Organiczne substancje psychoaktywne oddziałujące na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2179 / 30 / 0
Nieprzeczytany post autor: Blepharospasm »
sądziłem że to przechodzi dosyć szybko jak sie wdupca ostro.
Hidden mefedron User
  • 672 / 126 / 0
Nieprzeczytany post autor: Nozer »
ale czasem wraca z nienacka, wiesz, taki sekundowy belt nie wiadomo skad.
Uwaga! Użytkownik Nozer jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 520 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: thomer »
te bełty przy mocnym opiatowym uwaleniu to jest nic... mi one w niczym nie przeszkadzaja ;] rzygnę chuj wie skad a potem dalej delekuje sie faza ;]
  • 1718 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: forest »
Najlepiej przy znajomych, nie?
Uwaga! Użytkownik forest nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 369 / 12 / 0
Nieprzeczytany post autor: timeless »
Jedyny opioid, po jakim miałem nudności, to tramadol. Ale jeśli widzę różne tabele dla leków przeciwbólowych i tramadol jest oddzielnie, i opioidy są oddzielnie, to to tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że to nic niewarta hybryda. Tak naprawdę jedynie 30% działania tramadolu i jego aktywnego metabolitu do częściowy agonizm receptorów mi, reszta to komponenta SNRI (oczywiście blokowanie wychwytu noradrenaliny może wywoływać działanie przeciwbólowe, także działanie na pewne receptory serotoninowe ma takie działanie, więc jeśli serotonina wytwarza wiązania ze wszystkimi typami receptorów 5-HT, to wypadkowa działań tramadolu daje jakieś działanie przeciwbólowe, ale o wiele słabsze od tradycyjnych opioidów-opiatów i ich półsyntetyków oraz pełnych syntetyków, które działają jedynie poprzez receptory opioidowe: MOR, KOR, DOR, NOR - przy niektórych związkach dochodzi jeszcze blokada kanału NMDA i aktywacja receptorów sigma, ale to są już ułamki głównego działania, a nie jak w przypadku tramadolu 3:7).
  • 90 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Przemeg »
ja bym nawet powiedział ,że to wielka ulga jest takie "zrzucenie okropnego ciężaru" a szczególnie po helupie sniffanej tuż przed wejściem albo na zjeździe po żeźniackiej dawce kody :-D %-D

a swoją drogą timles co prawda tramal brałem tylko kilka razy ale to był jedyny opiat po którym nie miałem nudności :D
"Heroin, be the death of me
Heroin, it's my wife and it's my life" - Velvet Underground
  • 356 / 7 / 3
Nieprzeczytany post autor: onaJegoMac »
zwłaszcza że po takim pawiu może być już tylko lepiej
po alkoholu pawie raczej mają swoje nawroty.
Uwaga! Użytkownik onaJegoMac nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1718 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: forest »
Fakt,

Tyle, że opiatowy haft pojawia się naprawdę niespodziewanie.

Z opiatów brałem tylko kodę, i rzygałem dwa razy, gdy brałem 600mg. To były początki.

Ledwo co do kibla dobiegłem.
Uwaga! Użytkownik forest nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3523 / 51 / 0
Nieprzeczytany post autor: WildMonkey »
Zapoznam narkomankę z którą będziemy mogli wymieniać tramadolowe wymiociny.
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 79 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Vai »
Metoclopramid świetna sprawa przed opiatami, jeśli macie problemy z rzygami
ODPOWIEDZ
Newsy
Legalizacja marihuany ogranicza problematyczne używanie i poprawia kondycję psychiczną

Badacze analizują, jak legalny dostęp do marihuany wpływa na konsumpcję i zdrowie psychiczne uczestników. W pierwszej akademickiej publikacji zespół badawczy przedstawił bezpośrednie porównanie legalnego i nielegalnego pozyskiwania tej substancji. Badanie rozpoczęto w styczniu 2023 r. jako wspólne przedsięwzięcie Departamentu Uzależnień w Bazylei, Uniwersytetu w Bazylei, Uniwersyteckiej Kliniki Psychiatrycznej w Bazylei (UPK) oraz Służb Psychiatrycznych Aargau.

Jak służby rozbiły kokainowy szlak z Kostaryki do Europy?

Międzynarodowa operacja o kryptonimie „Purga-Calipso Guanacaste”, koordynowana w Europie przez Europol i prowadzona równolegle przez kostarykańską Policía de Control de Drogas, hiszpańską Guardia Civil oraz portugalską Polícia Judiciária, zlikwidowała szlak przerzutowy, którym od 2019 roku trafiały do Europy setki kilogramów kokainy ukrytej w mrożonym proszku juki i kontenerach z owocami.

Setki kilogramów narkotyków w gaśnicach i kołach zapasowych. Osiem osób przed sądem

Prokurator Prokuratury Regionalnej w Gdańsku skierował do Sądu Okręgowego w Gdańsku akt oskarżenia przeciwko ośmiorgu osobom, oskarżonym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem marihuaną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Aktem oskarżenia objęto siedmiu mężczyzn i jedną kobietę.