Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
Zablokowany
  • 19 / / 0
Nieprzeczytany post autor: castorp »
prawda jest taka, że Polska MJ nie może się nawet równać jakością z Czeską. Nie mówię że w polsce nie można dostać dobrego palenia, bo można, ale bezpośrednio od growera, to co chodzi po ulicach nijak ma się do tego co było 7-8 lat temu.
Twój prywatny jezus z plastiku,
twój prywatny zbuk ojciec z drewna,
twoj prywatny duch swiety z wieprzowiny.
Caly twoj, a teraz dawaj na tace.
  • 2877 / 266 / 0
Nieprzeczytany post autor: p420 »
Można dostać i niekoniecznie bezpośrednio od growera. ;) Same topy, jeden porządny buch już upierdala. Trzy takie porządne buszki i jest pięknie.
Wiem, co mówię, na paleniu się trochę znam, trzeci sezon uprawiam, zebrałem dwa lata temu przekozackie jaranko. Dla mnie wyznacznik jakości to topy, jeżeli jest to miałowate palenie staram się nie brać, bo wiem, że będzie raczej średniej jakości.
And I got Xanax, Percocet, promethazine with codeine
Call me Mr. Sandman, I'm sellin' all these hoes dreams
  • 1530 / 9 / 0
p4weu pisze:
Dla mnie wyznacznik jakości to topy, jeżeli jest to miałowate palenie staram się nie brać, bo wiem, że będzie raczej średniej jakości.
Tez kiedyś tak na to patrzyłem i się raz nieźłe zdziwiłem. Były to czasy gówniarskiego palenia gdzie zrzucalismyu sie na lagę co piatek. Znajomy zamotał, a ja go opierdalam co on za gówno załatwił, jak to wygląda, co to jest, lipa z tego będzie. Po jednym strzale miałem już dosyć, ale ze dwa moze jeszcze ściągnełem, znajomy podobnie, potem jeszcze typa upalilismy tym co zostało w szkle.
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
  • 2877 / 266 / 0
Wiadomo, że są wyjątki i to nie raz się zdarzały.
Zresztą miał, przynajmniej u mnie ma jakby dwie postacie. Pierwsza to ewidentne topy, tylko przesuszone (widać takie malutkie bobki, wiadomo ocb), druga i tu już zdecydowanie gorzej to miał "proszkowy", czyli najczęściej liście zmieszane jeszcze z czymś.
  • 1530 / 9 / 0
Mi wtedy właśnie trafiły się takie liście, do dziś się zastanawiam co to była za odmiana.
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
  • 19 / / 0
Nieprzeczytany post autor: castorp »
John Stuart Mill pisze:
Mi wtedy właśnie trafiły się takie liście, do dziś się zastanawiam co to była za odmiana.
Lub z czym żeniona.
Twój prywatny jezus z plastiku,
twój prywatny zbuk ojciec z drewna,
twoj prywatny duch swiety z wieprzowiny.
Caly twoj, a teraz dawaj na tace.
  • 282 / 1 / 0
Nie pamiętam już, w którym wątku było o świadomości konsumentów narkotyków, ale myślę, że to, o czym chcę opowiedzieć, pasuje do tematu jakości, może nie "dragów" ale ogółem jakości rynku (sic).
Dzwoni do mnie wczoraj Ziom K i mówi:
- Człowieku, masz dziewięć dych?!
- A mniej za mniej nie sprzeda?
- Aaa... Nie wiem, ale on wrócił z Holandii teraz, to trawa z Holandii i cztery bońki*(1) z tego zrobisz normalnie.
- Dobra, jak to najpierw zobaczę to możę kupię.
Idziemy. Koleś pokazuje mi woreczek; jeden top wielkości pięciozłotówki, grubości może 3mm. Pytam: ile za to? On: stówę.
/\/\/\/\/\/\___________________________________ beep beep beep...

Rzecz działa się na głębokiej prowincji, a zmierzam do tego, że to właśnie była ilość, z której "normalnie robisz cztery porcje". Koleś wyszedł z założenia, że:
1. Ten kawałek po pokruszeniu zajmie trochę więcej miejsca na papierku*(2),
2. To trawa z Holandii (faktycznie była), więc wiadomo że musi być droższa
...co, idąc dalej, oznacza, że:
1. Ludzi mogących pochwalić się wiedzą o tym, jak wygląda JEDEN GRAM MARIHUANY, jest mniej niż przewidywałem,
2. Jest przejebane. Sam fakt, że ktoś w ogóle próbówał sprzedać ćwiartkę grama za 100PLN!!! nie jest najweselszy...

*(1) boniek - ohydne słowo slangowe, dowolna ilość marihuany, za którą "dil" woła trzydzieści złotych.
*(2) tzw. "mocno zbite", usprawiedliwienie "dila" na: "co to ma kurwa być za ten hajs?!" <ręce_i_nie_tylko_opadają>

Oczywiście takie wiochy stanowią marginalną część rynku, zwyczaje tu panujące traktuję jak ciekawy i przerażający seans antropologiczny.
Uwaga! Użytkownik PolitykEkstazy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2877 / 266 / 0
Hahahaha nie mogę :D Takich wałków to chyba jeszcze nie widziałem :D Najgorsze co dostałem to 3 fifki w "worku", ale byłem zbyt naiwny wtedy. Ale żeby parę fifek za 100 zł to już typ jest kozak :D I pewnie zrobiłbyś z tego cztery, ale nie sztuki a fifki ;)
  • 232 / / 0
Nieprzeczytany post autor: GonzoAlfonzo »
Nie zamierzasz może posprzedawać 'trochę' tych swoich topków :-D ?
Wszystko co napisałem powyżej to fikcja literacka. Elo Elo 5 dwa zero.
  • 282 / 1 / 0
Nie jestem pewien, czy to zgodne z regulaminem, ale to jest zdjęcie zrobione na potrzeby edukacyjne, to dokładnie te 4 sztuki :D

[ external image ]
Uwaga! Użytkownik PolitykEkstazy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Używanie marihuany znacznie zwiększa ryzyko śmierci. „Byli młodzi i nie mieli wcześniejszych chorób

Regularne używanie marihuany może niemal podwoić ryzyko śmierci z powodu chorób sercowo-naczyniowych – wynika z najnowszej metaanalizy danych medycznych obejmujących blisko 200 milionów osób w wieku od 19 do 59 lat. Niepokoi fakt, że dotyczy ono również młodych osób, które do tej pory uważano za mniej narażone na takie zagrożenia.

Kieleccy policjanci zlikwidowali fabrykę klefedronu w powiecie sandomierskim

W minioną środę kieleccy policjanci zajmujący się zwalczaniem przestępczości narkotykowej współpracując z Biurem Kryminalnym Komendy Głównej Policji oraz kontrterrorystami z Kielc i Radomia przeprowadzili realizację, która doprowadziła do likwidacji dużej, fabryki produkującej klefedron. W sprawie zatrzymano 32 – latka, który najbliższe trzy miesiące spędzi w areszcie.

Rozbita grupa narkotykowa. Marcin K. odpowie za handel heroiną i kokainą wartą miliony

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku stanie mężczyzna oskarżony o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem heroiną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Śledztwo w tej sprawie, pod nadzorem prokuratora Prokuratury Regionalnej w Gdańsku, prowadzili funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji w Gdańsku.