Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
Zawsze jadłem 900mg co 2-3 dni, miałem około 3 tygodnie przerwy, i znowu jem teraz non-stop, dzień w dzień po 450mg. Czy ktoś z was mógłby podzielić się jakimiś sposobami na przerwanie myślenia o deksie ? Może jakieś filmy, książki ?
fraktal pisze: Chyba muszę się w końcu przyznać, że się uzależniłem od dxm.
Zawsze jadłem 900mg co 2-3 dni, miałem około 3 tygodnie przerwy, i znowu jem teraz non-stop, dzień w dzień po 450mg. Czy ktoś z was mógłby podzielić się jakimiś sposobami na przerwanie myślenia o deksie ? Może jakieś filmy, książki ?
Znajdź sobie robotę. Jak zajmiesz się czymś, nie będziesz myślał tyle i pokusa będzie mniejsza.
Zrób badanie wątroby, może się okazać, że wyniki cię zmotywują do przestania. Opierdol od lekarza naprawdę potrafi zdziałać cuda.
fever ray pisze: Mozna sie uzaleznic od wszystkiego co przyjemne, nawet od komputera, wiec od dxm tymbardziej ;p
Psychopath pisze:Nawet od komputera? IMO komputer to uzaleznienie z ktorego juz sie nie wychodzi;p Od deksa spokojnie tydizen przerwy mozna zrobic, a od kompa - no way!fever ray pisze: Mozna sie uzaleznic od wszystkiego co przyjemne, nawet od komputera, wiec od dxm tymbardziej ;p
fraktal pisze: Chyba muszę się w końcu przyznać, że się uzależniłem od dxm.
W każdym bądz razie życzę powodzenia w walce z nałogiem
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm
Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania
Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec
Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.