczywiście nie polecam 30g dla nowicjuszy, ale 15-20 powinno juz być naprawdę w porządku...

Pozdrawiam oraz wysokich lotów... ;-)
:heart:
  • 261 / 7 / 0
Przecież podczas robienia wina nie mam zamiaru kaktusa gotować...
Tak czy inaczej za jakiś czas gdy będę mieć materiał, to go sfermentuje na próbę, roboczo napój nazwę Meskalinth :-D
Uwaga! Użytkownik borrasca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 261 / 7 / 0
Za jakieś 1,5-2 lat dam znać czy bardzo mnie zemdliło.
  • 913 / 39 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kazik »
che pisze:
A jakby z takiego kaktusa po prostu zrobic sałatkę? Dadać warzywek, skropić cytryną, polać oliwą i wsunąć. Można tak?
Coś mi mówi, że nie smakowałeś kaktusa nigdy. Równie dobrze mógłbyś próbować zrobić załatkę z kostek toaletowych domestosa.
che pisze:
Druga opcja która chodzi mi po głowie, to winko z san pedro. Czy ktoś się orientuje jaka jest trwałość meskaliny, czy w gąsiorku się nie rozloży?
Równie dobrze mógłbyś próbować zrobić wino z kostek toaletowych domestosa :).
Your circuit's dead, there's something wrong, can you hear me, major Tom?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.

Powiedziała policji, że ktoś ją śledzi. Została zatrzymana za... posiadanie narkotyków

Zaalarmowała policję, że ktoś ją śledzi – usłyszała zarzuty za posiadanie narkotyków. 31-latka z Dobroszyc poprosiła funkcjonariuszy o pilną pomoc. Jak się okazało, jej zachowanie mogło mieć związek z działaniem substancji psychoaktywnych. Oleśniccy policjanci zostali postawieni na nogi przez 31-letnią kobietę z Dobroszyc. Spanikowana zgłaszająca poinformowała funkcjonariuszy, że śledzą ją podejrzani mężczyźni. Na dodatek grożą jej i wyzywają. Kobieta wyraźnie obawiała się o swoje bezpieczeństwo i prosiła o natychmiastową pomoc.

Polak zatrzymany na granicy. Próbował wwieźć do Rosji 40 kg haszyszu

Na przejściu granicznym w Grzechotkach polskie służby zatrzymały mężczyznę, który próbował wjechać do Rosji z ponad 40 kg haszyszu o czarnorynkowej wartości ponad 2 mln zł - poinformowała Krajowa Administracja Skarbowa w Olsztynie.