Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 4 / / 0
a slyszal ktos czy jest cos w swietokrzyskim?
  • 3169 / 363 / 0
Nieprzeczytany post autor: Blu »
W pozku jest H ale mocno zbunkrowana. Proponuję pokręcić się po poznańskim "mini-bajzlu", narciarze ławeczkowcy na pewno wspomogą jak pomachacie kasą przed oczami ;-)
Fantasy is what people want, but reality is what they need.
  • 17 / / 0
Nieprzeczytany post autor: julia28 »
Blu, a gdzie jest w pozn. mały bajzel? na starym rynku?
/dawno wracam stamtąd, gdzie Ty dopiero idziesz.../
  • 3169 / 363 / 0
Nieprzeczytany post autor: Blu »
Bajzel to trochę za dużo powiedziane dlatego "mini" ;-) Nie będę tu podawał szczegółów, wystarczy przejrzeć posty no1 w tym wątku żeby się dowiedzieć. Powiem tylko że jak się idzie ze starego w kierunku teatralki to się przechodzi tamtędy.
Fantasy is what people want, but reality is what they need.
  • 3449 / 121 / 8
Nieprzeczytany post autor: Czeslaw »
A ciekawe to, bo Wielkopolska od zawsze uchodziła w moim mniemaniu za opiatową dziurę, w której za posiadanie kodeiny wydaje się wyroki śmierci, a morfina jest przewożona w czołgach.
  • 371 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Julietta »
:-D :-D mam podobne odczucia - cheche
  • 584 / 21 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mastah »
Wielkoposka opiatowa dziura? To podkarpacie musi byc w takim razie nie przebytym kanionem opiatowym. :cheesy:
America's C.R.E.A.M. team
  • 459 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Roni Regan »
Na podkarpaciu mam rodzinę i pamiętam jak za bajtla tam jezdziliśmy jakieś 10-12 lat temu to na wsi pelno bylo makowych pół. A w zagajniku pełno strzykawek.
Prawda, której nikt nie chce nawet za darmo.

Skręt jak tlen i browarków pare na prześwicie
Kolorowsze staje się szare życie
  • 371 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Julietta »
Obecnie podkarpacie zaliczane jest do regionów o najnizszym wskazniku wystepowania narkomanii. Natomiast lata 80 to dla tego wojewodztwa to było istne boom opiatowe. W lecie rolnicy pól pilnowali, bo sie wycieczki robiły, w poszukiwaniu maku. A mak ponoc 1-wsza klasa, wysokoopiatowy. Po sezonie rolnicy bez problemu sprzedawali słome makowa. Historie ta poznałam w latach 95 od ludzi z tematu. Ponoć pola podkarpackie przyciagały liczne rzesze 'turystów' :) Podkarpacie to jak najbardziej przebyty kanion opiatowy.
  • 3 / / 0
Nieprzeczytany post autor: szprch »
A ja mam taki problem... Otóż mieszkam od niedawna w Holandii i za cholere nie mogę złapac namiarów na kupno H. Może ktoś mi pomóc?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".

W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".