Więcej informacji: Benzydamina w Narkopedii [H]yperreala
a) zapal mj lekarstwo na wiekszosc dolegliwosci gastrycznych.
b) nie doczytywalem zapewne robisz bombki z ekstraktem jak tak to moze zainwestuj w kapsulki i napchaj do kapsulek [puste do kupienia w aptece albo bo jakims rutinoscorbinie i innych weglach najtanszych] bo mozliwe ze celuloza Ci siada na zoladku.
Niech zyje król...
[H]
Zjarany z kumplem wyszliśmy o północy z imprezy szukając całodobowej, żeby zadeksić. Nigdzie nie było Acodinu, w ostatniej chwili gdy już mielismy wracać, kolega zasugerował, żebyśmy pofazowali na benzydaminie. Kupiłem 5 saszetek, dwie dla niego, 3 dla mnie. Chciałem wypić bez ekstrakcji (pierwszy raz, poprzednio zawsze ekstrachowałem). Nie było popity.. Biorę dwa duże łyki i zagryzam jabłkiem. To musiało być bardzo męczące dla organizmu :nuts: Następny łyk.. i w ciągu ułamku sekundy strzeliłem wymiocinami do wanny, hah. Nie dałem rady. Ale nie o tym dokładniej chciałem pisać. Wypiłem na oko 1 saszetkę, oczywiście wymiotując ją góra 10 sekund po przyjęciu. Po 1,5h oglądając film obróciłem głową i.. pioruny ! Strasznie mnie to zaskoczyło, że benzydamina zaczęła wchodzić. Działanie i tak było słabo wyczuwalne, ale jestem pewien, że to było od benzydaminy.
Od jutra rzucam.
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk
WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.
Prokurator częstował ciastkami z marihuaną. Zapadł wyrok
Przed Sądem Rejonowym w Lublinie zakończył się proces Bartosza F., prokuratora z Wrocławia oskarżonego o podanie kobiecie środka odurzającego w postaci ciastek z THC. Sąd uznał go za winnego i orzekł wobec niego grzywnę oraz pięcioletni zakaz zajmowania stanowiska prokuratora.
Druga poprawka i marihuana. Amerykański SN wydał ważny wyrok ws. broni
Sąd Najwyższy USA jednomyślnie orzekł w czwartek, że rząd federalny nie może pozbawiać prawa do posiadania broni osób okazjonalnie używających marihuany, uznając, że ściganie karne na tej podstawie narusza drugą poprawkę do konstytucji gwarantującej to prawo.