pilleater pisze: ale po ruchach ciała widać, że jest coś z nimi grubo nie tak.
Mógłbyś rozwinąć?
Mam nadzieję, że w miarę klarownie to napisałem.
I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
CTX pisze:pilleater pisze: ale po ruchach ciała widać, że jest coś z nimi grubo nie tak.
Mógłbyś rozwinąć?
Kojarzę jednego takiego typa, na kwasie go dopadły jakieś męty, pomęczyli (ale nie pobili w sumie) zabrali kasę, ten się wystrzelał, że jest nakwarowany, żeby go zostawili (bardzo kurwa mądrze), to go zaczęli wkręcać, schizować. Gość złapał total bt, i mu się trochę psycha po tym posypała (w sumie zawsze był słabawy emocjonalnie). Można to nazwać zawieszką, ale tak naprawdę to zwykła schizofrenia ujawniona pod wpływem bt, może się zdarzyć każdemu kto ma predyspozycje. Nie jest tu aż tak istotna ilość i rodzaj substancji, jadłem papiery z tego samego źródła co on, w ilości większej, zdarzało się trafić na schizujacą sytuację po nich i jak na razie z moją psychiką wszytko ok (a było to lata temu).
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski
Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.
Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii
Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.
Największa taka operacja w historii Chile. Przejęto 100 ton narkotyków
Władze Chile poinformowały w poniedziałek o przejęciu rekordowej ilości ponad 100 ton narkotyków, głównie kokainy i ketaminy. Ukryte były w transportach drewna, które miały popłynąć między innymi do USA i Europy - przekazały miejscowe media.