Jak to działa, niech ktoś to dokładnie sprecyzuje.
1. Wyciąłem kółeczko z filtru węglowego do okapu (mozna tanio dostac w sklepie taki szmaciany prostokąt)
2. Rozkruszylem tabletki thiocodinu (o wiele lepiej sie rozkruszaja niz antidol, nie wyciagajc z blistrow polozylem na stole i "ugniotlem" ciezkim przedmiotem - w tym przypadku przejechalem raz hantelką po blistrach i zawartosc zamienila sie w pył).
3. Wlozylem kółeczko wyciete z filtru weglowego do ekspresu do kawy. W ten sposob mamy 2 filtry w jednym - sitko od kawy + wegiel ktory pochlania sulfogwajakol.
4. Wycisnalem proszek z blistrow na ten filtr .
5. Odpalam ekspres, 30 sekund mam dosc klarowny roztwor.
6. Teraz wyciagam z ekspresu te szmaciane koleczko (filtr weglowy) co wczesniej wycialem, zwijam w rulon i wkladam do lejka (do tej rurki, zatykając ją). Do kielicha od lejka wrzucam 3 tabletki wegla aktywowanego.
7. Przelewam przez ten specjalnie przygotowany lejek dokonujac ostatecznej filtracji. (Zanim roztwor przeleje sie przez filtr weglowy, to tabletki zdążą wciagnac troche sulfo.)
8. Pije.
Calosc zajela mniej niz 10 minut. Jezeli ktos nie ma ekspresu do kawy to niech zacznie od podpunktu 6. i powtorzy to 2 - 3 razy.
efekty:
- smak - zdecydowanie mniej czuc sulfo (prawie w ogole)
- zaladowalo sie po 20 minutach
- dzialanie - znacznie mocniejsze niz thiocodin w tej samej ilosci, zjedzony w tabletkach.
- brak dolegliwosci żołądkowych ktore zawsze mi towarzyszyly przy lykaniu thiocodinu w tabletkach, nie ma czkawki itp.
- nie ma syfu zalegajacego w gardle (normalnie po thio ciezej bylo mi mowic, zapewne z powodu wydzieliny z oskrzeli)
podsumowanie:
Wnioskujac z uzyskanego rezultatu, mysle ze wegiel w jakims stopniu absorbuje sulfogwajakol. Dobrze by bylo gdyby zjawil sie ktos, kto moze to potwierdzic i powiedziec jak bardzo wegiel pochlania sulfo-syf. Bo jezeli jest to skuteczna metoda, to mysle ze taniej i znacznie zdrowiej wyjdzie pic kode i troche sulfo niz kode z paracetamolem. Jol !.
darkboy pisze: przetestowalem ekstrakcje z thiocodinu. (z uzyciem ekspresu do kawy ktorego nie lubicie, ale mozna tez bez, tylko trzeba sie zaopatrzyc w filtr węglowy, lejek i tabletki z węglem aktywowanym)
1. Wyciąłem kółeczko z filtru węglowego do okapu (mozna tanio dostac w sklepie taki szmaciany prostokąt)
2. Rozkruszylem tabletki thiocodinu (o wiele lepiej sie rozkruszaja niz antidol, nie wyciagajc z blistrow polozylem na stole i "ugniotlem" ciezkim przedmiotem - w tym przypadku przejechalem raz hantelką po blistrach i zawartosc zamienila sie w pył).
3. Wlozylem kółeczko wyciete z filtru weglowego do ekspresu do kawy. W ten sposob mamy 2 filtry w jednym - sitko od kawy + wegiel ktory pochlania sulfogwajakol.
4. Wycisnalem proszek z blistrow na ten filtr .
5. Odpalam ekspres, 30 sekund mam dosc klarowny roztwor.
6. Teraz wyciagam z ekspresu te szmaciane koleczko (filtr weglowy) co wczesniej wycialem, zwijam w rulon i wkladam do lejka (do tej rurki, zatykając ją). Do kielicha od lejka wrzucam 3 tabletki wegla aktywowanego.
