Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 164 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: sue »
Einstein coś zarzucał?
Uwaga! Użytkownik sue jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 457 / 1 / 0
żył w czasach kiedy opium było bardzo popularne ... kiedys wyczytałem ze brał jak znajde dam linka
http://www.erowid.org/plants/cannabis/cannabis.shtml
http://www.youtube.com/watch?v=UZx1QNuUetE
  • 883 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: Elwis »
Einstein też się odurzał? Nawet nie wiedziałem.
Co do znanych artystów, podobno co drugi w Młodej Polsce był ćpunem.
Tak poza tym podobno Shakespeare palił marychę.
Podejżewam jeszcze o ostre kwaszenie gościa co napisał dramat o tym kolesiu co ciągle leżał w łóżku i przychodzili do niego różni ludzie (niestety nie pamiętam nazwiska, w każdym razie jest to lektura w 3kl liceum).
Zdecydowanie odradzam Ci ćpanie.
x = x
  • 457 / 1 / 0
z żyjących Maleńczuk ... paliłem z nim he he :diabolic: stary narkus zreszta sam sie przyznaje do tego ... zeby sie wkręcić pali przed nagraniem %-D
http://www.erowid.org/plants/cannabis/cannabis.shtml
http://www.youtube.com/watch?v=UZx1QNuUetE
  • 77 / 4 / 0
korkorio pisze:
Ja stawiam że majke ładował.
Nawet bardziej prawdopodobne, jednak nauczycielka wyraznie mowila opium :P
Z wiekiem dotykamy smakow, ktorych nie zabijesz mlekiem...
  • 930 / 29 / 0
Stephen King powiedział, że jego najlepsze powieści powstawały w okresie, kiedy bez przerwy pił i 'bujał się nad maszyną do pisania z nosem białym od kokainy'.
  • 109 / 9 / 0
Hunter Thompson
W. S. Burroughs
Kerouac
nawiązanie do poezji śpiewanej
Bob Dylan
Kurt Cobain
Anthony Kiedis
Uwaga! Użytkownik Black Lotus nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 749 / 5 / 0
Ćpające sławy?
Już to kurwa było.

Myślę, że ciężki temat autor zapodał sobie na maturę.
Napisać może będzie lajtowo, ale odnaleźć jakieś zrozumienie w komisji będzie trudno.
I'm broken.
  • 179 / 1 / 0
johny cach,
janis joplin,
hendrix,
i oczywiscie: elvis preslej,
nawet peter a vadera,
type o negative,
tankard

oliver stone, denis hopper
Ostatnio zmieniony 10 maja 2009 przez masterwgnojeniu, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik masterwgnojeniu nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 883 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: Elwis »
Elwis pisze:
Podejżewam jeszcze o ostre kwaszenie gościa co napisał dramat o tym kolesiu co ciągle leżał w łóżku i przychodzili do niego różni ludzie (niestety nie pamiętam nazwiska, w każdym razie jest to lektura w 3kl liceum).
Przypomniało mi się. Gość się nazywał Różewicz, a dramat "Kartoteka".
Zdecydowanie odradzam Ci ćpanie.
x = x
ODPOWIEDZ
Newsy
Jak służby rozbiły kokainowy szlak z Kostaryki do Europy?

Międzynarodowa operacja o kryptonimie „Purga-Calipso Guanacaste”, koordynowana w Europie przez Europol i prowadzona równolegle przez kostarykańską Policía de Control de Drogas, hiszpańską Guardia Civil oraz portugalską Polícia Judiciária, zlikwidowała szlak przerzutowy, którym od 2019 roku trafiały do Europy setki kilogramów kokainy ukrytej w mrożonym proszku juki i kontenerach z owocami.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Medyczna marihuana. Przerwa tolerancyjna – prosty sposób, by konopie znów działały lepiej

Choć powszechnie uważa się, że jeśli dawka przestaje działać, należy ją zwiększyć – nie zawsze jest to właściwe podejście. U niektórych osób większa dawka działa wręcz odwrotnie, ponieważ ich organizm rozwinął zbyt wysoką tolerancję. Zwiększanie dawki może osłabić działanie terapeutyczne i zwiększyć koszty leczenia. Przerwa tolerancyjna (tzw. tolerance break) oraz zmniejszenie dawek po jej zakończeniu może zwiększyć korzyści terapeutyczne i obniżyć potrzebne ilości konopi nawet o 60%.