Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 53, 54, 61, 63, 65, 66 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 853 / 56 / 0
Nieprzeczytany post autor: gbu »
Ja pierdole...to jednak wygląda na to że jesteś pechowcem roku.
  • 56 / / 0
Nieprzeczytany post autor: alvin »
Ja pierdole...to jednak wygląda na to że jesteś pechowcem roku.
No tak źle nie ma. Trochę w tym mojej winy bo się słabo zabezpieczyłem, zapomniałem zamknąć furtki, a dom który wynajmuje wyróżnia się wśród okolicznych raczej na "-", (zapuszczony trawnik, etc...). Ku... a kiedyś myślałem nawet tak na wszelki wypadek zainstalować sobie kamery... .
Wkurwia mnie sam fakt że policja może sobie tak na legitkę przeszukiwać, przypadkiem coś innego odkryć, i mało tego potem ściemniać że miała jakiś kontakt operacyjny, typowała etc... Kiedyś tak nie było, to chyba nasz obecny drobiowy prezio jak był dawno temu ministrem sprawiedliwości wymyślił ten przepis...

Z drugiej strony zastanawiałem się co by było jakbym, nie miał żadego stuffu, zadzwonili by zamiast po kolesi od narkotyków, po kolesi od software (mam w domu ze 3 komputery) .... i by było że wytypowano pirata i jakie to niebezpieczne.
  • 853 / 56 / 0
Nieprzeczytany post autor: gbu »
To że dałeś ciała to nie ulega wątpliwości ,jednak szansa na to że milicja szuka jakiegoś pospolitego złodzieja - typuje mieszkanie - które jest totalną pomyłką a w mieszkaniu rosną sobie krzaczki - Twoje krzaczki:)...to bez kitu podobnie prawdopodobne jak zginąć w jakimś wypadku lotniczym.Dlatego nie chciałem wierzyć by to był przypadek.
Nadal mam minimalne co prawda, ale jednak wątpliwości ale to już jest mało ważne.

Z drugiej strony fart pierwszy że nie potraktowałeś tego bardziej profesjonalnie - bo i roślinek było by o wiele bardziej żal a i w sądzie pewnie miał byś gorzej.Drugi że 'zadowolili' się tą 'ogromna' plantacja i odpuścili sobie kompy a z tego mogła być większa(finansowo) porażka.

Tak jak pisałem wyżej - walcz o grzywnę - jak trafisz na w miarę normalnego sędziego i spokojnie uzasadnisz fakt hodowli , powinno się udać.
  • 56 / / 0
To że dałeś ciała to nie ulega wątpliwości ,jednak szansa na to że milicja szuka jakiegoś pospolitego złodzieja - typuje mieszkanie - które jest totalną pomyłką a w mieszkaniu rosną sobie krzaczki - Twoje krzaczki:)...to bez kitu podobnie prawdopodobne jak zginąć w jakimś wypadku lotniczym.Dlatego nie chciałem wierzyć by to był przypadek.
Nadal mam minimalne co prawda, ale jednak wątpliwości ale to już jest mało ważne.
W moim przypadku jest odwrotnie, jestem trochę dziwnym człowiekiem, zwłaszcza jak na standardy osób używających, mieszkam na obrzeżach małego w sumie miasta, które odwiedzam rzadziej niż raz w miesiącu. Nie chodzę na żadne imprezy, do pubów - po prostu nie lubię, cenię sobie spokój i zaciszność własnego kąta. Moje życie to głownie praca, dom i droga między nimi, wolny czas to pasja elektroniki, fizyki, biologi i paru innych nauk (pewnie przyda się to w sądzie :) ) - i mi z tym dobrze.
Z drugiej strony fart pierwszy że nie potraktowałeś tego bardziej profesjonalnie - bo i roślinek było by o wiele bardziej żal a i w sądzie pewnie miał byś gorzej.
Roślinek to mi żal, nawet żal by mi je było wyrwać samemu..., natomiast nie przyłożyłem się w sumie celowo, dysponuję działką kilkaset metrów, paroma pomieszczeniami gospodarczymi, więc możliwości bym miał, wiedzę zresztą też. Uprawa była od zwykłymi świetlówkami które kosztowały więcej niż HPS, prąd też - zupełnie nie opłacalne. Może to być jakimś argumentem w sądzie ?
Tak jak pisałem wyżej - walcz o grzywnę - jak trafisz na w miarę normalnego sędziego i spokojnie uzasadnisz fakt hodowli , powinno się udać.
No właśnie tu rodzą się dwie kwestie:
1. Jak to jest z sędziami, ostatnio szukałem i trafiłem na jakąś "czarną listę", i z opisów wynikało że lepiej by chyba było mieć do czynienia z mafią....

2. Zastanawiam się czy jakoś nie zawalczyć bardziej, mam na myśli udowadniać niską szkodliwość środków na podstawie statystyk, prawo do prywatności etc... - na razie piszę zdawkowo bo już nie mam siły , a muszę teraz przyłożyć się do pracy bo trzeba $$$ na to wszystko...
  • 118 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Jemen »
bierz dobrego adwokata, jeśli nie jesteś po prawie, to ciężko ci będzie samemu się możliwie najlepiej wybronić
  • 123 / / 0
Nieprzeczytany post autor: diesel »
legitka to se moga pomachac a bez nakazu nie powinienes ich wpuszczac,
czy masz cos na sumieniu czy nie (bo niby po co)

ze 2 razy tez mi sie cieplej zrobilo jak zapukali (we trzech) ale zapytalem przez dzwi w jakiej sprawie przyszli
i okazalo sie ze jakis mandat dla ojca z fotoradaru

moj koles wyskoczyl przez okno (1 pietro) z materialem przy tej samej okazji (z fotoradarem) ;-)
cza byc czujnym nontop
"Kto staje się potworem ten zrzuca ciężar bycia człowiekiem"
                                                                      Dr. Johnson
  • 178 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: nildur »
Wiele można się nauczyć przez ten dział. Ludzie wpadają przez proste błędy, często ludzka głupota, nie uwaga, ale czasem też przypadek...

Mogą wejść na chatę bez nakazu w przypadku uzasadnionego zagrożenia czyjegoś życia. Tyle...
  • 123 / / 0
Nieprzeczytany post autor: diesel »
oknem czy dzwi wywaza jak w filmach? ;-)
"Kto staje się potworem ten zrzuca ciężar bycia człowiekiem"
                                                                      Dr. Johnson
  • 4024 / 372 / 951
...albo wobec naglącego ryzyka zacierania śladów, czyli zawsze. Policja, o ile żyją w dobrej komitywie z prokuratorem od którego dostają później zatwierdzenie przeszukania wchodzi gdzie chce, takie są fakty, tym niemniej w sprawie małej wagi czy nacechowanej przypadkowością można założyć, że nie mając nakazu jednak z drzwiami nie wejdą.
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 56 / / 0
Ehhh dużo nie mogę pisać gdyż łatwo mnie by było skojarzyć....

1. Przeszukanie i podstawy.
Polecam taki jeden wątek na ifp.pl, zwłaszcza zainteresowanym. Jeśli mają konkretny cel kryminalny (choćby to była pomyłka, anonim złośliwca w zupełnie innej materii), na legitkę ZAWSZE WEJDĄ

2. Lepiej nie mieć nic innego na sumieniu, w przeciwnym wypadku można liczyć tylko na życzliwość lub nieznajomość tematu u przeszukujących. Mnie trafili się normalni ..., ale jak pytali o papiery do windy to mi się ciepło już zrobiło (na szczęście na 2 są naklejki, a na jednym jest linux jeśli wiecie co mam na myśli :scared: ...

3. Ciepło mi się zrobiło też jak zapytali co to jest z nalepką z kobieco brzmiącą nazwą łacińską - co w polskiej odmianie służy do płukania gardła.... :D - oni naprawdę przyszli innym celu

4. Cała zabawa kosztowała mnie trochę stresu: od 6 do 15 , więc jeszcze do pracy zdążyłem, kawą też poczęstowali, w zeznaniach na nic nie naciskali ... , naprawdę gdyby nie kwestia tych rachitycznych roślinek 8-10 topami na krzyż, to nie miał bym się do czego przyczepić

5. Wynajmuję, ale mam umowę więc im to starczyło - generalnie 0 syfu przed sąsiadami i resztą

to tyle bo boję się jednak tak publicznie pisać

PS. Jeśli pretensje , to do tych na górze co to bajerują lud a potem dają takie legislacyjne gówna, i nie ma przeproś PO,PIS,PSL,LPR czy SLD (to chyba labuda zafundowała nam 10 lat temu nową ustawę) - jednakowe ŚWINIE i BARACHŁO. A policjanci ? są różni, ja trafiłem chyba na tych lepszych i uczciwszych, pozatym to ich praca, tam też jest wyścig szczurów i kto wie czy nie gorszy niż normalnie poza budźetówką.
Tylko JKM w miarę jeszcze ufam, ale UPR już nie ... HOWK

PS2. No to żem se k... popalił - to jest najgorsze...
Ostatnio zmieniony 05 listopada 2009 przez alvin, łącznie zmieniany 3 razy.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Betel jest używany od co najmniej 4000 lat

Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.

Zniknęło 400 kg kokainy. Policjanci objęci śledztwem

Biura dwóch policjantów z Biura ds. Zwalczania Przestępczości Narkotykowej we francuskim Nanterre oraz ich domy zostały przeszukane przez IGPN (Wydział Wewnętrzny Inspektoratu Policji) w związku ze sprawą „Trident”. Chodzi o zaginięcie blisko pół tony kokainy. Według informacji „Le Parisien”, przeszukania przeprowadzono w biurach dwóch policjantów z wydziału antynarkotykowego oraz w ich domach. Zarekwirowano także ich tablety i komputery.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.