Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
Na przyszłość nie odkopuj tematu sprzed dwoch lat.
prawie_martwy pisze: Na discovery w brainiacu(może jeszcze lecą powtórki) sprawdzali czy zjedznie 6 pączków z makiem(a co dopiero dużo makowaqca) da pozytywny test na opiaty - okazało się że tak więc postaraj sie kolego PK znaleźć ten odcinek brainiaca na discovery i pokaz go rodzicom ;).
Skoro już go z ciekawości poszukałem, to pomyślałem, że może komuś się przyda.
Widać, jak się tryb HD włączy.
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Zanieczyszczenie wody kokainą zmienia zachowanie łososi na wolności
Pod wpływem zawartej w ściekach kokainy, a zwłaszcza jej metabolitu, młode łososie atlantyckie pływają dalej i rozprzestrzeniają się na większą odległość – informuje pismo „Current Biology”.
Trump podpisuje nakaz przyspieszenia badań nad lekami psychodelicznymi
Trump podpisał w sobotę rozporządzenie wykonawcze mające na celu złagodzenie ograniczeń badawczych dotyczących leków psychodelicznych, takich jak psylocybina i LSD, dążąc do przyspieszenia badań nad ich potencjałem w leczeniu chorób psychicznych.
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny
Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe