HunterThompson pisze: A może to ja nim jestem Szerloku...
Bezimienna, bezkształtna energia, która przenika wszystkie żywe istoty.
Czyste wezwanie dla naszej wewnętrznej natury,
aby zbudziła się z naszego codziennego życia, naszego strachu.
HunterThompson pisze: Źrodło: http://www.milenio.com/node/204108
LSD 0,015 mg
Jeżeli 1mg=1000µg, wtedy owa dozwolona dawka wynosi 15µg, a nie 150µg. (Tylko co komu po 15µg lsd?)No chyba że mi się przecinki pomieszały, mialy dzisiaj prawo.
Zajebiście, a nas sie salvie, dream herb i kave kave delegalizuje. Myślę, że policji odejdą te sprawy za posiadanie. Nie wiem jak dokładnie wygląda ten zapis w ustawie, ale czy nie wystarczy powiedizeć na własny użytek i się odczepią chyba, że mieli by jakieś "uzasadnione podejzenie o dilowanie". No i też wydaje mi się, że w związku z pandemią władzę mają inne zmartwienia niż walka z posiadaczmi dragów.
nie sciagaja zwyklych uzytkownikow bo to nie ma sensu, tylko dilerow, przez to sady nie sa zapchane, policja moze skutecznie dzialac itp
edit: z tymi przecinkami masz racje, ale to musi byc blad bo posiadanie 15ug lsd jest bes sensu
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony
Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.
KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą
Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom
Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.