Muszkatołowiec korzenny (Myristica fragrans) – metody podania, opisy działania, przepisy kulinarne
Więcej informacji: Gałka muszkatołowa w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1098 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: moor1992 »
O to wlasnie chodzi, ze kaca to ja jeszcze po tym nie mialem, a bralem 5 razy.
Jedynie co to odrealnienie na drugi dzien (efekt afterglow), ale to bylo tylko urozmaicenie dnia ;]
Nigdy nie doswiadczylem zadnych negatywnych efektow po galce, raz tylko bolal mnie brzuch ale z moim wlasnej winy, bo zarzucilem galke zaraz po obiedzie i przez chwile leciutko mdlilo i bolal brzuch.

Glowna sprawa to czy galka odwadnia tkanke miesniowa.
Wystarcza 2-3 buchy mj i ostatnie 3-4 treningi na silowni ida sie jebac, potem musze kolejne kilka dni spedzic aby przyprowadzic je do normy. Dlatego juz nie pale ;]

W sumie piguly tez odwadniaja, jednak po nich miesnie mi nie wiotczeja. Nie wiem jak z feta bo nie tykam tego.
Uwaga! Użytkownik moor1992 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 614 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: duke01 »
dziwne, ja wpierdoliłem ~20g mielonej gały kamis i przez ok 30h miałem pustynie w mordzie i myślałem, że umieram, dosłownie, nigdy nie byłem tak słaby, czułem pulsowanie w czaszce i pisk w uszach, wrócenie do poprzedniego stanu przed gałką zabrało mi kilkanaście dni(przez ten czas czulem się lekko zamulony i taki bez życia).

mj faktycznie odwania, ale jeśli bedziesz dużo pił wody mineralnej zaraz po paleniu nic się nie powinno stać ;)
  • 1098 / 6 / 0
Tak tez zrobilem. Wypilem jakos 1 litr przed zarzuceniem galki i okolo litr albo dwa w czasie tripa. Z masa miesniowa wszystko ok, zadnego ubytku nie ma
Uwaga! Użytkownik moor1992 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 34 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: antyk »
Ja piję dużo wody i coli, będzie jakieś 6 litrów dziennie, więc odwodnienie mi nie straszne ;) Co do innych skutków ubocznych też mnie to ciekawi, czy i w jakim stopniu ćpanie gałki (oczywiście w rozsądny sposób, czyt. raz na tydzień, dwa tygodnie) rozpierdala mnie od środka. Akurat teraz jestem pod cudownym wpływem mirystycyny i się zastanawiam, co ona z koleżankami robią mi z wątrobą, nerkami, mózgiem i innymi narządami ;) Na wielu stronach czytałem, że gałka zawiera silnie rakotwórcze związki, czy to prawda? Ma ktoś dostęp do naukowych badań nad tymi substancjami? Bo to mi wygląda na straszenie, jakiś anty-ćpun nawiedzony stworzył sobie tekst i teraz jemu podobni rozsyłają go po forach i straszą amatorów tej przyprawy :( A może mają rację?? Kurde, chciałbym to wiedzieć już teraz, jak to jest - od gałki dostanę raka jak od fajek czy nie?? :-/
Gitara, ognisko, tu leją się po pyskach,
Słońce, jezioro, ich trzech, ale nas czworo...
  • 1098 / 6 / 0
Ja czytalem, ze nie silne ale lekkie zwiazki rakotworczne. Wzoroujac sie na tym to galka jest duzo mniej rakotworcza niz tyton. Czyli bez strachu, chyba zebys cpal co dzien.

Napewno watrobe rozpierdala galka, ja musialem uzywac hepatil przez kilka tygodni bo mnie watroba bolala po waleniu galki co 3 dni :D

Dzisiaj wypilem sobie winko + 2 piwka z przyjaciolka i nadal mnie trzyma (tolerancja zmniejszona przez dxm) i sie zastanawiam czy zarzucic galeczke dzisiaj wieczorem. Mysle ze nie bedzie zadnych negatywnych efektow na watrobie. Diete trzymam, nie wpierdalam fast foodow, pije tylko wode, wiec mysle ze bedzie ok.

