15mg - 0 efektow zauwazalnych
30mg - lekkie zamulenie, nastepnego dnia tez troche trzyma
50mg - zwali cie z nog po ok 1,5h i rano bedziesz mial duuzy problem ze wstaniem, zamula przez caly dzien
100mg - zatkany nos, cierpna konczyny jak sie spi, zamula jak wiadomo
100+? to proponuje sie na klozapol przerzucic 100mg jak ma ktos takie potrzeby i wymagania.
dobry lek, jak ktos nie ma wyjscia bierze. ogolnie nieszkodliwy. ogolnie nieprzyjemny ale znosny.
Hey ho, here we go
Ever so high.
Nagle budze sie w srodku nocy z urwanym filmem (pewnie sprawka alpra, bo z calej imprezy pamietam tylko niektore rzeczy), zywej duszy nie ma, syf podomowkowy... Budze brata, pytam co sie dzialo mowi ze ekipa siedziala u mnie jeszcze ponad godzine po tym jak poszedlem spac, smazyli frytki i ogolnie zamieszanie na chacie, a ja spalem jak niemowlak w innym pokoju.
To na pewno nie wina alpra, bo nawet w polaczeniu z alkoholem benzo nigdy nie robi wrazenia na panu Wladku (kiedys na probe wrzucilem 10mg diazepamu by zasnac po baletach, zero efektu).
Takze mysle ze to ten chlorprothixen (ilosc - "jedyne" 15mg) w interakcji z calym syfem ktory w siebie wlalem tak na mnie podzialal. Jestem zaskoczony tym, ze cisnienie mam aktualnie w normie (125/85) gdzie wg moich doswiadczen za posrednictwem white'a powinienem miec rzedu 160/90. Praktycznie nie czuje zadnego pobudzenia ruchowego jedynie lekko psychicznie, czuje sie senny i podejrzewam ze jak sie poloze to normalnie zasne (teraz nie spie przez szok jakiego doznalem ze ominelo mnie tyle rzeczy i kumpla ktory wrocil z baletow i mnie odwiedzil na chwile). Dziwi mnie tylko puls, caly czas 120-135...
Moje pytanie jest takie- Czy chloroprothixen moze "zbic" biale scierwo ?
drt pisze:Moje pytanie jest takie- Czy chloroprothixen moze "zbic" biale scierwo ?
uwazaj na siebie
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM
Pozdrawiam
Odcinam się od was, odcinam, od szarej rzeczywistości, zapominam...
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii
Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski
Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec
Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.