...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 5 / / 0
Nieprzeczytany post autor: przeroślak »
qoudaris pisze:
Aa, widziałem już to gówno. Poczekajmy jeszcze na e-jedzenie, albo nawet e-życie. Trzeba być posranym, by coś takiego zrobić według mnie; już lepiej palić szlugi.
Ja rzuciłem fajki tak po prostu. Powiedziałem: nie i nie palę już ponad miesiąc.
Właściwie to ten e-papieros to mały vaporizer, więc nic nowego, jedynie w ciekawej formie. To tak jakbyś vaporyzował nikotyne zamiast thc, samo zdrowie. I to bez substancji smolistych.
Uwaga! Użytkownik przeroślak nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 14 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: praptak »
moim zdaniem powinieneś dostać nagrodę Nobla za tą wypowiedź, bo jest idealna w swojej prostocie.

Palę od 8 lat, rzucałem raz, bo mnie moja miłość prosiła, pierwsza miłość.. no i się udało, na rok, bez 7 dni, bo zapaliłem w wigilie.. Ale to nieważne, ja sobie zdaję sprawę z iluzji w które popadają ludzie, i sam żyję w tych iluzjach. Ja uwielbiam palić, chociaż pamiętam te zapachy i smak podczas roku w którym nie paliłem. Ale kolo ma zajebistą rację i proszę mi nie pierdolić, że coś jest trudne. Chcemy czegoś lub czegoś nie chcemy, zero tłumaczeń.

a chodziło mi o odpowiedź electrofreak
uwierzyłeś w kolejną bajeczkę koncernów tytoniowych - że rzucić palenie jest ciężko
myślisz, że komu na rękę jest to twierdzenie o "ciężkim uzależnieniu"?
komu zależy, by zdołowani ludzie wierzyli, że rzucić się nie da (lub wymaga to jakiś dzikich technik) i w efekcie palili dalej?

rzucić palenie jest banalnie łatwo

ja rzuciłem po 2 latach ostrego palenia (w ostatnim okresie to po 30+ szlugów dziennie) z dnia na dzień, nie było żadnego problemu, żadnego dyskomfortu, nie ciągnęło mnie nawet

potem po roku przerwy znowu zacząłem palić (depresja z powodu rozstania z laską), paliłem +/- pół roku-rok (nie pamiętam), ale też bez problemu rzuciłem
czasami popalam, tylko na imprezach, ale nie ma opcji powrotu do nałogu

Twój organizm nie potrzebuje nikotyny i toksyn dostarczanych non stop i Ty też nie potrzebujesz (no chyba że chcesz)
nie daj sobie wkręcić kłamstw o tym, że niby ciężko, że niby coś telepie, że się jest agresywnym, że coś denerwuje i po prostu rzuć z dnia na dzień, od razu, bez żadnych technik tylko z motywacją i prawdziwą chęcią nie-palenia
  • 463 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: masturbator »
praptak pisze:
Ja uwielbiam palić
za tą reklamę "pale bo lubie" producenci R1 powinni być wzięci na tortury a nastepnie powieszeni,
za to kłamstwo co wtłoczyli biednym ludziom do głowy.

nie ma opcji że ktoś lubi palić, być może w to tylko wierzy....
co lubisz w paleniu petów?

paliłem dekadę - zeby nie było że nie wiem co mówię.

smak? - pamietam jak nie raz paliłem to często mi twarz wykrzywiało z niesmaku, jabol moze smakować ale nie papieros

moze odurzenie? - jak zaczynałem palić to pamietam faktycznie jak krew dziwnie krazyła po przerwie co było przyjemne ale tak krótkie i subtelne ze nie ma porównania po kolejnym szlugu juz tego sie nie
czuje - trza było miec przerwekilka dni - z po co robic przerwe zeby sie wkurwiac? po paru latach palenia to uczucie w ogóle zanikło...

