Więcej informacji: Kannabinoidy w Narkopedii [H]yperreala
Induces spatial memory deficits and suppresses hippocampal firing rates in rats.
Powoduje deficyty paięci przestrzennej i zmniejsza częstotliwość generowania potecjału czynnościowego w hipokampie u szczurów. Ja wolę skrócenie pamięci krótkotrwałej po baku.
I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
Artykuł z 2005 twierzi inaczej: http://www.jci.org/articles/view/25509/version/1
Wynika z niego że HU-210 pozytywnie wpływa na neurogeneze w hipokampie czyli obszarze odpowiedzialnego za pamięc i mógłby łatac dziury ludzią którzy za dużo chlali i ćpali, gdyż większość narkotyków niszczy neurony w tym obszarze. Pozatym odnotowano działanie przeciwlękowe, antydepresyjne i gdzieś jescze doczytałem że zmniejsza agresje.
Co do innych kannabinoidow to napisałem taką małą porcje:
CP 47,497 niejest warty zachodu i pieniędzy. Jest droższy od jwh, bardziej zamula i następnego dnia czułem sie jak na kacu, odwodniony i zamulony, kto palił w dużych ilościach spice golda ten wie.
CP 55,940
2-[(1S,2R,5S)-5-hydroxy-2-(3-hydroxypropyl) cyclohexyl]-5-(2-methyloctan-2-yl)phenol
[ external image ]
Dawki: 3-10mg palone
Czas działania: Do ~17h!
Dodatkowe uwagi: Delikatna cząsteczka, trzeba ją przechowywać w ciemnym, suchym środowisku oraz zamrażalce, dlatego nigdy nie trafi na "mieszanki ziołowe", co pewnie przedłuży jego legalną egzystencje.
Działanie: Po wypuszczeniu bucha czuć już zjaranie, lecz tzeba poczekać aż wejdzie, w moim przypadku rozkręcał sie jakieś 10-15min, trzyma na tym samym pozomie niecałą godzine, po czym powoooli schodzi. Haj podobny do mj lecz o wiele bardziej przejrzysty, ciekawe rozkminy które bombardują banie z zawrotną prędkością. Brak chorych wkrętek, paranoi i nadmiernego zamieszania. Można normalnie funkcjonowac w społoczeństwie, co sie nie zawsze udawało po mocnej indice. inusem jest bardzo mała euforia znanej z mj czy jwh-073. W trakcie działania czuć odwodnienie- suchość w ustach, trzeba pamiętac by dużo pić. Zadziwia też długość działania, byłem zjarany cały dzień, cieżko powiedzieć ile, czułem sie znowu normalnie po jakichś 16-17h. Czas leci bardzo powoli, minuta mija jak godzina. Odnotowałem również CEV`y, podobne, lecz ciekawsze od tych które występują po dużych ilościach mj. Przy dawkach powyżej 5mg zauważyłem również delikatne OEV`y które polegały na rozjaśnieniu barw, troche jak po małej ilośći 2-ci, ten efekt może dać ciekawe rezultaty w miksach z psychodelikami...trzeba przeprowadzić więcej badan ;] Dzień po lepszy niż po CP47, po śniadaniu i nawodnieniu, dolegliwości (lekka zamułka, odwodnienie) znikają. Co więcej?...Polecam osobą które lubią mocną i długą zajebke! :-D
Pzdr.
Mile widziany także oprócz raportu z palenia raport z jedzenia lub wciągania tych kanaboidów.
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
W sieci prowadził "sklep" z narkotykami
Prowadził "sklep" na jednym z komunikatorów internetowych. Przyjmował zamówienia na narkotyki, które następnie dostarczał w wybrane miejsca, przekazując kupującym współrzędne geograficzne. Wykorzystywał również firmy kurierskie, co umożliwiało bezkontaktową dostawę narkotyków.
Matka przemycała narkotyki dla syna w więzieniu. Nasączyła nimi strony książki kulinarnej
Dzięki czujności funkcjonariuszy Zakładu Karnego nr 1 w Strzelcach Opolskich oraz szybkiej reakcji policjantów, udaremniono nietypową próbę przemytu narkotyków. 50-letnia kobieta, która przyszła na widzenie ze swoim synem, osadzonym w zakładzie karnym, chciała przekazać mu książkę zatytułowaną „Zdrowie zaczyna się na talerzu”. Jak się okazało, książka kryła coś znacznie bardziej niebezpiecznego niż przepisy na zdrowe posiłki.
Badania nad grzybami zaskoczyły naukowców. Odkrycie może pomóc wielu ludziom
Amerykańscy naukowcy przeprowadzili badania na temat działania psylocybiny, zawartej w niektórych gatunkach grzybów psychoaktywnych. Wnioski opublikowane zostały w "Nature Neuroscience". Jak się okazuje, związek ten może zmniejszać przewlekły ból i związane z nim ryzyko rozwoju depresji. Eksperymenty przeprowadzono na modelach zwierzęcych.