Więcej pod: http://www.livescience.com/health/09120 ... ality.html,
Sam z paroksetyną nigdy do czynienia nie miałem, ale zażywając regularnie sertralinę (Asentrę, 100/dzień) od kwietnia 2009, zauważyłem u siebie podobne zmiany.
again and again
Od kiedy biorę Zoloft praktycznie z nikim się nie spotykam, a o wyjściu do klubu to już w ogóle nie ma mowy. Przerażają mnie tłumy, hałas i głośna muzyka - czyli wszystko to, co kiedyś lubiłam.
Green Hulk pisze: Myślę, że jak paro już nie bardzo pomaga na stany depresyjne, to żaden ssri nie da rady.
again and again
Przerażają mnie tłumy, hałas i głośna muzyka - czyli wszystko to, co kiedyś lubiłam.
działanie każdego leku to całkiem inna bajka ,wiesz co poproś lekarza o anafranil to dobry lek ,i wycisza nerwy i ogulne przerażenie wbrew przeciwnie do opisu noradrenalina wcale nic a nic nie działa
Nadal krzywdzę ludzi, gdy ludzie mnie krzywdzą
Daleką drogę mam, jakie to ma znaczenie
Że w moich butach stopy kaleczą kamienie
again and again
Jak to jest z Ssri przy zmianie na lek z tej samej grupy trzeba czekać aż przestanie działać czy można nowy brać następnego dnia ,bo wiem że przy lekach z innej grupy to należy przerwę zrobić
again and again
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.
Marihuana może pomóc zwalczyć chorobę Alzheimera
Nowe badania sugerują, że w chorobie Alzheimera równie ważne jak nagromadzenie białek (amyloidu i tau) może być zwalczanie stanu zapalnego w mózgu.