może jeszcze powiesz że chciałbyc by twoje dzieci też paliły?
Uwaga! Użytkownik masturbator nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 43 / / 0
Nieprzeczytany post autor: MagisterHardcore »
a) Fakt,iż Tobie nie smakuje,nie znaczy ,że nie smakuje innym, wiec bez pierdół tego typu. Dla mnie osobiscie np odrzucajacy jest smak i zapach ryb,a jednak inni sie nim zajadają.
b)Gratuluję Ci tego,że skoro conajmniej dekadę paliłeś czyli swoje już masz pewnie a nadal musisz być masturbatorem.Wuss
  • 14 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: praptak »
i zajebiście, jednym rate against t machine a innym grubson, innym miłość,a innymis niebieska hellena, popierdolonq faza na zawsze, a chodzi o to zeby byc normalnym, i kurwa to samo.
  • 802 / 28 / 0
Nieprzeczytany post autor: wisior »
masturbator pisze:
praptak pisze:
Ja uwielbiam palić
za tą reklamę "pale bo lubie" producenci R1 powinni być wzięci na tortury a nastepnie powieszeni,
za to kłamstwo co wtłoczyli biednym ludziom do głowy.
heh ale ja naprawde lubie palic.
uʍoƿ-əƿɪsdn ƿəuɹnʇ uəəq sɐɥ ƿɿɹoʍ əɿoɥʍ ʎɯ əʞɪɿ ɿəəɟ ɪ
Trzeźwość narko od 11 wrzesznia 2006

http://www.feta.blog.onet.pl

-...wie ze musi wejść na wieżę,od tego zależy jego życie i nie może,dotknięty lękiem wysokości...
  • 463 / 6 / 0
też tak myslałem...

przeciez to tak fajne: biorę zapalam, kilknaście machów i gaszę, mozna tak wiere razy dziennie przez całe życie... takie to twórcze... no sens zycia... i jeszcze kółka można robić...

bo to normalne ze lubimy coś szkodliwego dla nas, bo juz tak mamy we łbie narobione...

lubimy coś tak ze gdy nam tego zabraknie to jestesmy wkurwieni... bo tak bardzo to lubimy ze sie wkurwiac musimy...
Uwaga! Użytkownik masturbator nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 802 / 28 / 0
Nieprzeczytany post autor: wisior »
lubie jak siegam po fajka a nie jak go nie mam.za duzo o jakijes samodestrrukcji piszesz...ja masochistka nie jestem.
uʍoƿ-əƿɪsdn ƿəuɹnʇ uəəq sɐɥ ƿɿɹoʍ əɿoɥʍ ʎɯ əʞɪɿ ɿəəɟ ɪ
Trzeźwość narko od 11 wrzesznia 2006

http://www.feta.blog.onet.pl

-...wie ze musi wejść na wieżę,od tego zależy jego życie i nie może,dotknięty lękiem wysokości...
  • 6 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Andrew89SPG »
kuźwa, najgorsze są odruchy, bo faja zabierała ci czas gdy stałes na przystanku albo coś... no i przy alku ciężko nie palić ale raz że jeśli brakuje ci silnej woli to zastąp fajkę czymś, przede wszystkim cały czas myśl co się dzieje w organiźmie po fajkach, oglądaj foty płuc palaczy, myśl o tym co się zmieni jak przestaniesz jarać czyli kondycha i tak dalej. po prostu trza się do tego obrzydzic i tyle. paliłem 9 lat i wyszedłem z tego a zchodziło po 2 paczki przynajmniej, początki zjebane i z tysiąc razy rzucałem ale w koncu się udało
Uwaga! Użytkownik Andrew89SPG nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 463 / 6 / 0
ale co w tym lubisz? sięganie po fajke czy co?
spróbój robic to tak żeby nie wprowadzac nikotyny do organizmu - bo przecież lubisz tylko palić lub pal pety bez tytoniu - czy to również bedzie takie fajne?

więc z łaski swojej nie opowiadajcie głupot że lubicie palić... wymysl inny powód...

spróbój taki eksperyment: kup se tutki i napełnij je miętą albo innym zielem byle bez nikotyny
i przekonaj się jak bardzo LUBISZ palic...
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Młoda kobieta znalazła portfel z narkotykami

Młoda mieszkanka Pisza przekazała policji znaleziony portfel, w którym oprócz dokumentów i gotówki znajdowały się narkotyki. Dzięki jej reakcji funkcjonariusze szybko ustalili właściciela zguby i zabezpieczyli kolejne środki odurzające

Marihuana ukryta w grze planszowej. Paczkę przechwyciła Krajowa Administracja Skarbowa

Funkcjonariusze śląskiej Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) udaremnili próbę przemytu marihuany do Polski. Narkotyki ukryto w nietypowy sposób – wewnątrz popularnej gry planszowej. Do wykrycia trefnej przesyłki przyczynił się pies służbowy Kodi.

65% Amerykanów popiera legalizację marihuany na poziomie federalnym

Analiza sondażu Emerson College Polling (sierpień 2025).