Szałwia wieszcza (Salvia divinorum) - dyskusja o ekstrakcji, paleniu i uprawie
Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 285 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: .M »
Palenie odpada. Pytam, czy komuś się udało żucie ekstraktu. Bez gdybania. Kurka wodna, musi być inna metoda na ekstrakt niz palenie.
I dobrze mi tak. Ach, jak mi dobrze!
  • 2129 / 30 / 0
@.M, ciężko mi precyzyjnie określić ile tam było ekstraktu szałwii. Na oko - porządne nabicie lufy. Zabawa nie warta zachodu jednak. Po pierwsze, palenie daje dużo lepsze efekty. Po drugie, wybierając palenie oszczędzasz materiał.Gdy żułem susz w ilości 5 g było już lepiej. Efekty pojawiły się po mniej więcej pół godzinnym żuciu ( przy czym nawet wtedy go nie przerywałem )- była zmiana percepcji, lekkie zniekształcenie rzeczywistości. Samo wejście było łagodne, powolne. W sam raz dla osób, które boją się urwania filmu przy paleniu. Co kto lubi. W każdym bądź razie, temat do dalszych testów. Jak ktoś ma sporo suszu to może się bawić. Ja jednak wolę palenie.
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 2244 / 23 / 0
Nieprzeczytany post autor: borrasca »
Może owinąć w jakiś cienki materiał, powiedzmy kształtu kwadratowego, zawiązać porządnie rogi, hop siup i żuja żuj - życie stój... Oczywiście, gdybam tylko.
Uwaga! Użytkownik borrasca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2129 / 30 / 0
No, niegłupi pomysł z tym zawinięciem w materiał. Pamiętam, że żucie suszu to była męczarnia. Żucie nasion powoju hawajskiego to była przyjemność w porównaniu z szałwią. Miałem tyle śliny, że zaczęła mi po pewnym czasie samoistnie wypływać z ust. Próbowałem leżeć, skoncentrować się, ale nadal, zadanie trudne. No i ta gorycz. Kolejny argument przeciw, chyba, żeby wypróbować pomysł borrascy :-)
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 913 / 39 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kazik »
Zaszyłem kiedyś kilka gram suszu w gazie-bandażu, z odrobiną miodu. Gra niewarta świeczki - ślinotok jest masakryczny.
Your circuit's dead, there's something wrong, can you hear me, major Tom?
ODPOWIEDZ
Newsy
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty

Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.

Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn

Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.

CBŚP rozbiło międzynarodową grupę produkującą marihuanę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji zatrzymali pięciu obywateli Serbii i zlikwidowali dwie profesjonalne plantacje konopi innych niż włókniste. Zabezpieczono ponad pół tysiąca roślin oraz 55 kilogramów gotowego suszu. Sprawa ma charakter międzynarodowy.