Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 86 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: zourbie »
To raczej nie możliwe. Hydroksyzyna właśnie podbija działanie depresantów /opiatów przeczytaj se tylko ulotke. U mnie działanie hydroksyzyny odczułem dopiero po 6 tabletkach. A brałem zazwyczaj 600 mg kody + 8 tabletek hydroksyzyny i było very gut
  • 809 / 15 / 0
Nieprzeczytany post autor: eis »
50mg - 80mg hydroksyzyny połączone z 500 mg - 800 mg kodeiny powoduję przynajmniej u mnie spore podbicie kody.

hydroksyzynę zarzucamy godzinę,półtora przed kodeina. wtedy klepie bardziej, większy błogostan i to wszystko co daje kodeina jest podbite o trochę więcej.
jak dla mnie tylko do tego nadaję się hydro, bo ani to na sen dobre nie jest, ani nie uspokaja.
na nic nie narzekam,
mam w kieszeni klonazepam.
  • 86 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: zourbie »
Ale jest dobra ze względu że to antyhistamina wiec nie będzie cię swędzieć
  • 136 / 3 / 0
Dla mnie każde benzo jest dobre do łączenia z opiatami, a jeżeli chodzi o kodeine to próbowałem już z klonazepamem,alprazolamem i diazepamem.Najlepiej i najprzyjemniej wyszedło połączenie z diazepamem, bo znacznie wzmocniło sedacje ale to ogólnie moje ulubione benzo ;)
  • 264 / 2 / 0
oj ja to chyba na hydro jestem czuly bo kiedys po 2tabl ataraxu i 4 antkach (mialem tolerke dosc duza gdzies na 5 op) co chwile usypialem wiec postanowilem zrobic sobie kafkie i idac do kuchni przysnelem w drodze 4 razy normalnie na stojaco na kilka sekund wiec kawe musialem wypic w kuchni bo balem sie z nia wracac do pokoju:P
  • 287 / 7 / 0
Hydro/Difka bez wątpienia podbijają kodę, przynajmniej u mnie. Optymalnie w dawce 70-100mg właśnie, na 1-1.5h przed kodą (to ważne, hydroxyzyna dość długo się "rozkręca"). Ostatnio stosowałem też miks hydroxyzyna + klorazepat (takie słabe benzo) + tetrazepam (Myolastan) + koda i było bardzo fajnie.
Uwaga! Użytkownik khabarakH nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 533 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: ArkejD »
Odkąd nie tykam benzosów koda klepie dużo fajniej, wyjątek to midazolam ;) Także ciągi na lorafenie czy klonach mogą się odbijać na jakości działania kodeiny i u każdego z was.
  • 761 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: Belial »
Miksowałem kodę z dwoma rodzajami benzo. Kiedyś zapodałem jednocześnie z temazepamem (Signopam) i był meksyk, a to było zaledwie 150mg+20mg. Teraz dwa razy połączyłem z bromazepamem (lexotan). W sobotę za pierwszym razem było świetnie, tyle, że poza tym poszło sporo amfy, no i błąkaliśmy się po mieście z kuzynem... to wyjebanie na wszystko i pewność siebie - bezcenne:). Drugi raz przedwczoraj. Tym razem w domowym zaciszu. Najpierw zjadłem 75mg dipherhganu i 60mg DXM (poza tym ileś tam pseudoefki i sporo paracetamolu bo to był gripex - 6 tabl.... taki akt desperacji z braku aco). Po jakichś 3h zjadłem 250mg kody - paczka Thio+ paczka Neoazariny. Wejście było piękne... rozciągałem się niczym po MDMA. No, ale tej cudowności było mi mało i dorzuciłem jedną tabletkę lexa (3mg)... I się rozczarowałem bo spać mi się zachciało niemiłosiernie. Wydaje mi się jednak, że głównym winowajcą był browar...
We are all singing, all dancing crap of the world.
  • 927 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: EMP »
Odkąd nie tykam benzosów koda klepie dużo fajniej, wyjątek to midazolam Także ciągi na lorafenie czy klonach mogą się odbijać na jakości działania kodeiny i u każdego z was.
Tak, też to zauważyłem. Z początku benzo podbijało kodę i faza była lepsza ale jak odstawiłem benzo, koda zaczeła działać mocniej. Dalej jednak za najlepszy mix uważam 50 difki, 7 mg. Lorka i 600 mg kody.
SkręciłemZapaliłemTakJakPanBógPrzykazał
PotemSłowaDoZiomkaWOparachZeSkrętówByUważał
NaCoNaWszystkichKonfidentów
NaKurewskąRasęPrzyczajonychAgentów
PozdrawiamWszystkichZielonychKonsumentów
  • 577 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: cpunex »
Benzo u mnie podbija w huj faze :)) Po takim mixie nooding to podstawa do tego hydroksyzyna szkoda ze juznie mam fotek jakie mialem oczy po tym mixie komedia :D
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.

Niebezpieczny proceder na lotniskach. Tak działają przemytnicy narkotyków

Przestępcy znaleźli nowy sposób na przemyt narkotyków, wykorzystując do tego dane nieświadomych pasażerów samolotów. Proceder polegający na podmianie zawieszek bagażowych z nazwiskami klientów linii lotniczych ujawniły kanadyjskie media. O ustaleniach kanadyjskiej stacji CTV News pisze też amerykański serwis podróżniczy Travel + Leisure.