7. Przelewam przez ten specjalnie przygotowany lejek dokonujac ostatecznej filtracji. (Zanim roztwor przeleje sie przez filtr weglowy, to tabletki zdążą wciagnac troche sulfo.)
8. Pije.
Calosc zajela mniej niz 10 minut. Jezeli ktos nie ma ekspresu do kawy to niech zacznie od podpunktu 6. i powtorzy to 2 - 3 razy.
efekty]- dzialanie - znacznie mocniejsze niz thiocodin w tej samej ilosci, zjedzony w tabletkach.[/b]
- brak dolegliwosci żołądkowych ktore zawsze mi towarzyszyly przy lykaniu thiocodinu w tabletkach, nie ma czkawki itp.
- nie ma syfu zalegajacego w gardle (normalnie po thio ciezej bylo mi mowic, zapewne z powodu wydzieliny z oskrzeli)
podsumowanie:
Wnioskujac z uzyskanego rezultatu, mysle ze wegiel w jakims stopniu absorbuje sulfogwajakol. Dobrze by bylo gdyby zjawil sie ktos, kto moze to potwierdzic i powiedziec jak bardzo wegiel pochlania sulfo-syf. Bo jezeli jest to skuteczna metoda, to mysle ze taniej i znacznie zdrowiej wyjdzie pic kode i troche sulfo niz kode z paracetamolem. Jol !.
Po drugie tyle lat wszyscy żarli thiocodin i kode z antka i nikomu nic sie nie stalo wiec nie wiem po chuja sie bawic w expresy do kawy :nuts: z reszta po filtracji kody z antka parasyfu jest naprawde bardzo malo jesli ktos umie zrobic ekstrakcje która jest DZIECINNIE prosta lol. Ja zawsze mam klarowny roztwór bez białego syfu i klepie mocno.
Od jutra rzucam.
Wszelkie trensiwa lub inne imprezki tematyczne w okolicy - słać PM
https://www.youtube.com/watch?v=GKmEl6why6I
Od jutra rzucam.
wątpie, ze działanie moze byc mocniejsze skoro po filtracji kodę się traci, a przy zjedzeniu niefiltrowanego masz 150 mg bez zadnej straty. pierdolenie.
Ekspres to tylko dla wygody jako ciekawostka, nie trzeba go w ogole uzywac. Glowna mysl polega na tym aby usunac syfy przy pomocy wegla. Czy to aktywowanego z apteki czy to z filtru. Wystarczy lejek + filtr weglowy + dla pewnosci wegiel aktywowany (koszt ok. 2 zł za 10 tabletek).
thiocodin jest tanszy, latwiej kupic kilka opakowan w jednej aptece a ekstrakcja w rzeczywistosci wbrew pozorom jest mniej klopotliwa i szybsza. Tabletki z Thio o wiele latwiej sie rozkruszaja od Antka. No i najwazniejszy argument ze dlugotrwale wpieprzanie nawet malych ilosci paracetamolu to igranie ze zdrowiem na maxa.
Po drugie tyle lat wszyscy żarli thiocodin i kode z antka i nikomu nic sie nie stalo
jakbys zapierdolil caly antidol bez ekstrakcji, to na 90% nic by Ci sie nie stalo. No ale czy warto ryzykowac ?
Pozatym poszukajcie na necie. mix kodeina + paracetamol moze wywolac przewlekle bole glowy, albo nadcisnienie śródczaszkowe itd. Nawet na wikipedii jest o tym jakas skąpa wzmianka.
Hurra, diese Welt geht unter
strzykawka conajmniej 20ml, normalna, aczkolwiek nagwintowanej jeszcze nie widzialem :-P filtr faktycznie bedzie ci sie zatykal, jak juz ledwo co sie roztwor przesacza to wtedy wylewasz zawartosc strzykawki z powrotem do jakiegos naczynia i przy pomocy drugiego konca lyzki oczyszczasz sobie fitr z osadu. trzeba tak robic kilka razy, ale to najwydajniejszy i naefektywniejszy sposob wiec warto sie pomeczyc troche. pozdro
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu
Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.
Więzienie za 0,11% przekroczenia?
Wolne Konopie włączają się do sprawy jako strona społeczna w sprawie pana Andrzeja.
Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana
Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.