Szałwia wieszcza (Salvia divinorum) - dyskusja o ekstrakcji, paleniu i uprawie
Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 285 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: .M »
Palenie odpada. Pytam, czy komuś się udało żucie ekstraktu. Bez gdybania. Kurka wodna, musi być inna metoda na ekstrakt niz palenie.
I dobrze mi tak. Ach, jak mi dobrze!
  • 2129 / 31 / 0
@.M, ciężko mi precyzyjnie określić ile tam było ekstraktu szałwii. Na oko - porządne nabicie lufy. Zabawa nie warta zachodu jednak. Po pierwsze, palenie daje dużo lepsze efekty. Po drugie, wybierając palenie oszczędzasz materiał.Gdy żułem susz w ilości 5 g było już lepiej. Efekty pojawiły się po mniej więcej pół godzinnym żuciu ( przy czym nawet wtedy go nie przerywałem )- była zmiana percepcji, lekkie zniekształcenie rzeczywistości. Samo wejście było łagodne, powolne. W sam raz dla osób, które boją się urwania filmu przy paleniu. Co kto lubi. W każdym bądź razie, temat do dalszych testów. Jak ktoś ma sporo suszu to może się bawić. Ja jednak wolę palenie.
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 2244 / 25 / 0
Nieprzeczytany post autor: borrasca »
Może owinąć w jakiś cienki materiał, powiedzmy kształtu kwadratowego, zawiązać porządnie rogi, hop siup i żuja żuj - życie stój... Oczywiście, gdybam tylko.
Uwaga! Użytkownik borrasca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2129 / 31 / 0
No, niegłupi pomysł z tym zawinięciem w materiał. Pamiętam, że żucie suszu to była męczarnia. Żucie nasion powoju hawajskiego to była przyjemność w porównaniu z szałwią. Miałem tyle śliny, że zaczęła mi po pewnym czasie samoistnie wypływać z ust. Próbowałem leżeć, skoncentrować się, ale nadal, zadanie trudne. No i ta gorycz. Kolejny argument przeciw, chyba, żeby wypróbować pomysł borrascy :-)
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 913 / 39 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kazik »
Zaszyłem kiedyś kilka gram suszu w gazie-bandażu, z odrobiną miodu. Gra niewarta świeczki - ślinotok jest masakryczny.
Your circuit's dead, there's something wrong, can you hear me, major Tom?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.

Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.