Clinical experience has shown midazolam to be 3 to 4 times as potent per mg as diazepam
kliknijcie tam na indications and dosage,
fajna stronka tak btw, dużo przydatnej wiedzy :D
Hopek pisze: Raczej Kubeusz nie znajdziesz niestety. Juz kiedys szukalem i nie udalo sie, a to chyba z tego powodu, ze nie ma typowego dzialania benzo jak uspokojenie, przeciwdrgawkowe itp. Jest typowo nasenne
Clinical experience has shown midazolam to be 3 to 4 times as potent per mg as diazepam
Midazolam jest benzodiazepiną której najslilniejsze działanie wykazuje nasenne, ale działa również jak każdy inny lek z tej grupy ansjolitycznie, mi by 60 mg na pewno zabiło wszelakie schizy, zresztą po takiej dawce pewnie bym usnął jak niemowle
Kubeusz odpisałem na maila
Ktos tez tak ma ze zasypia po tym jak po strzale kolba w potylice ?
1waytikt2tickletown odpisałem
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ
Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.
Ucieczka zakończona w jeziorze
Próba uniknięcia odpowiedzialności doprowadziła do serii niebezpiecznych i irracjonalnych zachowań. 31-letni mieszkaniec powiatu chodzieskiego nie zatrzymał się do kontroli drogowej, porzucił samochód a następnie kontynuował ucieczkę pieszo. Finalnie wskoczył do jeziora i próbował pozbyć się narkotyków. Policjanci z Chodzieży zatrzymali sprawcę, który w ujawnionym pakunku posiadał ponad 50 gramów narkotyków.
Największa taka operacja w historii Chile. Przejęto 100 ton narkotyków
Władze Chile poinformowały w poniedziałek o przejęciu rekordowej ilości ponad 100 ton narkotyków, głównie kokainy i ketaminy. Ukryte były w transportach drewna, które miały popłynąć między innymi do USA i Europy - przekazały miejscowe media.