ODPOWIEDZ
  • 52 / / 0
Nieprzeczytany post autor: mustang »
Ja mam złe doświadczenia z wentylatorami wdmuchującymi. Dawałem je na dole, kombinowałem po swojemu a i tak potem ustawiłem tak jak mi radzili tzn. dziury na dole, na przeciwległej scianie u góry wyciągające i w moim przypadku wtedy temp. była najniższa. Mówie w moim przypadku bo temp zależy od wielu czynników, np. takie do głowy mi przychodzą: lato,zima,boks koło źródła ciepła - piec do ogrz.domu/kaloryfer, źr.zimna - otwarte okno w piwnicy, na strychu czy w piwnicy, na balkonie ;d. Musisz pokombinować. Moim zdaniem cooltube dobra rzecz znacznie zmniejsza temp.
Uwaga! Użytkownik mustang nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
Nieprzeczytany post autor: camertasis »
Witam, to mój pierwszy post na forum ale nie mogę znaleźć odpowiedzi na trapiące mnie pytanie. Otóż jestem posiadaczem boxa o przeciętnej powierzchni (podstawa 28cm x 37cm; wysokość 67cm). Wstawiam do środka HPS 100 i stąd moje pytanie. Planuję montować szybę jak najbliżej lampy żeby mieć jak najwięcej miejsca na wzrost krzaków ale nie wiem czy zamówić szybę o wymiarach niewiele mniejszych niż wymiary boxa żeby w miarę szczelnie odgrodzić lampę od plantów czy zamówić szybę o mniejszych wymiarach np. 24cm x 33cm. Chyba że macie inne propozycje do do szyby i jej wymiarów. Z góry dzięki za pomoc i mam nadzieję że nie powielam wątków ;)
  • 52 / / 0
Nieprzeczytany post autor: mustang »
Zależy jaki projekt boxa.
[ external image ]
Możesz zrobić coś jak cooltube - szyba prawie na wymiar i z 1 strony wpychający z drugiej wyciągający wtedy nie zapomnij na dole o "zwykłej" cyrkulacji (dla roślin) a i zresztą powietrze pod szybą też jest b.gorące, lub zostawić troche miejsca to powitrze z dołu będzie bokami obok szyby zdupiać do góry i z tamtąd na zewnątrz.
Uwaga! Użytkownik mustang nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 196 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: zrytyberet »
mustang pisze:
Ja mam złe doświadczenia z wentylatorami wdmuchującymi. Dawałem je na dole, kombinowałem po swojemu a i tak potem ustawiłem tak jak mi radzili tzn. dziury na dole, na przeciwległej scianie u góry wyciągające i w moim przypadku wtedy temp. była najniższa.
Bo to trzeba z sensem.Zamiast cooltube zamykac od drugiej strony wpuszczasz jego otworem powietrze wdmuchujac(jest dobrze przyswajalne) i masz wiecej swiatla do wykorzystania a u gory masz wentylator wyciagajacy z filtrem :) Zawsze mozna dac wentylator mieszajacy kolo lampy. Nawilzacz na wegetacje i mozna nawet smigac na 32 st bo rosliny na poczatku rozwoju biora wode przez liscie a nie korzen :)
Ostatnio zmieniony 21 października 2009 przez zrytyberet, łącznie zmieniany 2 razy.
Uwaga! Użytkownik zrytyberet nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 25 / 1 / 0
Mam pytanie odnośnie growboxu: Czy aby zacząć uprawę zielska na własny użytek potrzebny jest koniecznie growbox czy da się bez tego wyhodować naprawdę ładną roślinkę?
  • 1 / / 0
Jestem totalnym laikiem, czy lampa HPS to to samo co lampa HTS taka jak tutaj: http://www.gitmarket.pl/bemko/lampa-sod ... 34112.html ?
  • 89 / 13 / 0
07 października 2010Grasssior pisze:
Mam pytanie odnośnie growboxu: Czy aby zacząć uprawę zielska na własny użytek potrzebny jest koniecznie growbox czy da się bez tego wyhodować naprawdę ładną roślinkę?
Da sie , nawet na parapecie Ci coś wyjdzie, pamiętaj o dobrej , kupnej glebie - podstawa.
Uwaga! Użytkownik BezKitu nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2199 / 366 / 0
Wymiary

wspominałeś, żeby otwór wlotowy zrobić większy - bez wiatraka,
a wylot mniejszy

myśle, że to dobry pomysł, bo nie jest to jakiś nie wiadomo jakich rozmiarów, a będzie to redukcja kosztów
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Tam..tutaj, jestem no tak, hehe xd
  • 404 / 40 / 0
TO JEST DOBRA SPRAWA do GROWBOXU Z MATKĄ I KLONOWANIA
POJEMNIK - UKORZENIACZ Z WENTYLACJĄ 23X17XH18,5CM

usunieto link \ tjaz
ODPOWIEDZ
Newsy
Wpadli w trakcie transakcji

Piaseczyńscy kryminalni zatrzymali narkotykowy duet. Mężczyźni wpadli w trakcie transakcji, która odbywała się na jednym z parkingów w Wólce Kosowskiej. Na posesji 49-letniego obywatela Ukrainy, policjanci znaleźli uprawę marihuany. Krzaki konopi indyjskiej zostały zabezpieczone. 44 i 49-latek usłyszeli zarzuty karne oraz zostali objęci policyjnymi dozorami.

Narkotyki w bloku rysunkowym dla dzieci. Z piłkarzami reprezentacji Polski na okładce

Wrocławskie służby znalazły je w paczkach kurierskich

Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.