Więcej informacji: Lizergamidy w Narkopedii [H]yperreala
jerusalem pisze: jakiś taki dla mas ten kwas - nagle się rozpowszechnił i wszyscy mogą dostać, w ogromnej ilości
jerusalem pisze: i raz działa mocniej, raz słabiej - czy to nie jest jakieś sprytne nowe RC?
Jeśli ktoś nie potrafi odróżnić działania RC od działania LSD, to za mało doświadczenia ma, albo za mało się przygląda efektom. Gdyby zaś to było jakieś RC, które działa tak strasznie podobnie do LSD, że nie da się za bardzo rozróżnić, to czym się martwić?
Gdyby zaś to było jakieś RC, które działa tak strasznie podobnie do LSD, że nie da się za bardzo rozróżnić, to czym się martwić?
Mnie kwas przy[pomina w sm,aklui slona cipe. ;] :D
Jak to kupić w Amsterdamie? Czy na jakiś specjalnych zasadach jest on również legalny? Czy zwyczajnie mają tam nadmiar dobrych chemików ogłaszających się na ulicy ? ]
trzeba trochę przebywać w koffikach, często siedzą tam "fanatycy psychodeliczni", kupisz od niego kilka razy jednego papiera, zapalisz z nim jointa - trochę się zaprzyjaźnisz. Po kilku dniach masz już dostawcę hurtowego zajebistych kwasów.
Redeemer666 pisze: 2 gramy, co się równa 20 tysięcy porcji po 200ug.
Lorazepam pisze: Mnie kwas przypomina w sm,aklui slona cipe.
Co do cipy, to poproś partnerkę żeby się podmyła pierwej następnym razem :).
ale mogliby dodawać aromat truskawek w śmietanie
Kazik pisze:Coś się koledze pozajączkowało w arytmetyce.Redeemer666 pisze: 2 gramy, co się równa 20 tysięcy porcji po 200ug.
Nie wszyscy mogą dostać. Ja nie widziałem od roku ponad. Może po prostu wypowiadają się ci, którym się udało.
To jesteś lamą, skoro nie umiesz założyć sobie konta na hushmail i wysłać paru mailów.
Założenie, że "RC raz działa mocniej, raz słabiej a kwas nie" wydaje się leżeć u podstaw twojego stwierdzenia, ale skąd takie założenie?
Stąd mój pomysł, że jakiś szpenio dorwał nowe kwasoidalne RC i wciska ludziom kit. A to boli.
Jeśli ktoś nie potrafi odróżnić działania RC od działania LSD, to za mało doświadczenia ma, albo za mało się przygląda efektom.
Gdyby zaś to było jakieś RC, które działa tak strasznie podobnie do LSD, że nie da się za bardzo rozróżnić, to czym się martwić?
LSD nie ma smaku ani zapachu, ale co tam.
Bo tak na wikipedii wyczytałeś? Opinie są różne. Ta pula, o której gadamy, miała smak, nie taki erceowy (z tych RC które próbowałem: DOC, DOI, bd-f, 2-cb, DOM) ale wyraźny. Jak ktoś napisał gdzieś tutaj: wręcz wykręcający czasami.
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Bezpieczna likwidacja nielegalnych laboratoriów – specjalistyczne CBŚP
Na terenie Centrum Szkolenia Policji w Legionowie, w ośrodku ITCCCL (International Training Center for Combating Clandestine Laboratories) prowadzonym przez CBŚP, policjanci wzięli udział w szkoleniu dotyczącym likwidacji nielegalnych laboratoriów narkotyków syntetycznych z wykorzystaniem zespołów specjalnych CBŚP i kontrterrorystów. Przedsięwzięcie zorganizował Wydział do Zwalczania Zorganizowanej Przestępczości Narkotykowej Centralnego Biura Śledczego Policji.
Rozebrali LSD na części. Zostało działanie bez wizji
Zespół z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis podszedł do LSD tak, jak inżynier podchodzi do urządzenia, którego nie rozumie: rozłożył je na części i sprawdził, bez których nadal działa. Praca ukazała się we wrześniu 2026 roku w „Proceedings of the National Academy of Sciences”, a jej autorem korespondencyjnym jest David E. Olson, dyrektor Institute for Psychedelics and Neurotherapeutics.
Indonezja: Najstarszy dowód na użycie substancji psychoaktywnej - sprzed 25 tys. lat
Mieszkańcy indonezyjskiej wyspy Sulawesi już 25 tys. lat temu wykorzystywali orzechy betelowe jako substancję psychoaktywną - wykazały nowe badania. Nawyk, który początkowo mógł być sposobem na złagodzenie bólu zębów, stał się najstarszym na świecie dowodem używania substancji psychoaktywnej.