Metodyka, przygotowanie, oraz logistyka gotowania, palenia, lub waporyzacji.
ODPOWIEDZ
  • 1736 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mr.LaTacha »
Chciałbym tylko dodać że THC rozpuszcza się miedzyinnymi w tłuszczach więc nie żałujmy ich do naszych potraw ;)
No i oczywiście THC ginie w wysokich temperaturach...
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 654 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gum@ »
Nie wiem czy to do końca prawda że THC niszczy się w wysokich temperaturach ponieważ w takim przypadku palenie marihuany byłoby nieefektywne (z racji tego że ogień ma wysoką temperature) co jak chyba każdy wie jest kompletną bzdurą!!! Chyba że chodziło Ci o znacznie wyższe temperatury niż temperatura ognia ale takowe nie są raczej do osiągnięcia w kulinarnych "przygodach". Jeżeli ktoś ma jakąś teorie, która wyjaśniałaby te sprzeczności związane z postem LeonardoDaVinci to bardzo prosze o wypowiedzenie się :cool:
  • 273 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: Korlic »
Wydaje mi się że temperatura ognia wystaczy lecz czas gdy palimy jest dość krótki. Gdy weźmie się topa na oleju będzie grzało godzinke THC pewnie się zniszczy
Yofcborc!
[url=http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=12360]White Skunk Growlog[/url]
  • 654 / 14 / 0
Swoją drogą to czytałem kiedyś (nie pamiętam gdzie i co to był za artykuł ale chyba na hypciu choć nie jestem pewien) że THC wydziela się z marihuany właśnie przy udziale wysokich temperatur i dlatego własnie marihuane najczęściej się pali. Ile w tym wszystkim prawdy to nie wiem bo nie jestem chemikiem :scared:
  • 1736 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mr.LaTacha »
Szybkość niszczenia THC (substancja organiczna) zależy od temperatury i czasu poddawanie substancjui tej temperaturze.

Paląc marihuane jakiś procent THC jest utleniany (spalany), reszta paruje (zmienia sie na stan lotny) i zostaje przez nas wciągnięta, później przenika poprzez pęcherzyki płycne do naszej krwi i jest razem z nią rozprowadzana po organiźmie...

Dlatego jest takie urządzenie które słucży do podgrzewania materiału i wciąganiu THC w postaci lotnej praktycznie bez dymu... Bardziej czesze i mniej materiału wystarcza... - podobno bo nie próbowałem...

Zreszta niechce mi się dyskutować an ten temat: guma poprostu tak jest i tyle... Bardziej sie spizgasz odpalając fife zwykla zapalniczka niz żarową. Bardziej sie spizgasz nie odpalajac w ogole fify co 2 buchy tylko trzymajac żar...

Jak nie wiezysz poczytaj w necie w jakiej tmp rozkłąda się THC... i ulega utlenianiu...
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 654 / 14 / 0
To były teorie tylko gdzieś przeczytane i nie potwierdzone przeze mnie. Możliwe że jest tak jak mówisz....Nie mam zamiaru polemizować. Peace
  • 273 / 8 / 0
Ostatni myślałem o przepysznych naleśniczkach buzujących od THC i zadałem sobie pytanie.
Czy makubma z suszu jest zielona ? Bo nie widzi mi się jeść naleśnika o zielonawym kolorku.
Peace- Korlic
Yofcborc!
  • 34 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Skush »
Tak jest zielonkawa i ma zajebisty smak trzeba troszke poslodzic jeszcze mleko !
Uwaga! Użytkownik Skush nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 273 / 8 / 0
Skush pisze:
Tak jest zielonkawa i ma zajebisty smak trzeba troszke poslodzic jeszcze mleko !
Co wg ciebie znaczy "zajebisty" . xD Przypomina w smaku mleko ? Chlorofil jest gorzki (albo to co jest w liściach) więc makumba też taka może być
Yofcborc!
  • 25 / / 0
re
Nieprzeczytany post autor: L.O.L »
Jedyne co mi jest znane to budyń ; zupka i mleczko ;-)
Uwaga! Użytkownik L.O.L nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Legalna marihuana tańsza niż u dilera, egzotyczne smaki. Jak rynek radzi sobie z obostrzeniami

Po przepisach utrudniających frywolne przepisywanie "zioła" jego spożycie rośnie - wynika z danych Centrum e-Zdrowia. W pierwszej połowie 2025 r. sprzedano więcej surowca niż w analogicznym okresie ub.r. Ograniczenia nie zdołały zahamować popytu i podaży, a rynek adaptuje się do restrykcji.

Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.

Jechał pijany na terapię i wpadł prosto na patrol

Poranki bywają trudne, szczególnie gdy w organizmie wciąż krąży wczorajszy alkohol. W Bartoszycach w piątek 22 sierpnia policjantki ruchu drogowego zatrzymały rowerzystę.