Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Dwa dni temu dostałam paraliżu nogi, boli jak cholera, oczywiscie wypisali mi tramal, który i tym razem nie pomaga. Sparaliżowana noga nie boli może dwie godziny po wzięciu tramalu, ale przeciez nie będę tego żarła wagonami. Jak dla mnie to T nadaje sie tylko na faze, na nic innego. Ewentualnie na głodzie, jako środek zapobiegający srace i bólowi, chociaż osobiscie nigdy nie brałam go z tej okazji....
Stanie na klatce męczy jak samo branie.
Panie narkomanie, przestań brać, bo za karę,
stanie na klatce stanie się twoim koszmarem.
Wrzucilem 6, zjaralem joia a po pol godziny relaks, bol odczuwalny ale nie taki meczacy. Pomyslalem zostaly 4 szkoda nie wrzucic. Skonczylem tak ze polecialem do kolesia i walilismy browarki cala noc. Zajebisty srodek naprawde pomaga tylko trzeba brac poprawke na to ze wstajesz rano i znowu masakra chyba ze maly ciag..
Swoją drogą życie jest przewrotne - mogę mieć i żreć tramal bez opamiętnia (czasami jak pomyślę, że mam wziąć tramal to chce mi się rzygać) co już przestało mnie bawić. A pomyśleć, że z 12 lat temu jak wpadło mi w ręce pierwsze opakowanie tramalu, uważałam go za coś super extra i dawkowałam sobie z największym namaszczeniem....
yasmeenaah pisze: v.: no to witaj w klubie :) ten sam problem - przeciwbólowe działanie tramalu jest zbyt krótkie, a żarcie tego w takich ilościach,żeby zabezpieczało przed bólem.... pfffff... wolę się pomęczyć. Z drugiej strony potramalowy tumiwisizm przemieszany z jasnością umysłu jest niczgo sobie. Dzięki tramalowi przyszło mi do głowy parę fajnych pomysłów itp.... Ale nie chcę być na fazie cały czas - wyżera mózg, niszczy pamięć a ja ciągle mam nadzieję, że wrócę do stanu sprzed tramalu, odzyskam dawne życie, wrócę do nurkowania... tyle rzeczy chciałabym zrobić. Może kiedyś... Póki co w poniedziałek idę do pani doktor i może zamieni mi tramal na kodeinę. Może efekty uboczne będą mniej uciążliwe.
Swoją drogą życie jest przewrotne - mogę mieć i żreć tramal bez opamiętnia (czasami jak pomyślę, że mam wziąć tramal to chce mi się rzygać) co już przestało mnie bawić. A pomyśleć, że z 12 lat temu jak wpadło mi w ręce pierwsze opakowanie tramalu, uważałam go za coś super extra i dawkowałam sobie z największym namaszczeniem....
Piszcie kiedykolwiek
Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
Odkąd zaczęłam stosować tramal to niestety, mam kłopoty z pamięcią i generalnie ze sprawnością intelektualną. Nie piszą o tym w ulotce, ale zaprzyjaźnieni lekarze potwierdzają moje obserwacje. Jak widać nie jestem odosobnionym przypadkiem (kiedyś pisałam, że wrednie reaguję na tramal - po 100 mg retard działanie przeciwbólowe utrzymuje się jakieś 5-6 godzin, ale tyłem do przodu chodzę przez następne 12 godzin). A sprawność intelektualna w moim byłym-albo-czasowo-zawieszonym zawodzie wskazana - coś w rodzaju naukowca w medycynie. Przy okazji mam też możliwość szperania po naukowych osiągnięciach z całego świata... I stąd właśnie wiem, że anestezjolodzy uważają, że w praktyce tramadol jest taki sobie do niwelowania bólu kostno-lędźwiowego (to do Dr. Kubeusza).
Uzależnienie? Jasne, że się boję. Tym bardziej, że u mnie tramal jest koniecznością, nie wyborem. Nie mam choroby nowotworowej ani innej mogącej przyczynić się do skrócenia życia, w związku z tym, jest szansa, że trochę jeszcze pożyję. Wiem też, że do końca jestem skazana na leki przeciwbólowe, raczej w typie opiatów niż NLPZ. So.. następne 30-40 lat na opiatach? mało śmieszne.
Piszcie kiedykolwiek
Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
BTW... hobbit i imiona arabskie? Jakoś nie pamiętam, ale, jak wiesz, po tramalu mam kłopoty z pamięcią :)
Dorzucam grosz do sprawy pamięci. U mnie też tram robi dziury. Znacznie mocniejsze (i trochę jakby inne) niż po alkoholu. Co do ulgi podczas przeziębienia - odczuwam i polecam spróbować. Na jakimkolwiek bólu fizycznym jeszcze nie testowałem, więc zamilczę w tej kwestii.
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni
Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać
Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.
Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę
Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.