Muszkatołowiec korzenny (Myristica fragrans) – metody podania, opisy działania, przepisy kulinarne
Więcej informacji: Gałka muszkatołowa w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 80 / 2 / 0
AD1. napewno nie zaden batRtip. Zjadłem o 18 a o 10 rano mnie dopiero atomowała.....
a jeśli chodzi o ilość UKgałki..........tak sama ilośc jak PLgałki hehe ;] ja np widziałem w tesco w Watford, więc powinna być wszedzie przypatrz się
nie o różach nie o bradkach
  • 1098 / 6 / 0
A widziales taka w orzechach czy rozdrobniona w sloiku? Bo ja widzialem w Morrisonie taka w sloiku ale nie bylem pewien czy taka moze byc i slyszalem gdzies na necie, ze taka rozdrobniona nie dziala lub dziala bardzo slabo.
A w jakiej cenie nie pamietasz, co nie?

EDIT:
Znalazzlem na necie np: Schwartz Ground Nutmeg 32g za £1.33, albo Ground Nutmeg - Natco - 100g za £2.20

Taka 32g wystarczy? Ile musialbym tego wpierdolic? Wazyl ktos kiedys ile takie 3 orzechy gramow maja? :P
Ostatnio zmieniony 08 lipca 2009 przez moor1992, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik moor1992 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 80 / 2 / 0
Ceny no nie pamiętam ale raczej groszowe sprawy.
A przeczytałes wszystkie posty z GM? W PL też jest mielona i sam na swojej skórze sprawdzałem... dziala Ok nie przejmuj sie kubuj cały sloik i OGIEN ;] :D

Jestem po pracy nie chce mi sie szukać ....;] wejdz np duckduckgo hehe sprawdz ile ma jedna paczka camis mielonej i pomnóż razy dwa
nie o różach nie o bradkach
  • 1098 / 6 / 0
Mielona galka muszkatolowa kamis ma 15g
Wiec liczyc twoim sposobem mialbym wziasc 30g... Tylko dlaczego mialbym mnozyc razy dwa? Zakladasz, ze kamis jest 2 razy silniejszy w dzialaniu? Co jesli nie?
Uwaga! Użytkownik moor1992 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 311 / 1 / 0
wez 15g na pierwszy raz

galka obniza znacznie cisnienie, wiec jesli masz z tym problemy to odpusc
  • 1098 / 6 / 0
Nie mam, zreszta zawsze mozna chociazby kawe mocna wypic, lub nawet srednia aby cisnienie tak nie zlecialo.
Dzieki za info, jak bedzie po probie to napisze
  • 2129 / 27 / 0
leserek pisze:
wez 15g na pierwszy raz
Na pierwszy raz wystarczy 7- 10g. Już taka dawka, wraz z kofeiną wywołuje bardzo przyjemne efekty euforyczne. No chyba, że komuś bardziej zależy na psychodeli, to wówczas tak, dawka 15g jest odpowiednia.
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 1098 / 6 / 0
Wezme 15g jako, ze bardziej jestem nastawiony na psychodele niz euforie.
Wlasnie wychodze z domu w celu uzyskania galki muszkatolowej ;D
Jak bede mial mozliwosc wyboru pomiedzy starta w sloiku, a pelnymi orzechami to lepiej wziasc orzechy?
Zreszta nie wazne, napisze po zarzuceniue jak beda jakies piuerwsze efekty.
Dzieki za odp.
  • 2129 / 27 / 0
moor1992 pisze:
Jak bede mial mozliwosc wyboru pomiedzy starta w sloiku, a pelnymi orzechami to lepiej wziasc orzechy?
Orzechy. Powód ? Dłużej zachowują aktywne składniki. Gałka mielona to loteria. Raz zadziała, raz nie, w zależności od świeżości materiału.
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 1098 / 6 / 0
Los zmusil mnie do napisania przed zaladowaniem galki ;d
Kupilem 45g galki muszkatolowej roztartej w sloiku i zastanawiam sie czy ma znaczenie jak to zjem?
Moge to jesc lyzka i popijac fanta, spritem lub pepsi?

EDIT: Patrzylem w tematach ale nie znalazlem "stanowczej" odpowiedzi.
Ostatnio zmieniony 09 lipca 2009 przez moor1992, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
W sieci znaleźli ogłoszenia, zatrzymali 22-latka. Po raz kolejny za narkotyki

Policjanci zatrzymali 22-latka podejrzanego o posiadanie i udzielanie znacznej ilości narkotyków. Mężczyzna miał docierać do klientów w sieci i oferować im sprzedaż marihuany i 4CMC. W przeszłości był już zatrzymywany w związku z podobną sprawą.

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci czekoladkami z marihuaną w parku w Wheeling

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci słodyczami z THC – psychoaktywnym składnikiem marihuany – w niedzielę po południu w parku w Wheeling na północno-zachodnich przedmieściach Chicago. Dzieci trafiły do szpitala.

Mocny początek 2025 roku dla europejskiego rynku konopnego. Niemcy, Polska i UK na fali wzrostu

Początek 2025 roku przyniósł solidne otwarcie dla europejskiego rynku konopnego. Mimo trudności z poprzednich lat i sporych wyzwań regulacyjnych, wiodące firmy w sektorze notują rekordowe wyniki sprzedaży, a zainteresowanie rynkiem rośnie z każdym miesiącem.