no ale racja, nie ma się o co spierać. a napisałem, bo uważam to za istotny temat, szczególnie na forum o tej tematyce ;)
duke01 pisze: , jeśli coś ma większy potencjał uzależniający automatycznie staje się bardziej szkodliwe i groźne dla zdrowia. dla mnie to jest oczywiste.
Weźmy taką morfine. W czystej postaci trzymając się dawek można ja walić do usranej śmierci, która za szybko to nie nastąpi. Po prostu- jej szkodliwość na tle innych narkotyków jest niska.
Co nie zmienia faktu, że jest substancją bardzo uzależniającą- a co za tym idzie- można dla niej (albo lepiej przez nią) ostro się stoczyć. Dla mnie to nie szkodliwość, tylko potencjał uzależniający. A uważam że to dwie różne rzeczy.
Zresztą, kurwa. Czepiam się szczególów.
Pozdro.
mr_obscene pisze: nie mówiąc już o tym, że uzależnienie w dużym stopniu zależy od czynnika ludzkiego, niektórzy bardzo powoli się uzależniają, a niektórzy wsiąkają błyskawicznie, mimo że substancja ta sama..
FGZ pisze: Znalazłem takie coś, zobaczta ćpuny]http://newsimg.bbc.co.uk/media/images/4 ... h2_416.gif[/url]
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Prokurator częstował ciastkami z marihuaną. Zapadł wyrok
Przed Sądem Rejonowym w Lublinie zakończył się proces Bartosza F., prokuratora z Wrocławia oskarżonego o podanie kobiecie środka odurzającego w postaci ciastek z THC. Sąd uznał go za winnego i orzekł wobec niego grzywnę oraz pięcioletni zakaz zajmowania stanowiska prokuratora.
DMT, meskalina i psylocybina mogły wyewoluować jako narzędzia ekologiczne
Chińscy naukowcy uważają, że naturalne substancje halucynogenne mogły ewoluować przede wszystkim jako narzędzia ekologiczne, pomagające organizmom przetrwać, bronić się i wchodzić w interakcje z innymi gatunkami.
Heroina ukryta w cegłach. Ponad tona zatrzymana w Porcie Gdynia
Wspólne działania Centralnego Biura Śledczego Policji (CBŚP) oraz Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) doprowadziły do przejęcia ponad tony heroiny o czarnorynkowej wartości blisko 220 milionów złotych. To największe zabezpieczenie narkotyków w takiej ilości od dekady na terytorium Polski, a szczegóły tej spektakularnej akcji przedstawili na specjalnej konferencji prasowej minister spraw wewnętrznych i administracji Marcin Kierwiński oraz minister finansów i gospodarki Andrzej Domański.