Ogolnie galka chyba tak nie niszczy organizmu... Watroba pewnie najbardziej polega. No i psycha jesli sie wali czesto, bo galka strasznie siada na psyche. Po waleniu galki co 3 dni w tygoniu bylem jak roslinka :D Naszcsescie sie opamietalem.

KK spadam, szkoda siedziec na kompie skoro faza jest.

Ktos dzisiaj zarzuca ze mna galeczke?
  • 2129 / 29 / 0
Nie wiem jak jest naprawdę z tym rakotwórczym działaniem, ale co mogę powiedzieć o jej szkodliwości to to, że jest psychodelikiem nieco ogłupiającym. Nawet po jednorazowym eksperymencie pojawiają się lekkie zaburzenia pamięci, nienadążanie za tokiem rozmowy, częste zawieszki itp. które mijają dopiero po kilku dniach.
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 614 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: duke01 »
ja po zjedzeniu gałki wypadłem z formy psychicznej i fizycznej na ok. 2 tygodnie, więc może zależy od organizmu.
  • 72 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Logu »
Duke01 ,dzisiaj z rana tak samo miałem.Wczoraj paliłem sobie DUSTa(nowa mieszanka z dopalaczy) chciałem spróbować,Nawet dobrze kopie ale na krótko.Tak myślałem co jeszcze by tu zarzucić postanowiłem że z kumplem zarzucę gałe.Wzięliśmy zapijają napojem energizującym ja 6 całych a kumple 4 całe.Pochodziliśmy po mieście a ja zwinąłem się do chaty ok. 5h po zarzuceni się zaczęło myślałem że umieram nie czułem czy serce mi bije dopiero jak przyłożyłem rękę do klatki to poczułem ale były momenty że nie czułem nic. Wstałem musiałem mieć jakieś zajęcie, wstaje włączam kompa w końcu wszystko przestało pomagać wypiłem kompotu z jabłek z dodatkiem cukru potem jeszcze wjebałem węgiel leczniczy coś lepiej się zrobiło ale zaqsnąc nie mogłem.Zasnąłem obudziłem się niedawno ból w klatce i to odrealnienie.
Uwaga! Użytkownik Logu nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 22 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Johny14 »
Zaobserwowal ktos flashbacki po galce.? Po dosc duzej ilosci spozycia jej nie spotkalem sie z nimi ale moi znajomi czesto na nie narzekaja;) czy ktos ma podobne problemy.?
Uwaga! Użytkownik Johny14 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1387 / 2 / 0
Człowieku wrzuć na luz i nie odgrzewaj schabów, co?
– Chodź. Czeka nas długa podróż.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Belgia: Rozbito gang przemytników kokainy

Policja rozbiła dużą grupę kokainową działającą w Belgii. Przemytnicy przywozili narkotyki z Ghany i Dominikany przez lotnisko w Brukseli. Następnie, przez port w Antwerpii, narkotyki były wysyłane za granicę. Niektórzy podejrzani spotykali się regularnie w barze shisha w Vilvoorde (Brabancja Flamandzka), aby omawiać swoje interesy.

Leki na ADHD i medyczna marihuana a testy drogowe. Czy testy rozpoznają źródło substancji?

Czy zażycie niektórych leków może skutkować oskarżeniem o prowadzenie pojazdu pod wpływem narkotyków? Zastępca Rzecznika Praw Obywatelskich, Stanisław Trociuk, zwrócił się do Komendanta Głównego Policji z pytaniem, czy używane przez funkcjonariuszy testy narkotykowe potrafią rozróżnić substancje aktywne od leczniczych. Odpowiedź Policji nie rozwiewa wszystkich wątpliwości – zwłaszcza w kontekście leczenia ADHD czy terapii z wykorzystaniem medycznej marihuany.

Kieleccy policjanci zlikwidowali fabrykę klefedronu w powiecie sandomierskim

W minioną środę kieleccy policjanci zajmujący się zwalczaniem przestępczości narkotykowej współpracując z Biurem Kryminalnym Komendy Głównej Policji oraz kontrterrorystami z Kielc i Radomia przeprowadzili realizację, która doprowadziła do likwidacji dużej, fabryki produkującej klefedron. W sprawie zatrzymano 32 – latka, który najbliższe trzy miesiące spędzi w areszcie.