Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 16 / / 0
co do holenderskiej kodeiny to nie wiem, ale odpowiednik acodinu to-> daro retard capsules
Ostatnio zmieniony 03 lutego 2009 przez leiche, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik frida nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 15 / / 0
Nieprzeczytany post autor: logi1720 »
Chciałem utworzyć podobny wątek, ale żeby nie robić bałaganu zapytam tutaj. Czy ktoś kto nie jest obywatelem danego kraju może iść tam (za granicą np. w Austrii, Niemczech, UK, Egipcie) PRYWATNIE do lekarza i dostać receptę? W Polsce niektóre leki są ASTRONOMICZNIE drogie, mam na myśli te z "importu docelowego" ich cena waha się w granicach 200-450zł, zaś np. w Austrii taki lek można dostać za 4-5euro. Nie mówie tu o naciąganiu lekarzy, ale czy ktoś kto ma polską receptę, wyniki badań morfologicznych, po wcześniejszym umówieniu sie na wizytę może dostać receptę i zrealizować ją w zagranicznej aptece?
Ostatnio zmieniony 03 lutego 2009 przez logi1720, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 408 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Ester »
@up
Na pewno jak pójdziesz tam do lekarza (prawdopodobnie musisz się zarejestrować w przychodni) i pokażesz wyniki
badań plus receptę, to na bank Ci przepisze. No chyba, że trafisz na takiego huja, jak trafiłem ja.
Ksiezniczko, w którym zamku straszysz?
iiisǝʎ ʞɔnɟ
http://SDPower.tk
  • 1241 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: ooo »
Czy ktos sie orientuje jaka antyhistamine mozna kupic otc w UK - do kody , ale dodatkowo musze uwzglednic to ze jestem na ssri (serlatine)
Uwaga! Użytkownik ooo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 408 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Ester »
Polecam cetyryzynę (Zirtek) i jeszcze bardziej lora... czekaj, sprawdzę :D Loratadyna (Clarityn Allergy). Nie wiem, czy się kłócą z SSRI, nie powinny. Na pewno nie bierz dimenhydrynatu ani difenhydraminy (Nytol), bo burzy euforię, zwiększając sedację :p

Ludzie, macie coś z DXM/kodeiną w Szwecji?

EDIT:
Jeszcze do ooo: poczytaj wątek http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=22449 - może trochę się dowiesz nowego o kodzie w uk ;)
Ostatnio zmieniony 15 marca 2009 przez Ester, łącznie zmieniany 1 raz.
iiisǝʎ ʞɔnɟ
  • 18 / / 0
Mam pytanie, niedługo jade do czech i bym chciał wiedziec jakie ciekawe leki bez recki moge tam znalezc?? %-D z góry dzieki za odpowiedz :-)
Uwaga! Użytkownik Metafeta nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 408 / 3 / 0
http://www.oia.lodz.pl/Rzecznik/prasa%2 ... 016_11.pdf - tu masz nieco info o czeskich aptekach i polskich klientach ;) W czeskiej wikipedii szukałem kodeiny, dxm, tramadolu, efki i psefki - znalazłem tylko kodeinę. Poleciłbym wziąć kilka opakowań po lekach albo chociaż spisać nazwy międzynarodowe i wybrać się z kartką do apteki. Poza tym w Czechach masz lajtowo z zielskiem. Posiadanie małych ilości est zdaje się legalne, za to handel chyba nielegalny, ale i tak łatwo dostać w klubach, nawet będąc obcokrajowcem.

Boże, różowy w moim poście... :huh: Jeszcze emoty finger brakuje...
Ostatnio zmieniony 06 maja 2009 przez Ester, łącznie zmieniany 1 raz.
iiisǝʎ ʞɔnɟ
  • 320 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: befree »
Swietny temat oby wiecej takich.Wpadl mi pomysl by zamawiac leki bez recepty z zagranicznych aptek albo ''lewych sklepow'' - ktorych jest mnostwo reklam w necie np ''buy valium now,buy tramadol etc.''Jak moze sie miec sprawa zamawiania na terenie unni z takich netowych aptek? kupowal ktos tak? druga sprawa to te lewe sklepy,jeszze sie nie rozgladalem w takich sklepach nie sprawdzalem ale ceny czasami sa dosc wysokie moze,kto wie faktycznie maja niektore leki chocby benzo czy tramadol albo jakas kodeine?.

Ps. a co sadzicie o stronach anglojezycznych gdzie ludzie odsprzedają leki? napewno nie byloby tyle wałków jak u nas! przykladowo mozna zajrzec na fora o depresji nerwicy albo innych chorób,w polsce czesto odsprzedaje sie leki na recepte[antydepresanty]dlaczego mialoby byc inaczej(oprocz tego ze napewno mniej skurwielow powinno byc i wiecej ofert...)
Ostatnio zmieniony 12 maja 2009 przez befree, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik befree jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 320 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: befree »
a co z aptekami dla francuzów(takich normalnch jak w polsce licencjonowanych!) wysylaja zagranice? przeciez niektorych by zainteresowalo 150 kodeina+150 morfina za 10zl.

przeskanowalem tą stronke dzieki za link ale narazie zorientowalem sie ze duzo tramadolu (400 x 50mg) wyjdzie za ok. 20zl w sklepiku clickdrugstore.com maja 4 gwiazki **** i niedawno ktos od nich dostal towar. kołowaliscie cos z benzo,tramadolu albo slabych/srednich opiatów?
Ostatnio zmieniony 20 maja 2009 przez befree, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik befree jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 981 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Hanka »
przeskanowalem tą stronke dzieki za link ale narazie zorientowalem sie ze duzo tramadolu (400 x 50mg) wyjdzie za ok. 20zl w sklepiku clickdrugstore.com maja 4 gwiazki ****

chyba zapomniałeś dopisać że za grama wychodzi około 20 zł

jeśli tak to wyjdzie trochę więcej niż 20 zł za gram + koszty przesyłki , nie opłaca się bo w Polsce dostaniesz dużo taniej,jak dobrze poszukasz.

mozliwe że próbujesz kupić kilka kilo i negocjujesz cenę ,to nieźle jeśli za 20 g z 145 $ udało zbić do niecałych 5 $ ;-)
ODPOWIEDZ
Newsy
Ekstrakt z konopi wykazuje wyższą skuteczność niż opioidy u pacjentów z przewlekłym bólem pleców

Ekstrakty z konopi pochodzenia roślinnego zapewniają lepszą ulgę w bólu oraz inne klinicznie istotne korzyści w porównaniu z opioidami u pacjentów cierpiących na przewlekły ból dolnej części pleców – wynika z danych z badania klinicznego opublikowanego w czasopiśmie Pain and Therapy.

Mefedron z internetu w 20 minut z dostawą do domu. Uzależniają się już dzieci w wieku 12 lat

Kiedy dziennikarze TVN24 sprawdzili, jak wygląda dziś handel narkotykami w Polsce, zszokowały ich dwie rzeczy: jak łatwo są dostępne - dostawa może dotrzeć w ciągu nawet 20 minut - i kto je kupuje. Nawet 12-latkowie.

Niemcy. Rośnie konsumpcja marihuany wśród dorosłych

Konsumpcja marihuany w Niemczech wśród młodych dorosłych znacznie wzrosła, za to nastolatkowie rzadziej po nią sięgają.