Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 423 / 1 / 0
Mam na środe mały referacik o narkotykach w pańśtwach arabskich, wszelkie info (nielicząc ogólników nt palenia haszu i żucia khatu) mile widziane.
Uwaga! Użytkownik Frame nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2129 / 29 / 0
Chodzi Ci stricte o kraje arabskie czy tez może ogólnie- o kraje muzułmańskie ? Tak się upewniam. Mógłbyś rozwinąć referat o właśnie państwa nie arabskie a też muzułmańskie jak Iran, Turcja, Afganistan.
Ostatnio zmieniony 06 września 2009 przez Kuba Powiatowy, łącznie zmieniany 1 raz.
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 423 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Frame »
Dzięki za uwage, wyraziłem sie nieprecyzyjnie. Chodzi mi o bliski wschód jako że na język arabski mam sie przygotować.

Tak wiec Turcja Afganista Pakistan interesują mnie mniej niż Syria Liban Egipt Oman etc.

edit:
nie wiem czy specjalnie napisałeś Iran razem Afganistanem i Turcją ale myśle że nim jestem jak najbardziej zainteresowany.

Take więc ćpuny, ktokolwiek wdział ktokolwiek słyszał coś interesującego o podejściu, używaniu, zakorzenieniu w kulturze dragów w tych okolicach - piszcie.
Ostatnio zmieniony 06 września 2009 przez Frame, łącznie zmieniany 2 razy.
Uwaga! Użytkownik Frame nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2129 / 29 / 0
Afganistan i Turcja słynie z upraw maku i produkcji opium. W Jemenie żuje się khat. Haszysz jest praktycznie wszędzie. To tak w wielkim skrócie ;-)
  • 423 / 1 / 0
No właśnie ten skrót mnie niezbyt interesuje + afganiastan i turcja to troche nie moje pole zainteresowan w tym wypadku..
  • 1718 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: forest »
Na Youtubie jest parę fajnych skróconych filmów na temat uprawy opium w Afganistanie, dlaczego to robią itp. Warto obejrzeć.
Uwaga! Użytkownik forest nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 25 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Fioletowy »
Egipt - zajebiście lubią palić i dawać w żyłę. Co oczywiście jest nielegalne u nich i ostro karalne, ale! Masz znajomego/znajomego znajomego/ znajomego brata siostry siódma woda po kisielu i raczej się wykręcisz sianem.
Po za tym na własne oczy widziałem plantacje zioła w Memfis i Luksorze dosłownie strzeżone przez ichniejszą policje. układy układy.
Uwaga! Użytkownik Fioletowy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 423 / 1 / 0
o takie info chodzi Fioletowy, dzieki. :-)
  • 2129 / 29 / 0
Historyczne zastosowanie środków psychoaktywnych na Bliskim Wschodzi też Cię interesuje ? Można by napomknąć o sekcie Asasynów czy też o ceremonialnym użyciu kwiatu Blue Lotusa w Egipcie.
  • 163 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: darkboy »
W Tunezji wystarczy wyjsc 5 metrow od hotelu i juz proponuja hasz i ganje. Z tego co widzialem nie pala tam normalnych fajek (papierosow) tylko robia z nich jointy. Ale jest to karalne, i policja ciagle krazy.
don't worry, don't cry - take drugs and fly
ODPOWIEDZ
Newsy
Używanie marihuany znacznie zwiększa ryzyko śmierci. „Byli młodzi i nie mieli wcześniejszych chorób

Regularne używanie marihuany może niemal podwoić ryzyko śmierci z powodu chorób sercowo-naczyniowych – wynika z najnowszej metaanalizy danych medycznych obejmujących blisko 200 milionów osób w wieku od 19 do 59 lat. Niepokoi fakt, że dotyczy ono również młodych osób, które do tej pory uważano za mniej narażone na takie zagrożenia.

Bezzałogowa łódź z internetem od Muska. Kartele coraz bardziej „smart”

Kolumbijskie służby wiele już widziały, ale ich ostatnie odkrycie zaskoczyło nawet weteranów walki z kartelami narkotykowymi. Marynarka wojenna tego kraju po raz pierwszy zatrzymała półzanurzalną, zdalnie sterowaną łódź do przemytu narkotyków. Jednostka była połączona z internetem przez system Starlink należący do Elona Muska.

Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.